Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz notebooky-forum.notebook.cz
Notebooky a vše kolem
 
  Přihlášení Přihlášení     NOVÝ UŽIVATEL NOVÝ UŽIVATEL     Hledat Hledat     Seznam uživatelů Seznam uživatelů     Uživatelské skupiny Uživatelské skupiny     FAQ FAQ  
Přihlášení
Uživatel:    Heslo:      Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
Aktualizace Win10

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
e-arthworm
chodí sporadicky


Založen: 27.4.2016
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: so 30.07.2016 00:54    Předmět: Aktualizace Win10 Citovat

Dobrý den,

dnes jsem prvně instaloval aktualizace pro Win10 na svém novém NTB. Nemile mě překvapila zdlouhavost celého procesu (v porovnání s Vistami, které jsem donedávna používal na stolním PC). Od chvíle, kdy jsem z nabídky Start zvolil možnost "Aktualizovat a restartovat" do okamžiku, kdy byla celá šaráda u konce, uplynuly 2 hodiny Shocked Je to u tohoto systému normální ? A mám se připravit na to, že mě stejná anabáze čeká do budoucna při každé další aktualizaci ? Děkuji předem za odpověďi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
roman2277
Moderátor
Moderátor


Založen: 30.4.2008
Příspěvky: 9287
Bydliště: okolí Prahy

PříspěvekZaslal: so 30.07.2016 09:03    Předmět: Citovat

Je to normální.
_________________
MSI GT73
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
r4in
zběhlý návštěvník


Založen: 29.8.2008
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: so 30.07.2016 12:51    Předmět: Citovat

Normální je to tehdy, pokud jsi měl ještě předinstalovaný původní RTM build a ten se ti povýšil na podzimní update 1511. To je potom něco jako přechod z 8 na 8.1 nebo instalace service packu. U běžných aktualizací by to tak dlouho trvat nemělo.
_________________
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte [odkaz]

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
e-arthworm
chodí sporadicky


Založen: 27.4.2016
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po 01.08.2016 15:05    Předmět: Citovat

Děkuji za odpověďi. Pravděpodobně to bylo tím buildem - koupil jsem NTB s předinstalovanými Win10 a zprovoznil jej před cca 3 týdny. Rád bych se ještě zeptal na ten Výroční update, který má být zítra uvolněn ke stažení. Mám očekávat podobně dlouhý proces ? A nebylo by případně možné se jeho instalaci nějak vyhnout ? Nechci úplně zakázat aktualizace (upřímně se přiznám : ani bych nevěděl jak), ale co jsem měl možnost si přečíst o novinkách, které s sebou tento update přinese, není tam nic, bez čeho bych se neobešel... Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chlebovnik
stálý uživatel


Založen: 30.3.2008
Příspěvky: 3699
Bydliště: K-Vary / Brno

PříspěvekZaslal: po 01.08.2016 18:52    Předmět: Citovat

Dá se pouze kompletně vypnout služba Windows Update a počkat, jak se celá situace okolo Anniversary Update vyvrbí.
_________________
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
r4in
zběhlý návštěvník


Založen: 29.8.2008
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: čt 04.08.2016 15:29    Předmět: Citovat

Vypnutí Windows Update tipuju zabije i aktualizace Windows Defender, což není optimální. Pokud máš nainstalovanou Pro verzi Windows 10, tak máš v Nastavení - Aktualizace a zabezpečení - Windows Update - Upřesnit možnosti volbu "Odložit Upgrady". Ta odloží upgrady nových verzí Windows 10 (jako je výroční aktualizace) o několik měsíců, ale bezpečností aktualizace se ti budou stahovat stále.

Pokud máš Home, tak jsi v řiti. Resp. buď vypni služby Windows Update, nebo, což sice není úplně elegantní řešení, ale je překvapivě funkční v případech, kdy máš disk rozdělený na více oddílů - prostě neměj na jednotce s Windows 10 dost místa. Výroční update chce 3 GB pro stažení a 16 GB volného místa pro instalaci. Pokud tam budeš mít méně jak 3 GB, tak se ti nestáhne.

Jinak prý existují nějaké prográmky které by to měly nastavit, jako třeba Windows Update MiniTool, ale s těmi nemám zkušenosti.
_________________
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte [odkaz]

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dovahkiin
občas se tu ukáže


Založen: 9.3.2015
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: so 13.08.2016 22:24    Předmět: Citovat

Ahoj,
stalo se mi následující, pravděpodobně se mi nějakým způsobem začal aktualizovat počítač, na tuto aktualizaci poslední, aniž bych si toho všiml, přičemž jsem uzavřel počítač aby usnul, nic se stále nedělo a mě tlačil čas, tudíž jsem byl nucen počítač přes stlačení tlačítka vypnout, teď se mi ale děje že vždy zhruba po hodině počítač zamrzne, koukal jsem do Windows updatu a je to tak, že tam něco najede na 96% a zamrzne to. Chtěl jsem vrátit počítač do bodu před aktualizací, nicméně jsem zjistil že mám vypnuté ukládání bodu systému, já na to nešahal, nevim kterej chytrolín to udělal, moje otázka zní, je nějaká možnost to teď zvrátit aniž bych se musel uchýlit k přeinstalování systému a to nevím, jestli by to vůbec pomohlo, máte někdo nápad?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
r4in
zběhlý návštěvník


Založen: 29.8.2008
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: ne 14.08.2016 16:09    Předmět: Citovat

Těžko říct. Existuje nějaký prográmek od MS, který ti umožní ve Windows 10 odmítnout vybranou aktualizaci. Tím bych začal. Pak bych zkusil přes vyčištění disku odstranit záložní soubory aktualizací. Pokud máš na disku Windows.old složku, tak bys měl být schopen se vrátit k předchozí verzi v Nastavení - Aktualizace a zabezpečení - Obnovení.

Ten prográmek je tady: [odkaz]
_________________
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte [odkaz]

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dovahkiin
občas se tu ukáže


Založen: 9.3.2015
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: po 15.08.2016 14:24    Předmět: Citovat

díky za odpověď, v tom čištění, jak že se to přesně jmenuje? To jsou soubory protokolů instalace, nebo balíčky ovladačů zařízení nebo soubor protokolu upgradu? Protože nic přímo s aktualizací v názvu tam není.

Obnovit to právě bohužel nemůžu protože tu nemám žádné ty body obnovení, to vytváření bylo vypnuté
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dovahkiin
občas se tu ukáže


Založen: 9.3.2015
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: út 16.08.2016 23:04    Předmět: Citovat

jo ještě něco, objevil se mi tam disk s názvem ESP, o co přesně jde?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
aRTies89
zběhlý návštěvník


Založen: 29.1.2009
Příspěvky: 103

PříspěvekZaslal: po 19.12.2016 15:19    Předmět: Čistá instalace u nového ntb Citovat

Zdravím, zakoupil jsem na doma ntb HP s predinstalovanyma W10. Bohuzel je tam silene balastu od vyrobce. Chci tam dat uplne ciste W10. Muzu postupovat stejne jako pri klasicke instalace W10 z usb disku? Diky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
michalko58
chodí často


Založen: 29.8.2007
Příspěvky: 844

PříspěvekZaslal: út 20.12.2016 08:07    Předmět: Citovat

Neviem ako pri HP ale Acer s tym nema problem. Takze, podla mna, mozes.
_________________
Acer Aspire TimeLineX 4830TG (i5 2450M, 8GB RAM, 750GB HDD, GT540, Intel 7260AC, W7HP 64bit)

Ex: Acer Aspire 5720G
(C2D T7300, 3GB RAM, 320GB HDD, HD 2300, Intel WiFi Link 5300AGN, noname Bluetooth, Windows 7 Ultimate SK 32bit)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbb.cz

Používáme cookies pro lepší funkčnost obsahu a inzerci třetích stran, prohlížením našich stránek s tím vyjadřujete souhlas.