Návod na instalaci SATA/AHCI řadiče v prostředí Windows XP

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem

Zpristupnit i pro jine znacky

ANO
26
96%
NE
1
4%
 
Celkem hlasů: 27

Kruger
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 165
Registrován: 29 lis 2008 17:45
Bydliště: Ostrava

Návod na instalaci SATA/AHCI řadiče v prostředí Windows XP

Příspěvekod Kruger » 01 led 2009 16:22

"POZOR: Pouze pro notebooky s chipovymi sadami INTEL !!!"

Takže návod je konečně hotov.
Vím, jací tu dokáží být občas hnidopichové, takže se dopředu omlouvám za pravopisné a gramatické chyby v návodu. Budu zároveň rád za každou pochvalu či kritiku, takže se rozhodně nestyďte napsat. Jelikož jsem soubory umístil na stránky, které nejsou kdoví jak spolehlivé, tak se omlouvám, pokud soubory nebudou občas přístupné. Mějte se hezky a úspěšné instalace přeje Kruger ;-)

Návod: http://www.speedcomp.wz.cz/instalace_sata.pdf

Potřebný SATA ovladač, který se zmiňuje i v návodu: http://www.speedcomp.wz.cz/7zim06ww.exe
Naposledy upravil(a) Kruger dne 21 úno 2009 21:52, celkem upraveno 2 x.
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici :-) )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM

minapaik
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 23 pro 2008 21:57

Příspěvekod minapaik » 02 led 2009 11:32

Za návod moc děkuji, opravdu mi moc pomohl. :D Musím tě pochválit, že sis s tím dal tolik práce.

666dia
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 10 pro 2008 16:32

Příspěvekod 666dia » 02 led 2009 12:35

Extensa 5630Z...funguje...
smekám....

creck
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 15 pro 2008 16:36

Příspěvekod creck » 07 led 2009 12:54

mam chipovou sadu od ati a oficialne acer taky nenabizi zadny sata ovladac ,(notebook Aspire 5100) vyresil jsem to instalaci programu uniblue driver scaner , ktery projede vsechny ovladace a nabidne nejnovejsi verze , dokazal najit i ovladace pro sata a nainstalovat ,

tyler_durden

Příspěvekod tyler_durden » 09 led 2009 22:45

no kruger po mesiaci hladania roznych navodov na internete a poziciavania usb disketovky sa mi to podarilo vdaka tvojmu navodu...velkaa vdaka...acer 5930g plne funkcne

aliiiaser
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 28 pro 2008 16:51

vinikající

Příspěvekod aliiiaser » 05 úno 2009 15:04

Velmi děkuji snažil sem se udělat ten disk nějak sám ale v instalaci sem s tim mel problémy takže děkuji ještě jednou že si ten navod udělal.
ACER Aspire 7730G-734G32MN

Charlie88
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 14 úno 2009 04:17

Instalace WIN XP na disk Sata

Příspěvekod Charlie88 » 14 úno 2009 04:23

Ahoj lidi, rád bych upozornil na jeden návod, který mě osobně pomohl při instalaci z WIN Vista na WIN Xp... Problém byl jako vždy s diskem SATA...
V mém případě stačilo pouze v BIOSu vypnout před instalací AHCI (Advanced Host Controller Interface) a přepnout ho na mód IDE...
Znovu potom spustit instalaci z mechaniky a vše šlape jak má..

Odzkoušeno na NB Acer Aspire 5720ZG s diskem HITACHI 160 GB/ SATA II

Good Luck :D

kvakunek
chodí často
Příspěvky: 566
Registrován: 25 pro 2008 17:40

Příspěvekod kvakunek » 14 úno 2009 10:33

to je všeobecně známé,akorát pak budeš mít "pomalejší" disk
ACER Aspire 6920G-582G32MN

Kruger
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 165
Registrován: 29 lis 2008 17:45
Bydliště: Ostrava

Re: Instalace WIN XP na disk Sata

Příspěvekod Kruger » 14 úno 2009 11:05

Charlie88 píše:Ahoj lidi, rád bych upozornil na jeden návod, který mě osobně pomohl při instalaci z WIN Vista na WIN Xp... Problém byl jako vždy s diskem SATA...
V mém případě stačilo pouze v BIOSu vypnout před instalací AHCI (Advanced Host Controller Interface) a přepnout ho na mód IDE...
Znovu potom spustit instalaci z mechaniky a vše šlape jak má..

Odzkoušeno na NB Acer Aspire 5720ZG s diskem HITACHI 160 GB/ SATA II

Good Luck :D


A kdyz do toho das pak ten Sata ovladac, tak uvidis, jak ti to zrychli system... Je to jako by jsi mel 8 valec priskrceny na vykon 6 valce :-) Jinak kdyby si ten navod cetl, tak je to v nem vysvetlene, ze se to ma opravdu takto instalovat...
Nbs:

Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany

Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici :-) )

Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ

Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM

666dia
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 10 pro 2008 16:32

Příspěvekod 666dia » 14 úno 2009 12:15

Charlie88
a to jsi se teď probudil...?
četl jsi vůbec o čem se tady píše...?

petrj
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 20 úno 2009 11:49

Příspěvekod petrj » 21 úno 2009 17:20

A co když jsem vyzkoušel všechny zmíněné rady a nic nepomohlo?
Koupil jsem extensu 5430 bez OS v domění, že tam dám svůj, ale.....
Visty mi ten zatracenej disk nechcou najít(ovladače tam cpu horem dolem a nic) a když se tam snažím narvat XP tak začne instalace, první restart po načtení souborů a začne to vše od znova..... windows zjišťuje bla bla bla......

Poradí mi někdo jak na to? Už se s tím trápím týden, přečet a vyzkoušel jsem snad vše. Thx

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 21 úno 2009 17:24

musíš dát instalačky Vist,dostat se do konzole pro zotavení,zadat příkaz "fixmbr" a mělo by to jít
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Kruger
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 165
Registrován: 29 lis 2008 17:45
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Kruger » 21 úno 2009 21:43

petrj píše:A co když jsem vyzkoušel všechny zmíněné rady a nic nepomohlo?
Koupil jsem extensu 5430 bez OS v domění, že tam dám svůj, ale.....
Visty mi ten zatracenej disk nechcou najít(ovladače tam cpu horem dolem a nic) a když se tam snažím narvat XP tak začne instalace, první restart po načtení souborů a začne to vše od znova..... windows zjišťuje bla bla bla......

Poradí mi někdo jak na to? Už se s tím trápím týden, přečet a vyzkoušel jsem snad vše. Thx


Hmm... no on je problem hlavne v tom, ze mas desku zalozenu na platforme AMD a hlavne take jine cipove sade. Je pravda, ze jsem to moc nikde nezduraznil, a take hned udelam velke oznameni, ze tento ovladac je POUZE pro notasy bezici na cipech od INTELu. S AMD deskou jsem moc notasu nepotkal, takze nevim jak to bude s kompatibilitou u nich... Nicmene, pokud instalujes VISTy tak nemusis radic a prepinani vubec resit. Jen si pak stahnes ovladace primo z technicke podpory Aceru. Omlouvam, se timto jeste jednou, ze jsem nikde neuvedl ze se jedna pouze o desky INTEL.

S pozdravem Kruger
Nbs:

Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany

Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici :-) )

Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ

Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM

WirstpOOl
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 18 čer 2009 19:39

Příspěvekod WirstpOOl » 18 čer 2009 21:12

Mam problem s BIOSem, nemam tuto verzi. Ma verze je dosti oskubana. Wim o jakemsi flashovani ci updatovani verze , mohl byste mi poradit? Predem diky

majmo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 24
Registrován: 09 lis 2008 18:44

Příspěvekod majmo » 12 črc 2009 23:57

dobrý den, můžu ovladače naistnalovat na MSI GX701 na systém, který mi běží už půl roku ? díky :)


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů