Aktualizace Win10

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
e-arthworm
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 27 dub 2016 12:35

Aktualizace Win10

Příspěvekod e-arthworm » 30 črc 2016 00:54

Dobrý den,

dnes jsem prvně instaloval aktualizace pro Win10 na svém novém NTB. Nemile mě překvapila zdlouhavost celého procesu (v porovnání s Vistami, které jsem donedávna používal na stolním PC). Od chvíle, kdy jsem z nabídky Start zvolil možnost "Aktualizovat a restartovat" do okamžiku, kdy byla celá šaráda u konce, uplynuly 2 hodiny :shock: Je to u tohoto systému normální ? A mám se připravit na to, že mě stejná anabáze čeká do budoucna při každé další aktualizaci ? Děkuji předem za odpověďi.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9167
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 30 črc 2016 09:03

Je to normální.
MSI GT73
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 30 črc 2016 12:51

Normální je to tehdy, pokud jsi měl ještě předinstalovaný původní RTM build a ten se ti povýšil na podzimní update 1511. To je potom něco jako přechod z 8 na 8.1 nebo instalace service packu. U běžných aktualizací by to tak dlouho trvat nemělo.
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

e-arthworm
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 27 dub 2016 12:35

Příspěvekod e-arthworm » 01 srp 2016 15:05

Děkuji za odpověďi. Pravděpodobně to bylo tím buildem - koupil jsem NTB s předinstalovanými Win10 a zprovoznil jej před cca 3 týdny. Rád bych se ještě zeptal na ten Výroční update, který má být zítra uvolněn ke stažení. Mám očekávat podobně dlouhý proces ? A nebylo by případně možné se jeho instalaci nějak vyhnout ? Nechci úplně zakázat aktualizace (upřímně se přiznám : ani bych nevěděl jak), ale co jsem měl možnost si přečíst o novinkách, které s sebou tento update přinese, není tam nic, bez čeho bych se neobešel... Děkuji.

Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3606
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 01 srp 2016 18:52

Dá se pouze kompletně vypnout služba Windows Update a počkat, jak se celá situace okolo Anniversary Update vyvrbí.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 04 srp 2016 15:29

Vypnutí Windows Update tipuju zabije i aktualizace Windows Defender, což není optimální. Pokud máš nainstalovanou Pro verzi Windows 10, tak máš v Nastavení - Aktualizace a zabezpečení - Windows Update - Upřesnit možnosti volbu "Odložit Upgrady". Ta odloží upgrady nových verzí Windows 10 (jako je výroční aktualizace) o několik měsíců, ale bezpečností aktualizace se ti budou stahovat stále.

Pokud máš Home, tak jsi v řiti. Resp. buď vypni služby Windows Update, nebo, což sice není úplně elegantní řešení, ale je překvapivě funkční v případech, kdy máš disk rozdělený na více oddílů - prostě neměj na jednotce s Windows 10 dost místa. Výroční update chce 3 GB pro stažení a 16 GB volného místa pro instalaci. Pokud tam budeš mít méně jak 3 GB, tak se ti nestáhne.

Jinak prý existují nějaké prográmky které by to měly nastavit, jako třeba Windows Update MiniTool, ale s těmi nemám zkušenosti.
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494



Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

Dovahkiin
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 09 bře 2015 12:35

Příspěvekod Dovahkiin » 13 srp 2016 22:24

Ahoj,
stalo se mi následující, pravděpodobně se mi nějakým způsobem začal aktualizovat počítač, na tuto aktualizaci poslední, aniž bych si toho všiml, přičemž jsem uzavřel počítač aby usnul, nic se stále nedělo a mě tlačil čas, tudíž jsem byl nucen počítač přes stlačení tlačítka vypnout, teď se mi ale děje že vždy zhruba po hodině počítač zamrzne, koukal jsem do Windows updatu a je to tak, že tam něco najede na 96% a zamrzne to. Chtěl jsem vrátit počítač do bodu před aktualizací, nicméně jsem zjistil že mám vypnuté ukládání bodu systému, já na to nešahal, nevim kterej chytrolín to udělal, moje otázka zní, je nějaká možnost to teď zvrátit aniž bych se musel uchýlit k přeinstalování systému a to nevím, jestli by to vůbec pomohlo, máte někdo nápad?

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 14 srp 2016 16:09

Těžko říct. Existuje nějaký prográmek od MS, který ti umožní ve Windows 10 odmítnout vybranou aktualizaci. Tím bych začal. Pak bych zkusil přes vyčištění disku odstranit záložní soubory aktualizací. Pokud máš na disku Windows.old složku, tak bys měl být schopen se vrátit k předchozí verzi v Nastavení - Aktualizace a zabezpečení - Obnovení.

Ten prográmek je tady: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494



Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

Dovahkiin
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 09 bře 2015 12:35

Příspěvekod Dovahkiin » 15 srp 2016 14:24

díky za odpověď, v tom čištění, jak že se to přesně jmenuje? To jsou soubory protokolů instalace, nebo balíčky ovladačů zařízení nebo soubor protokolu upgradu? Protože nic přímo s aktualizací v názvu tam není.

Obnovit to právě bohužel nemůžu protože tu nemám žádné ty body obnovení, to vytváření bylo vypnuté

Dovahkiin
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 09 bře 2015 12:35

Příspěvekod Dovahkiin » 16 srp 2016 23:04

jo ještě něco, objevil se mi tam disk s názvem ESP, o co přesně jde?

aRTies89
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 29 led 2009 12:04

Čistá instalace u nového ntb

Příspěvekod aRTies89 » 19 pro 2016 15:19

Zdravím, zakoupil jsem na doma ntb HP s predinstalovanyma W10. Bohuzel je tam silene balastu od vyrobce. Chci tam dat uplne ciste W10. Muzu postupovat stejne jako pri klasicke instalace W10 z usb disku? Diky

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 20 pro 2016 08:07

Neviem ako pri HP ale Acer s tym nema problem. Takze, podla mna, mozes.


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host