Po ZAPNUTÍ notebooku nenajede display

notebooky VBI a vše kolem nich
hermiod
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 01 úno 2008 14:30

Po ZAPNUTÍ notebooku nenajede display

Příspěvekod hermiod » 02 úno 2008 17:24

Zdravim... Mam takovy problem(nefunkcnost monitoru po normalnim spusteni notebooku). Pouzivam vistu home premium, takze aktualizace a ruzne rady, ktere uz tady na foru jsou mi nejak nepomuzou. Kdyz zkousim tak 20* zapnout a vypnout book, tak se mi nekdy stane ze najede vse v poradku. Ostatni HW je asi v poradku, protoze slysim, jak to nabootuje do windowsu. Jinak uz sem zkousel vistu HP, vistu ultimate, ruzne druhy grafickych ovladacu i aktualizace a nic nepomohlo(ikdyz se mi zda divne ze by to byla chyba windouwsu kdyz se to stane jeste pred jeho nabootovanim). Kdyby mi nekdo pomohl, byl bych vdecny, protoze jinak asi reklamace :(
Compal FL90v2, GF 8600M GT 512MB, C2d T8100 2.10GHz, 1*2GB RAM Kingston, HDD Seagate 160GB 7200rpm, Bluetooth, WiFi IntelPRO 4965, Vista HP

polo

Příspěvekod polo » 02 úno 2008 18:39

Ak sa ti nezobrazi spustacie logo este pred najetim OS tak pomoze len servis

hermiod
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 01 úno 2008 14:30

Příspěvekod hermiod » 02 úno 2008 19:11

No asi jo... Akorat me stve, ze to mam teprv 3 dny. Udelalo to uz pri prvnim zapnuti, ale to sem to resetoval a najelo to dobre, tak sem si rikal, ze to byla nejaka blba chyba...
Compal FL90v2, GF 8600M GT 512MB, C2d T8100 2.10GHz, 1*2GB RAM Kingston, HDD Seagate 160GB 7200rpm, Bluetooth, WiFi IntelPRO 4965, Vista HP

vlado.sk
občas se tu ukáže
Příspěvky: 86
Registrován: 29 pro 2007 19:47

Příspěvekod vlado.sk » 03 úno 2008 17:26

Skus pripojit externy display,ked to bude robyt tak je chyba niekde v notebooku,ked nie tak len chyba notebokovho LCD.Zo systemom to nema nic.

Alien1337
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 29 srp 2007 21:21

Příspěvekod Alien1337 » 26 bře 2008 21:59

Mam stejny problem, asi to dam do servisu :(...ale me to nenajelo ani po nekolika bootech.

Alien1337
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 29 srp 2007 21:21

Příspěvekod Alien1337 » 27 bře 2008 19:22

No tak po 24 hodinách jsem zkusil vyndat a zpátky zasunout baterii a display se normálně rozjel. Včera jsou to zkusil asi 10x a nepomohlo to, opravdu zvláštní. Pokud nastanou opětovné problémy tak budu informovat.

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 27 bře 2008 21:49

Když jsem notebook koupil, stala se mi podobná věc. Jel jsem na baterii nějak jsem nesledoval její stav - nebyl jsem ve win a světýlko jsem nehlídal, protože jsem měl notebook pár hodin. Po půl druhé hodině se vypl vlivem vybité baterie a po připojení napájecího kabelu nenajel display - přesně jak popisuješ všechno běželo jen display ne. Už mě nic nenapadalo tak jsem šel spát a druhý den ráno vše ok, a půl roku funguje bez jedině chyby
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

Alien1337
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 29 srp 2007 21:21

Příspěvekod Alien1337 » 02 dub 2008 11:33

Tak problém se stále opakuje, během týdne se to stalo ještě 2x, ale vždy jsem to zatim nějak rozjel. Vždy zkusim vytahovat baterku a vypínat. Zatím to pomáhá.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 02 dub 2008 11:49

Reklamuj...

C

Alien1337
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 29 srp 2007 21:21

Příspěvekod Alien1337 » 02 dub 2008 15:37

Njn, asi bych nevahal reklamovat, ale stala se mi pred nekolika mesici takova nemila vec, ze jsem si pomoci stolni lampicky natavil kousek šasi. A bojim se ze mi to kvuli tomu nevyreklamuji :(

Camo
chodí často
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 02 dub 2008 15:46

hmm pokud si tím neutavil nějakou součástku tak to bude ok
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 dub 2008 16:18

Oni to nevyreklamují jedině v případě, že jasně prokážou, že to má souvislost.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Alien1337
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 29 srp 2007 21:21

Příspěvekod Alien1337 » 02 dub 2008 23:30

Okej, diky za info...treba to tam nakonec fakt poslu.

polgis
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 14 pro 2007 11:24

Příspěvekod polgis » 09 dub 2008 01:03

když sem měnil displey (kapánek sem si ho rozmáčk), tak první start taky nešel... to sem si říkal.. a "kua" .. bál sem se, že jsem něco "udělal špatně" ...
pak jsem ale pořádně zaklapl sběrnici nového LCD, přelepil izolepou a od té doby naprosto v pohodě...

u FL90tek jsou známé problémy u špatně zapojených (nesedících) mechanik, proto bych se ani nedivil, kdyby ani sběrnice od displeyů byli někde na páse "odfláknuté"...

PS: .. kdybych si měl kupovat nový NB, asi bych se hooodně rozhodoval mezi VBI a jinými, i když dražšími výrobci..protože ani se servisem VBI nemám dobré zkušenosti...

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 11 dub 2008 17:32

Me se to bohuzel stava taky, tak jednou z triceti zapnuti. Dokonce se mi nekolikrat monitor vypnul sam od sebe (pri hrani, sledovani filmu), pomohl jenom tvrdy restart. Pokud to budete nekdo reklamovat, napiste jak jste uspeli.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů