Goldmax Racer 2.0 - po necelých dvou letech.

Gigabyte, Razer, Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Falathrim
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Goldmax Racer 2.0 - po necelých dvou letech.

Příspěvekod Falathrim » 07 dub 2015 10:10

Tak už to brzo budou dva roky, co jsem si pořídil RACER 2.0. Za ty dva roky byl takřka denně na cestě, párkrát se podíval do zahraničí a moc klidu jsem mu nedopřál.

Pro začátek notebook tohoto typu jsem si kupoval, jelikož stolní počítač bych měl pouze jako drahé těžítko na stole a jednou týdně ho možná doma pustil. Po delší úvaze jsem se rozhodl pro Goldmax. Po vyplnění předběžné objednávky mi následně zavolal Ondra a pomohl mi vybrat si to, co bych chtěl. Řešili jsem, na co bude určen, co hraju za hry a jak moc budu cestovat a pak taky to, co od něj požaduju přímo já. Nakonec z toho vyšlo: i7-361QM, 8GB RAM, GTX 675M, 1TB disk no suma sumárum asi 44k pro představu. Ceny na webu a cena co je na faktuře se opravdu dost liší.

Tak a jsou to už skoro dva roky, notebook prošel v nedávné době aktualizací místo GTX675M je tam GTX970M k tomu 16GB RAM a už hodně dávno jsem si pořídil SSD. Výměna grafické karty je dražší než u stolního PC, ale překvapilo mě, že to zas nebylo tak hrozné. Celá výměna s vyzvednutím a předáním trvala jeden pracovní týden.

Za ty dva roky jsem 2x měnil svépomocí větrák jednou u procesoru a jednou u grafické karty. Větráčky začali tak nějak vrčel. Pokaždé jsem pouze zavolal a byl mi zaslán nový domu a já poslal starý zpět. (Celý notebook je přístupný přes 4 šroubky je to skvělé i k čištění) Což bylo příjemné a notebook si týden netrajdal po světě. Jinak za celou dobu z funkčního hlediska nic. Panty displeje v pohodě, klávesnice šlape, baterka v klidu kolem 2h.

Notebook není tichý, ale to od něj ani nikdo nečekal, popravdě není to ani mistr lehké váhy. Což jsem od něj taky nečekal, ale je to stále v mezích denního nošení i v batohu na zádech. Popravdě je to přesně to co jsem si koupil. Je podle mě docela pevný a robustní, alespoň vydrží moje zacházení. Výkonově to plně vyhovuje mým požadavkům.

Teď trošku i ta negativa. Klávesnice má trošku zvláštní mezerník takový asi moc tuhý. Ostatní klávesy reagují skvěle, ale mezerník je trošku jiný a je třeba si zvyknout. Notebook v plné polní opravdu není tichy a větráky se točí takřka neustále. V klidu CPU 40-45°C, GTX se odpojuje takže 0°C a při hraní no CPU do těch 78°C a grafika teď kolem 71°C (GTX675M to měla horší, tam to šlo i přes 80°C). Jinak pokud pustím zátěžový test co vše žhaví na 100% tak jako tam jsou teploty u CPU kolem 87-94°C. Notebook používám i v posteli a s tím že by mi spálil stehna, nebo prsty jsem problém neměl, teploty spodních i vrchních plasu jsou v pohodě. Největší slabinou podle mě je monstrózní zdroj a tam by to chtělo hooodně zapracovat někdy se mi zdá, že je těžší než celý zbytek. Další problém jsou gumičky na víku displeje, které braní odření základny, ty mrchy se docela rychle poztráceli ne všechny ale polovina je pryč.

Notebook slouží tak jak má a snad i dál ještě chvíli bude. Uvažoval jsem u koupi nového, ale prozatím pokud vydrží zůstanu ještě tak rok nebo dva u Racera pak se uvidí.

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9089
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 07 dub 2015 11:54

Ahoj, jsme rádi, že jsi spokojený :)
GTX675M a GTX970M má stejné rozměry? To mě docela překvapuje.
Asus ROG Strix G18

Falathrim
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Příspěvekod Falathrim » 07 dub 2015 12:00

Tak abych pravdu řekl tak otázka zda se to tam vejde či nikoliv si asi musel položit Ondra, než mi ji nabídl :-D. Myslím, že říkal něco o úpravě chlazení, ale že by se něco viditelně pod krytem v místě GK změnilo se mi nezdá.

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 07 dub 2015 16:45

Tak já musím zaklepat ,ale můj NB i po dvou letech frčí jako Švýcary. Podle disk info mám najeto necelých 13K hodin. Podle infa z her mám na něm nahráno cca 1500 hodin což není moc. FAN běží pořád v pohodě a nijak nevrčí čehož jsem se obával po tom jak běží někdy na max otáčky.

Jen tak na kolik přišla výměna té grafiky, smím-li se zeptat?

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 08 dub 2015 20:52

Ahoj,

Moc dekuji za recenzi po upgrade notebooku, ani jsem to necekal. Bylo by dobre, kdybys tu mohl shrnout vykonovy rozdil mezi starou a novou grafikou, alespon subjektivne. Pokud klesly teploty, muze to poukazovat na technologicky posun NVIDIE, coz vsak lze logicky predpokladat - nicmene ve spojeni s 2x vyssim vykonem mluvime takrka o zazraku :-)

At notebook slouzi radu dalsich let a kdyz budes nakupovart stroj novy, snad to bude opet EUROCOM od Goldmax.cz!

Ondra
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Falathrim
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Příspěvekod Falathrim » 10 dub 2015 12:45

Tak ono i subjektivně porovnat grafiku o 3 generace vejš i ve hrách je docela složité. Na GTX 675M se dalo hrat vše i současné hry jenže tam bylo například u Assassina obrovské ale. To znamenalo hodně ořezat rozlišení a celkové grafické nastavení, teď mohu mít nastaveno 1920x1080 a většinu her na vysoké popřípadě maximální detaily.

Upgrade byla levnejší možnost než koupit novej notebook. K ceně neříkam, že necelých 20k s DPH je málo, ale koupil jsem si notas za určitou cenu. Za ty dva roky žádne větší potíže a nová grafika ho vrátila na pár let do hry.

Teď je ten čas kdy se ukaže zda to má u notebooku cenu nebo ne a zda příště budu volit hned novej notebook, nebo zas upgrade s tím že budu vědět ze Eurocom vydrží i moje zacházení. Pokud tohle forum ještě bude fungovat písnu sem až ho vyměním zda to vydržel a nebo kleknul. Uvidíme jak to nakonec dopadne.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10670
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 10 dub 2015 16:34

Forum bude existovat zcela jistě.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Red Devil
píše často
Příspěvky: 272
Registrován: 21 kvě 2009 14:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Red Devil » 04 črc 2015 10:10

Skoda, ze ja se scorpiusem po dvou a pul letech nejsem tak spokojenej

Falathrim
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Příspěvekod Falathrim » 17 kvě 2016 10:39

Tak je to další rok a notebook stale běží. Za ten rok bylo nutné vyměnit jen větráček na CPU (1500,-) jinak vše v pořádku, co se teda jedná ohledně technického stavu.

Celkově horší to už začíná být s drobnými oděrkami od chybějících (vypadaných) gumiček na víku displeje. To co dřív byla malá tečka je teď již docela dlouhá šrám. Léta se pomalu podepisují na celé ploše notebooku.

Trošku se projevuje problém s mezerníkem a pravým ctrl není to časté, ale někdy nezaregistrují stisk. Pak se hlásí o slovo lehce povolené panty, ale opět nic co bych považoval za stav nutný výměny notebooku nebo něco obtěžující při práci. Jedná se jen mírné povolení oproti dřívějšku, displej nelítá, ale není ani tak pevně na místě jako dříve při pohybu s notebookem.

Čistění notebooku je naštěstí v pohodě, ale asi to bude chtít brzo nechat celé přepastovat. Teploty nám trošku stouply a to jak na CPU o cca 3-5°C tak GPU tak 6-8°C. (v zátěži)

Notebook je stale používán jako hlavní pracovně/herní notebook a neustále na cestách.

Celkové hodnocení po roce. No řekl bych, že zatím stále splňuje vše co od něj očekávám a snad to ještě chvilku vydrží aspoň do příchodu nových GK a CPU.


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů