COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
PCtvor
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 123
Registrován: 10 dub 2007 16:17

Příspěvekod PCtvor » 07 zář 2007 13:51

eriqx: barbone nema v konfiguratoru sasi Compal FL90! ma tam jen S96S a FL91 co se tyce sasi santarosy

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 07 zář 2007 13:53

Ares píše:Často se setkávám s názory,že AMD jsou šmejdy(u Tebe 100 let za opicema). Sám dávám přednost CPU od Intelu,ale taková katastrofa, jak ty uvádíš, to rozhodně není. Neznamená,že když je něco levnější o 30%, že je to je jasně nějaký lowend..takže asi tak
Nic si z takových lidí nedělej. Tyhle kydy čtu každý den, jak je to AMD na tom tak strašně špatně, že je o dost pomalejší, má obrovskou spotřebu a notebooky s ním nemají žádnou výdrž na baterky a celé se přehřívají.

Přijde mi to strašně ubohý. Tvrdí to z 95% lidi, kteří o tom nemaj vůbec páru a když se podívám na ten příspěvek, na který jsi reagoval, tak můžu s klidem říct, že je to vidět i na tom stylu vyjadřování.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Matko
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 17 srp 2007 15:25

Příspěvekod Matko » 07 zář 2007 14:01

Ide o to ze napr.: AMD 2,2Ghz = Intel C2D 1,83Ghz. Takze pri cene si pozri ktore je lacnejsie a to zober. AMD ma mensiu spotrebu takze baterie v NB s AMD ti vydrzi viac . :D
HP Compaq Mini 311, Nvidia ION, Intel Atom N270 1,6Ghz, 2GB RAM, HDD 250GB 7200RPM + Microsoft Wireless Laser Mouse 7000 + Microsoft Windows 7 Home Premium.

Ares
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 350
Registrován: 04 bře 2007 14:28

Příspěvekod Ares » 07 zář 2007 14:23

To Swarm:
Já si z nich nic nedělám, měla to být jen reakce,aby nedošlo k nějaké deziluzi v příspěvku

zoltan
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 06 zář 2007 20:46

Příspěvekod zoltan » 07 zář 2007 18:28

2 ares and swarm: Ach jo :roll: udivuje mě že nevíte co je metafora. 100 let za opicema ve světě HW znamená i několik týdnů ( v některejch případech) a neberte všechno do slova, před 100 lety ještě nebyly procesory a ani nežily ti inženýři co navrhovali první počítače. :lol: Někdy mám pocit že se bavím s 13-letejma děckama. Neberte to jako urážku je to zase taková metafora, já vím že vám asi není 13 let. :D Jinak vaše příspěvky si čtu docela často, a taky vám do nich nerýpu.

P.S. 2 matko: Kde jsi vzal že procesory AMD mají menší spotřebu?? mají 35W a vyšší. To je stejně jako C2D ale o hodně víc jako pentium M.

A btw. až AMD nabídne procesor výkon/spotřeba na úrovni INTELU, rád o něm budu přemýšlet.

cumulangma
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 19 črc 2007 10:13

Příspěvekod cumulangma » 07 zář 2007 23:11

chtel jsem se zeptat, jaky mate nazor na 4 GB ramku v FL90 (at uz ver. 1 nebo 2.)???? Penize bych na to mel, ale zajima me jestli notebook vubec 4 GB ram vyuzije??? Jestli neni z hlediska pomer cena/vykon lepsi koupit treba jen 2GB ram+robson modul..

lanyz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 24 črc 2007 23:22

Příspěvekod lanyz » 07 zář 2007 23:30

Záleží na operčním systému.

64bit - využije 4GB, ale musí na to být taky napsaný program. Jednoduše řečeno pro domácí použití to v 98% případů nevyužiješ...

32bit - umí využít tuším maximálně okolo 3,6GB a to pouze při zásahu do registrů.

Navíc většina programů (pokud nejsou 64bitové) si může alokovat max 2GB paměti. Proto bych doporučoval 2GB...

P.S.: Ještě je možnost kombinace 2GB + 1GB modulů ale přijdeš o možnost dual channelu.

xabe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 srp 2007 15:03

Příspěvekod xabe » 07 zář 2007 23:54


lanyz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 24 črc 2007 23:22

Příspěvekod lanyz » 08 zář 2007 01:16

Jo ale je to 17"... ta se na každodenní nošení moc nehodí.

krallik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 28 kvě 2007 12:33
Bydliště: Heydukova 1061, Starý Plzenec 33202
Kontaktovat uživatele:

ram

Příspěvekod krallik » 08 zář 2007 02:35

pokud si muze jedna plaiace alokovat 2gb ram .. imoh to ale neznamena,ze pokud zapnete ve narocne aplikace, ze si nemuzou alokovat zvyvajici pamet .. nebo se mylim? .. pokud byh mel pustenej photoshop, illustrator, indesign a premiere { coz se obcas proste stane } .. tak se tech 4gb vyuzit da imho .. plus . .visty si sami o sobe zerou dost .. opravte me jestli sem v omylu

jimmyjames
chodí často
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 08 zář 2007 02:38

Teoreticky asi ano....každopádně ne na 32bit OS bo ten 4GB nealokuje. Jinak Vistas má jinou správu paměti než WinXP, to nemůžeš takto srovnávat. Už se to tu někde rozebíralo, psal jsem tam i já, tak si to kdyžtak vyhledej.
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

cumulangma
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 19 črc 2007 10:13

Příspěvekod cumulangma » 08 zář 2007 10:21

aha..tak to jsou dulezity info..to jsem ani nevedel..nejspis budu pouzivat Visty..takze pokud budu mit 32 bit, tak 4 GB ram je naprosto zbytecny..a pokud budu mit 64 bit, tak by 4 GB ram vyuzilo jen minimum programu..pochopil jsem to spravne???,

krallik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 28 kvě 2007 12:33
Bydliště: Heydukova 1061, Starý Plzenec 33202
Kontaktovat uživatele:

nn

Příspěvekod krallik » 08 zář 2007 13:46

osobne takyk upuju do VBIcka 4b .. zaprvy kvul dual channelu .. kterej doufam se na tom rozjede, a za druhy . .vm, ze na 32bit nekupuju plnejch 4gb, ale kupuu cca 3,5gb pro narocny aplikace .. nevim jak maj visty spravu pameti, ale imho trocu pameti navic to urcite nespomali nebo to nebude pomalejsi nez bez nich. Rec o zbytecnosti je imho spatne.

Matko
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 17 srp 2007 15:25

Příspěvekod Matko » 08 zář 2007 14:07

xabe: o MSI som uvazoval aj ja ale po tom co som precital nejake forum tak neriskujem.
HP Compaq Mini 311, Nvidia ION, Intel Atom N270 1,6Ghz, 2GB RAM, HDD 250GB 7200RPM + Microsoft Wireless Laser Mouse 7000 + Microsoft Windows 7 Home Premium.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 08 zář 2007 14:38

nevite jestli ta DVD-romka v FL90 vypaluje double layer ? nechci si znicit dyvko ...

edit:tak sem to skusil a v poho to vypalilo asi za 40 min 8Gb CMR DIRT
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů