FL90 v2

notebooky VBI a vše kolem nich
Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 23 úno 2008 22:59

TehGoat:
Je to takovéto lupnutí, po kterém následuje škvrkání o vyšší frekvenci? To mi dělá taky. Možná je to charakteristický zvuk Segačky s kolmým zápisem. Těžko říct.

Add. urychlování USB portů: jsi si vědom toho, že ti to sežere decánko víc z výkonu CPU? Při hraní her si krysa vezme cca do 10% z procesoru. Pokud natáhneš porty třeba na 1K, můžeš se dostat do nehorázných hodnot.

Pro jisté-čisté odstranění ovladačů používej DH Driver Cleaner. Jako přehrávače videa doporučuju bezstarostný MPC, nebo naopak plně configurovatelný Zoomplayer. Hlavně je důležitý nemít bordel v codecách (na většinu videí stačí CCCProject a Quicktime codec)
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 24 úno 2008 13:19

alfah4ns píše:artim808:
silm mechanika = ta tenka, tzn.vsechny notebooky maji slim mevhaniku, co ti pise Everest? ten by ti mel vyhodit konkretni model. obycejna je ta co se strka do desktopu...


Píše mi tam: Slimtype DVDRW SSM-8515S ATA Device.
A to mi piše všade aj v evereste aj v správcoch zariadeni.

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 24 úno 2008 14:04

Artim808:
ježíši, to je LiteOnka! Upřímnou soustrast.

BTW, je tu někde zvracející smajlík?
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 24 úno 2008 14:35

Radim van Ousek píše:Artim808:
ježíši, to je LiteOnka! Upřímnou soustrast.


Je zla ta mechanika? Ake su jej najcastejsie problemy?

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 24 úno 2008 15:09

Podle toho, jak si na ní každej stěžuje -špatně čte, zapisuje atp. Zatím jsem na ní neslyšel žádnou chválu.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

LuKKaS
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 25 led 2008 23:06

Příspěvekod LuKKaS » 24 úno 2008 16:08

Ahojte mam na Vas jednu prozbu skladal som si VBI notebook v poradi uz 7dmi ... a niak som si nevsimol velkost srobku ktory sa montuje zo zadu na kryt a dal som tam dlhsi a som tym srobkom az pri klavesnici pretlacil taky vybezok neviete ako sa to da zamaskovat alebo az uplne odstranit ? kedze je to "modelovatelny" material ? budem vam moc zavdaceny vopred dakujem a bru noc

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 24 úno 2008 16:34

no mam taky lite-onku a ze bych si musel ztezovat to ne, je pravda ze je hlucnejsi a ne takovy delo, nez na to sem byl zvyklej u desktopu, ale pohoda. Kdyz je neco potreba smahnout a precist tak to udela bez odmlouvani :wink: A v dnesni dobe uz mechanice nedavam ani tolik zabrat jako za minulych casu. Dnes to mam samou flash, externi disk, LAN, net, wifi, BT prenosy a na media dojde vetsinou az naposled :D

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 25 úno 2008 01:29

Radim van Ousek píše:TehGoat:
Je to takovéto lupnutí, po kterém následuje škvrkání o vyšší frekvenci? To mi dělá taky. Možná je to charakteristický zvuk Segačky s kolmým zápisem. Těžko říct.
Takový lupnutí jiný než při čtení/zápis... mám pocit, že to je zvuk jako když se čtecí hlava uvádí do klidu, nebo se někam parkuje...
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 26 úno 2008 22:25

Takže po dlouhém boji s cvakacím diskem jsem nalezl řešení. Možná mnozí namítnou, jestli se to vyplatí, ale já jsem spokojenej na výkonu jsem doposud nic nepoznal. Vypnul jsem službu prefetch a stránkovací soubor a je po cvakotu. Jelikož mám ram 2GB což si myslím že na XP stačí nechápu proč to furt swapovalo, když RAM nikdy nebyla ani z poloviny zaplněna. Možná, že to cvakání dělá jen jedna z těch služeb budu dále zkoušet, ale jsem spokojen. Procesor v nečinnosti při 1,2 GHz zatížen na 0-1% občas skočí 2%.
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 26 úno 2008 22:48

Já nic namítat nebudu. :D Jenom tě upozorním, že si bez vytvořeného stránkovacího souboru nezahraješ spoustu her (Stalker, GTR2 atd. atd.) a některé programy budou šaškovat. Než dělat takovýhle pokusy, raději bych si přečetl veškeré odkazy a články vývojářů a odborníků windows na http://home.comcast.net/~SupportCD/XPMyths.html

BTW, task manager si taktéž uzme část procesorového času. Což můžou být právě ta 2 procenta.

str. soubor na 3GB, s prefetch stejný a běží mi to krásně. Nevím, co stím furt děláte za lumpárny. :roll:
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

Marlo
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 11 úno 2007 18:14

Příspěvekod Marlo » 27 úno 2008 10:01

Chci se zeptat - zkoušel jste už někdo jestli ta čtečka karet zvládá i SDHC karty ?
Díky za info

Triktrak
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 14 pro 2007 15:52

Příspěvekod Triktrak » 27 úno 2008 10:12

Zatím nemám takže nevím, ale pozitivní je že v pohodě zvládá 4GB karty (mam ještě starý typ AData bez SDHC). Takže aspoň Fat32 to s přehledem umí.

kojot

Příspěvekod kojot » 28 úno 2008 00:28

Heya :D

Mám menší problém. Po reinstalaci Vist mi přestala fungovat LEDka tlačítka na on/off zvuku. Mám IFL90 a tak mám ta tlačítka dotyková, tj ztisknu (dotknu se) a přesně v tom místě se má rozsvítit ledka. Zvuk ovládat můžu, ale LEDka nesvítí. Trochu mě to znervózniho. Nevíte někdo, co s tím? ;-)

zoltan
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 06 zář 2007 20:46

hybridní disk vs. robson modul

Příspěvekod zoltan » 28 úno 2008 11:03

Nazdárek, chtěl sem se zeptat jak je to s hybridními disky a robson modulem, oba by měla ve win vista zrychlit načítání win a programů. Jde my o to že jestli budu mít hybridní disk, jestli my bude ještě k něčemu ten robson????? Nebo jestli se bude jejich kapacita něják sčítat?? popřípadě jestli stačí obyč disk a jen robson??

Díky za odpověď

Triktrak
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 14 pro 2007 15:52

Re: hybridní disk vs. robson modul

Příspěvekod Triktrak » 28 úno 2008 11:16

Robson Modul je vlastne taková chytrejsi cache pro HDD vyuzivana Windows Hlista pro jeho zrychleni (misto aby jej poradne nakodili tak pomaha HW ; )
Marketingove pr:
Inovativní vymenitelný modul pro notebooky s technologií Intel Centrino Duo a Intel Centrino Pro. Modul je vybaven NAND flash akcelerátorem (kódove oznacovaným Robson), který umožní rychlejší start systému a další úspory energie. Robson je flash pamet, na kterou se ukládají soubory, ke kterým je treba castejší a hlavne rychlejší prístup, nebot flash pamet NAND je rychlejší než pevný disk.

Technologie Robson zkracuje cekací doby u casto používaných aplikací až o polovinu. Též umožnuje uložit nejcasteji používaná data (napríklad bootovací data a instrukce) v pameti Flash, takže start operacního systému je pak možné výrazne urychlit. Robson modul se adaptivne ucí a predvídá, která data budou potreba - casto potrebná data pak zustanou uložena v pameti i po vypnutí pocítace.


Takze urcite se ti nebude scitat kapacita Robsonu a HDD, v pripade ze chces Hlisty a Robson modul tak je hybridni disk zbytecny.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů