Ovladače pro mobilní grafické karty

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
CeCo

Ovladače pro mobilní grafické karty

Příspěvekod CeCo » 15 lis 2007 23:46

Pokud sháníte nejnovější ovladače pro svoji mobilní grafickou kartu je tu hned několik řešení. V případě, že vlastníte ATI/Nvidia karty je možné použít modifikované ovladače určené pro desktopové karty. Neupravené ovladače by vám totiž na mobilních grafikách nefungovaly. Pro Intel grafické karty je možné též použít ovladače přímo od Intelu. V případě, že na to máte znalosti a důvody, můžete si pomocí "mod tools" modifikovat vlastní stažené drivery z oficiálních stránek výrobců grafický čipů (ATI/Nvidia). Samozřejmě žádné z těchto řešení nedává záruku, že vám vše půjde bez problémů a stabilně a že vám dané ovladače vůbec fungovat budou. Jedině výrobci notebooků totiž oficiálně dodávají ovladače pro mobilní grafické karty jejich jednotlivých modelů notebooků.

MODIFIKOVANÉ NVIDIA OVLADAČE

Modded Nvidia drivers
http://www.laptopvideo2go.com/

MODIFIKOVANÉ ATI OVLADAČE

Modded ATI drivers (DNA & Omega drivers)
http://downloads.guru3d.com/download.php?id=24

OFICIÁLNÍ INTEL OVLADAČE

Intel 945GM (GMA950)
http://downloadcenter.intel.com/Product ... 1&lang=eng

Intel 965GM (GMA X3100)
http://downloadcenter.intel.com/Product ... 0&lang=eng

Intel GM45 (GMA X4500MHD)
http://downloadcenter.intel.com/Product ... 1&lang=eng


Programy na modifikování ovladačů pro ATI/Nvidia grafické karty
!doporučeno pouze pro zkušenější uživatele!

Nvidia Mod tools
http://www.driverheaven.net/nvmodtool.php

ATI Mod tools
http://www.driverheaven.net/modtool.php

########################################################
Pozn.: Ovladače pro grafické karty se budou výhradně řešit v tomto threadu a jakákoliv jiná vlákna, založená na toto téma budou zamykána kvůli přehlednosti. Pokud jste nezkušení uživatelé a například nevíte jak s modifikovanými verzemi ovladačů zacházet, popřípadě s nimi máte problémy, projděte si nejdřív tento thread, jestli už zde není problém vyřešen nebo použijte oficiální drivery od svého výrobce notebooku. Nijak nezodpovídáme za poškození hardwaru/softwaru neodborným zacházením.
########################################################

//EDIT: Solitary (15.9. 2008 13:00) - kompletne prebudovany prehled driveru, pridane odkazy pro aktualni chipsety a modifikovane ovladace.
Naposledy upravil(a) CeCo dne 16 lis 2007 21:50, celkem upraveno 1 x.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 16 lis 2007 21:28

"Comal" > nemyslels Compal ? :)

Já bych to tak černě nevyděl. Zkuste kouknout tady :
www.laptopvideo2go.com
V "comunity forum" dejte sekce "16× driver" a vyberte topic s driverem pro určitý OS. (XP32 XP64 Vista32 Vista64).

Nahoře jsou 3 odkazy: Modded INF ; Driver ; Návod
BTW: Postupujte podle návodu ;)
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

CeCo

Příspěvekod CeCo » 16 lis 2007 21:51

nnevimm:
Asi si neklikol na odkaz schovany pod slovom "tu" ;)

C

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 16 lis 2007 21:59

Kliknul ;) maj asi výpadek servru.

Edit // už zase fungují.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 23 lis 2007 19:00

Zdravim, hoďte sem pls. nějaký link s ovladači pro GMA X3100, které aktivují T&L jednotku, já je mám naistalovaný, ale systém mi instaloval kámoš a nevím odkud je stáhnul...

Hodně lidí se mě na to tady ptá formou SZ o já jim bohužel nemohu vyhovět... Díky
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

CeCo

Příspěvekod CeCo » 24 lis 2007 10:25

Vid vyssie - kazdy vyrobca ma vlastne, pokial ich teda nevydal, tak treba len hladat na googli a dufat, ze zrovna konkretne "pajcovane" ovladace pojdu.

C

roman3
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 383
Registrován: 19 bře 2007 17:23

Příspěvekod roman3 » 24 lis 2007 13:41

Guf: ovladace pre X3100 najdes tu, staci uz len vybrat svoj operacny system, stiahnut a nainstalovat ;)

CeCo: mozno by nebolo odveci pridat hned na zaciatok tohto FAQ jednak ten odkaz pre X3100 a jednak tento odkaz pre majitelov kariet ATi

mareknekdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 28 říj 2007 23:02

Re: re

Příspěvekod mareknekdo » 11 pro 2007 18:49

Guf píše:Zdravim, hoďte sem pls. nějaký link s ovladači pro GMA X3100, které aktivují T&L jednotku, já je mám naistalovaný, ale systém mi instaloval kámoš a nevím odkud je stáhnul...

Hodně lidí se mě na to tady ptá formou SZ o já jim bohužel nemohu vyhovět... Díky


Díky Gufe! :-)
IBM Thinkpad R61, T7100, X3100, 1,5 GB RAM, XP Pro

polo

Příspěvekod polo » 03 úno 2008 10:19

A ovladace pre ATI -snazim sa kamaratovy rozbehat novsi driver ale dako my to nejde nemohol by prosim niekto hodit link priamo na driver ktory je urcite funkcny(ma to ten co my to hodi odskusane) a navod instalacie (alebo link kde ho najdem) ja mam nvidiu a neviem vela o ATI driveroch
Pre win.XP SP2 32-bit (karta mobility radeon x1300)

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 03 úno 2008 10:31

tento účet již není aktivní.

polo

Příspěvekod polo » 03 úno 2008 11:00

Vdaka

corpse13
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 úno 2008 11:50

Ati radeon Xpress 1100

Příspěvekod corpse13 » 03 úno 2008 12:57

Ahojte, mohli by jste mi poslat odkaz na nejnovejsi ovladace na grafiku Ati radeon Xpress 1100 pro XP. Kdyz jsem stahl nejake tak mi to nainstalovalo ovladace radeon 200M.

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 03 úno 2008 13:22

to je dobře. Ten chipset je totožní i integrovaná grafika jako Xpress 200M. Ovladače na ATI jsem tady o dva posty výš psal, resp. dva odkazy postnul. Nejnovější budou určitě na ATI.com
tento účet již není aktivní.

corpse13
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 úno 2008 11:50

Příspěvekod corpse13 » 03 úno 2008 13:25

Ale pak mi neslo nastavit snimkovy buffer na 256, porad to skakalo na 32.

polo

Příspěvekod polo » 16 úno 2008 14:23

Skusal niekto nove force ware 17x.xx ak hej ,bol by som zvedavy ktore presne a ako to slo myslim na win.XP


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů