ThinkPad + TrackPoint + Vista

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
edois
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 kvě 2008 14:23

ThinkPad + TrackPoint + Vista

Příspěvekod edois » 03 kvě 2008 14:25

Protože mi kamarád věnoval přebytečný harddisk do notebooku, rozhodl jsem se, že vyzkouším Windows Vista, které mám už déle než půl roku zakoupené, ale nepoužíval jsem je (používám GNU/Linux a na harddisk, na kterém jej mám, mi Windows z bezpečnostních důvodů nesmí).

S instalací problém nebyl, ale mám problém se scrollováním pomocí TrackPointu - funguje pouze v některých aplikacích, nefunguje především ve hrách (kvůli kterým jsem ty Visty vůbec začal zkoušet).

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Mám originální (a nejnovější) ovladač od Lenova, notebook je ThinkPad T60.

V GNU/Linuxu fungovalo scrollování TrackPointem ve všech aplikacích (i v těch samých hrách pod Wine).

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7440
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 03 kvě 2008 15:46

skus si to prepnut na zabudovanu podporu scrollovania od microsoftu. v ultranav settings pri "choose scrolling or magnifying glass function" volba neither. ja to pouzivam tak - so zapnutou funkciou scrooling nefunguje prostredne tlacitko ako mouse3 button.
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

edois
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 kvě 2008 14:23

Příspěvekod edois » 03 kvě 2008 15:50

To jsem zkoušel (volbu neither), ale scrollování stále v některých hrách nefunguje. Není potřeba tu podporu scrollování od Microsoftu ještě někde zapnout?

Edit: Pro jistotu jsem vyměnil disk a nabootoval do těch Vist a zkusil to ještě jednou. Prostřední tlačítko teď funguje jako tlačítko a to i při krátkém, i při dlouhém stisku. Dohromady s TrackPointem nedělá nic (resp. TrackPointem hýbu kurzorem a tím prostředním klikám). Potřebuju, aby se to chovalo stejně, jako v GNU/Linuxu, tzn. jako obyčejné normální kolečko...
Naposledy upravil(a) edois dne 03 kvě 2008 17:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7440
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 03 kvě 2008 16:45

skusal som teraz NHL Eastside Hockey Manager 2007 a scrollovanie cez tlacitka trackpointu mi tam nefunguje tiez (scrollovanie na myske fungovalo). skusal som aj to iste na T60 s XPckom a sprava sa to tam rovnako.
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

edois
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 kvě 2008 14:23

Příspěvekod edois » 03 kvě 2008 16:51

Zvláštní je, že v GNU/Linuxu to prostě funguje, aniž bych musel kdekoliv cokoliv nastavovat.. Myslíte, že je chyba přímo ve Vistách a nebo spíš v ovladačích od Lenova? Nejsou i u Windows nějací nadšenci, kteří by psali vlastní drivery, které by tohle uměly? Svět Windows je pro mě jedna velká neznámá..
Naposledy upravil(a) edois dne 03 kvě 2008 17:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7440
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 03 kvě 2008 17:00

vista ako taka s tym nema nic. na XP sa to sprava rovnako. v hrach sa to tlacitko sprava proste ako mouse3 button. to scrollovanie s mouse3 nie je nasimulovanie tocenia neexistujucim koleckom. funguje to rovnako ako ked stlacis kolecko na mysi - vtedy mozes tiez scrollovat pohybom mysi.

porovnat s fungovanim na linuxe to neviem, nepouzivam ho.

p.s. necituj predchadzajuci post. vid pravidla.
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

edois
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 kvě 2008 14:23

Příspěvekod edois » 03 kvě 2008 17:08

Na GNU/Linuxu se to chová tak, že když to prostřední tlačítko stisknu krátce, je to stisk prostředního tlačítka. Když ho stisknu a držím, tak pohybem TrackPointu nahoru a dolů dělám přímo eventy "kolečko nahoru" a "kolečko dolů" (čim víc zatlačím nahoru nebo dolů, tím rychleji se to "kolečko" točí), nikoliv že se mi objeví na obrazovce nějaký symbol a podle toho, kam hnu kurzorem, to scrolluje (chování na Windows se zapnutou tou volbou neither)..

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7440
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 03 kvě 2008 17:24

na windowse to afaik takto nefunguje. ale to je imho skor otazka ovladacov ako systemu OS.
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

edois
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 kvě 2008 14:23

Příspěvekod edois » 03 kvě 2008 17:29

Napadá tě tedy ještě nějaké řešení? Alternativní ovladač? Kdyby pro Windows byly ty ovladače taky včetně zdrojového kódu, tak si to asi opravím sám, ale takhle nemám šanci

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7440
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 03 kvě 2008 17:44

nenapada. pravdu povediac som doteraz ani nevedel, ze to v hrach nefunguje. :) okrem hier mi to fungovalo zatial vsade a na hry pouzivam vzdy mys.

skusal som teraz zapnut scrollovanie na touchpade a v EHM nefunguje ani to. funguje tam len kolecko na mysi.
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

edois
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 kvě 2008 14:23

Příspěvekod edois » 03 kvě 2008 17:52

No nic, budu hrát i nadále na GNU/Linuxu, kde to funguje bez problémů ;) Každopádně moc díky za snahu.


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů