Pískání ThinkPadu, help!!

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
martin.ja
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 20 říj 2007 20:25

Pískání na baterce - Tak jsem to udělal

Příspěvekod martin.ja » 20 říj 2007 21:06

Tak jsem to udělal a opravdu to pomohlo. Zajímalo by mne co ten nový BIOS udělal, že to zmizelo.

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 25 říj 2007 11:50

to wer ner: Hojas, prosimtě zajimalo by mne jak se dá editovat registr RMclock, popřípadě jak se mám zbavit starého RMclocku, když není v nabídce pro odistalování... Mám RMclock nastavený na chod od spuštění compu, takže bych hio potřeboval nějak zrušit, naistalovat nový a zase povolit??
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 25 říj 2007 17:20

Hoja, no RMClock se jen rozbaluje a nastaveni si ukládá do registrů ... takže by mělo stačit smazat adresář RMClocku a případně promazat registry ... ovšem koukni na info u RMClocku, jak je to při updatu na novou verzi a s odinstalováním ... možná by stačilo nechat novějším starý přepsat :) jinak pro povolení nižších hodnot voltáže je potřeba změna registru:
najdeš a klikneš na:
HKEY_CURRENT_USER\Software\RightMark\RMClock
pravým vpravo do prázdného a dáš:
Nový -> Hodnota DWORD
Tu pojmenuješ:
UnlockVid
a hodnotu změníš z 0 na 1.
Pak po restartu RMClock můžeš nastavovat libovolné napětí, pozor, i nahoru!! S tím opatrně, jen snižuj dolů kam až to půjde, nebo kam až si to představuješ ... já jsem zkoušel na plný výkon 0,9 a to už skončilo modrou, tak jsem dal 0,95 a drželo celou noc Orthos na plný céres a zatim bez problému i při běžné práci ... :)

mám:
Obrázek

0,85 proto, protože i když nastavím méně, tak deska pouští do procáku 0,85 ... jinak na síti mám performance on demand (pozor, nabízí i násobič 11x, ten však procesor nepoužívá, čili ho nemám zaškrtlý, mohlo by to jen dělat bordel) a na baterce jedu na násobič 8x při 0,85V (profil Power Saving). Hodně štěstí ;)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 26 říj 2007 18:49

Hojas, díkes, tak tu úpravu v registru jsem provedl a máš pravdu, můžu měnit napětí :D , jen doufám, že se mi v tom nebude hrabat bratranec nebo ségra a nenastaví napětí na 1,8.... :D.

Mooc díky, na mém R61 s RMclock 2.30 s C2D T7100 1,83Ghz to bohužel padá při běhu na baterky již na 0.950V...

Uvidím, možná to ještě nějak potuním...
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 27 říj 2007 00:06

Tak jsem pravděpodobně našel stabilní napětí pro 9x násobič (1.8Ghz) je to 1.025V, ale myslím si, že i když nastavím na 6x násobič (1.2Ghz) 0.837V tak deska stále pouští do procáku nějakých 1.012V(to ukazuje RMclock), myslíte, že by to třeba u novější verze RMclock šlo i níž??
Díky
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 27 říj 2007 14:55

Jedině u novějšího BIOSu atd. ... jinak kolik do desky skutečně teče koukej přes CPU-Z. Já mám stabilní co jsem psal výše, dle CPU-Z deska pustí minimálně 0,85V i při nastaveném nižším napětí ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 20 čer 2008 13:06

Hojas, mohl by sem prosím někdo vhodit obrázek se záložkou Management z RMclocku, nastavenou tak, aby se napěktí, když to přeženu, vrátilo zpět po restartu??

Přeinstaloval jsem si systém, a nějak jsem se zapomněl podívat, jak jsme to měl nastavené... :roll: Díky

Jo a ještě by mně zajímalo, jestli někdo zjistil nejnižší stabilní napětí pro T7100.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

scarpia

Příspěvekod scarpia » 21 črc 2008 00:58

Mam problem s piskajicim Lenovem R61 14 palcu, stari asi tyden. Koupeno v Mironetu. Nepomohlo ani flashnuti biosu.

Je problem piskani zakuklen v pocitaci, nebo pomuze vymena baterie?
Mironet si uctuje za vraceni 1200 Kc za uvedeni softwaru do puvodniho stavu, proto si vraceni dvakrat rozmyslim, zvlast kdyz pristi pocitac muze mit uplne stejnou zavadu. Mam i jeden vadny pixel....

Je ten pocitac na vraceni, ci co si o tom myslite?

Diky moc.

Petras.18
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 201
Registrován: 07 črc 2008 11:11
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Petras.18 » 21 črc 2008 06:53

Jestli je pískání opravdu intenzovní a nepomohlo ani flashnutí biosu a ještě k tomu je vadný pixel, určitě bych ho šel reklamovat. Podle mě pískání způsobuje pevný disk, baterií to určitě nebude.

scarpia

Příspěvekod scarpia » 21 črc 2008 10:50

Diky za info.

Ten krap piska fakt silne, mozna jej vazne vratim.

Nevite, jak se Lenovo resi reklamaci tohoto piskani?

Diky

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 21 črc 2008 22:35

Opravdu Ti doporučuji vrátit notebook a vzít nový kousek, tak jako jsem to udělal já. Vůbec se s nimi o tom nebav, máš na to ze zákona právo, takže můžeš třeba říct, že se tvojí babičce nelíbí ta barva....
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

scarpia

Příspěvekod scarpia » 22 črc 2008 00:04

Tady je ale problem, ze budu plaitt minimalne 1200 Kc za uvedeni softwaru do puvodniho stavu..... otazka zni, zda stoji vymena piskajiciho notebooku s jiz DVEMA nalezenymi vadnymi pixely za ty prachy.... Nemam zadnou zaruku, ze dalsi notebook na tom bude lip... Nejvic me zajima, zda to piskani opravi Lenovo v ramci zaruky, nejradsi bych sel touto cestou... Co myslite?

scarpia

Příspěvekod scarpia » 22 črc 2008 00:06

Jinak ty 2 mrtvy bode me nechavaj celkem klidnym, cekam ze se urcite treti nekdy objevi a to je jiz duvod pro vymenu displaye v ramci zaruky...

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 22 črc 2008 00:28

scarpia píše:Tady je ale problem, ze budu plaitt minimalne 1200 Kc za uvedeni softwaru do puvodniho stavu..... otazka zni, zda stoji vymena piskajiciho notebooku s jiz DVEMA nalezenymi vadnymi pixely za ty prachy.... Nemam zadnou zaruku, ze dalsi notebook na tom bude lip... Nejvic me zajima, zda to piskani opravi Lenovo v ramci zaruky, nejradsi bych sel touto cestou... Co myslite?


ja jsem pri vymene, kdy jsem starej vracel v 14 denni lhute bez udani duvodu a hned na to bral ten samej model jen jinej kus - aby to nemuselo do servisu - neplatil nic za uvedeni do puvodniho stavu. nejdriv rikal neco o peti stovkach ze reinstal win a prebaleni, ale pak mi to odpustil. v alze.

co se tyce piskani, jestli to piska opravdu silne, fajn, vice ci mene ti ale bude piskat naprosto kazdej notebook, nekdo je na citlivejsi, nekdo ne.. to je zvuk tech polovodicu nebo ceho v tom. doporucuju zkusit rmclock, to je beztak vec, kterou by mel mit kazdej v notebooku, protoze je jednoznacne prospesna .. ono to piskani je od procesoru, a cim mensi napeti, tim piska min. v rmclocku prave to napeti snizujes.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

scarpia

Příspěvekod scarpia » 22 črc 2008 00:41

kyo:

RMClock... to je zajimavy, cetl jsem o nem jiz v tomto threadu. Ale me ten notebook neprijeme piska pouze pri praci na baterii, to uz s RMClockem patrne souviset nemuze, ne?


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 5 hostů