Vista service pack 1 - instalace

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Vista service pack 1 - instalace

Příspěvekod Krevety » 15 dub 2008 20:51

Pokud instalujete SP1 v češtině, může se Vám stát (třeba jako mě), že se instalace na první pokud nezdaří, doporučuju proto udělat kroky popsane zde: http://support.microsoft.com/kb/947366 abyste si zajistili bezproblémovou instalaci a neztratíte tak cca 1-2h času...

Ve zkratce můžete...
- zkontrolujte disk proti chybam (tohle doporucuji kazdopadne)
- příkazem sfc /scannow zkontrolujete soubory systému
- diagnostika paměti

Samozřejmě před instalací zavřete všechny programy a případně vypněte antivir jako to doporučuje instalátor. Rovněž od věci nemusí být defragmentace HDD ;)

Doplnění:
Po instalaci a řádném otestování spusťte VSP1CLN.EXE, Service Pack pak již nebudete moci odinstalovat, ale dojde úspoře místa na disku 500-1500MB
Naposledy upravil(a) Krevety dne 01 kvě 2008 20:29, celkem upraveno 1 x.
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

kiposukjange
chodí často
Příspěvky: 1678
Registrován: 01 lis 2007 17:20

Příspěvekod kiposukjange » 15 dub 2008 21:08

Takže ideální by bylo zrovna reinstalovat systém a nahrát SP načisto :D možná to provedu když už tak už...
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.

mivlak
chodí často
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 15 dub 2008 21:35

už ho mám a proběhlo to v pořádku, trvalo to ale skoro 2 hoďky...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

Camo
chodí často
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 16 dub 2008 07:02

odpoledne se do toho pustím, je to aspon svižnější nebo pocítili jste to v něčem?
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

mivlak
chodí často
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 16 dub 2008 07:31

vypadá to trochu svižněji, ale startuje to pomaleji...
DELL VOSTRO 1500

T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 16 dub 2008 08:32

mivlak píše:vypadá to trochu svižněji, ale startuje to pomaleji...

to same u me. uvidime, treba se to musi jeste tak nejak "usadit" :wink:
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 16 dub 2008 08:38

už někom nabídl instalaci sp1 v update? nebo všichni jen přez stránky mrkvosoftu?
Toshiba R600-10W

Gulii
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 453
Registrován: 04 zář 2006 09:57

Příspěvekod Gulii » 16 dub 2008 09:33

Včera mně to nabídlo přes update... kontroloval jsem aktualizace v 19:27 a ejhle...
Dell Latitude XT

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 16 dub 2008 09:33

no vidíš na mě má vista hází bobek... :lol:
Toshiba R600-10W

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 16 dub 2008 10:12

já už sem jednou neúspěšně instaloval ;) nechávám to na večer, teď jsem projel jen chkdsk, a všechny ty nástroje co doporučoval MS na webu :lol:
teď přes den nemám šanci odstavit na dvě hoďky komp...
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 16 dub 2008 11:08

neoexnet píše:no vidíš na mě má vista hází bobek... :lol:

prej to jede postupne, jen urcite % lidi denne dostane sp1 skrz win. update ... ze by moc velky traffic 8)
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7507
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 16 dub 2008 11:39

neoexnet píše:no vidíš na mě má vista hází bobek... :lol:

na mna tiez a to mam anglicke visty ale pravdu povediac zatial mi to nechyba :) zatial stale ludia hlasia problemy so SP1 a MS uz vydal tusim dve aktualizacie tykajuce sa len problemov s jeho instalaciou.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 16 dub 2008 12:09

druhý pokus instalace nevyšel... komp tentokrát chroustal už jen necelou hodinu .D
špica :D
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 16 dub 2008 12:21

a to se vyplatí :)
Toshiba R600-10W

dj.kure
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 213
Registrován: 02 srp 2006 21:49
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

instaloval až doinstaloval

Příspěvekod dj.kure » 16 dub 2008 12:41

Já sem to instaloval z WEBu Mrkvosoftu (update nic nebídnul) a kupovidu za cca 40 minut jsem měl nainstalováno a je to funkční :-) ... a sežralo mi to na disku cca 200MB. :)

Edit:
Už si ale pomocí AIKu dělam nové instalční médium s integrovaným SP1, protože mam radši SP už integrovanej než pak docpanej do systému.
ACER Aspire 5315 - upgrade CPU na iC2D T7100, 2GB RAM
ACER Aspire ONE D150 - upgrade disk na 250GB a 2GB RAM.

Obrázek


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů