Nové Inspirony 15 řady 7559

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
DeLong
chodí často
Příspěvky: 575
Registrován: 07 lis 2009 22:25

Příspěvekod DeLong » 25 led 2016 20:05

presne tak rozobere ho aj jeliman. ten displej neni zas taka tragedia ale ani ziadna hitparada. ja som dokupil 500GB SSD samsung evo (pre mna jednoducha migracia dat) a frci jak raketa. podla mna sa neoplati priplacat za i7. ja mam i5 + gtx960m. tento skylike i5 6300HQ ma 4 fyzicke jadra.

racochejl
občas se tu ukáže
Příspěvky: 46
Registrován: 29 zář 2008 14:57

Příspěvekod racochejl » 29 led 2016 09:42

Jakým způsobem funguje příchod nových konfigurací Dell na trh? Dá se očekávat, že v příštích týdnech obohatí nabídku modelu 7559, nebo spíš až po několika měsísích vydá inovovaný model s novými konfiguracemi?

Líbí se mi tento
http://www.dellpoint.cz/e-shop/notebook ... o3rnb.aspx
ale nechci dotyk a 4K.
Chtěl bych tedy konfiguraci s 16GB RAM, i7-6700HQ, a duálním uložištěm, ale jen fullHD. Taková však není na trhu.
V současnosti je tedy asi jediná šance jak požadovanou konfiguraci získat pořídit tento:
http://www.dellpoint.cz/e-shop/notebook ... o3rnb.aspx
dokoupit SSD a dalších 8GB ram, a přeinstalovat OS na SSD že? Když už bych sám pořizoval
SSD, asi bych tam hodil 250GB.
U tohoto níže uvedeného modelu je volný "m.2 sata" slot?
V oblasti hardwaru jsem dost lama, takže nevím, jestli může v tomto modelu v pohodě koexistovat 250GM m.2 SSD + 1TB hybridní SSHD. Jestli to prostě stroj "utáhne", aby konfigurace byla stabilní, jestli nebudu řešit nějaké pakárny s ovladačema a jestli potom nebudu mít problém se zárukou?
Jak to vlastně funguje s oddílem pro obnovu v případě přesunu OS na nový disk?

Kdybych chtěl zainvestovat více, je možné provozovat 2 ssd disky? 1 v sata slotu a 2 v "m.2 sata slotu?"

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 29 led 2016 12:39

Kup ten s FHD a i7 (pokud jseš přesvědčený, že i7 potřebuješ), dokup 8GB RAM, kterou si tam sám vložíš (u tohoto typu přes jeden šroubek zadního deklu minutová operace, kterou zvládne cvičenej šimpanz za jeden banán), M.2 disk taky dokoupíš, rovněž stejným způsobem přidáš (druhej banán pro šimpanze, nebo můžeš tuhle náročnou operaci - dodání RAM + M.2 disk spojit - bude to ještě jednodušší a ušetříš jeden banán)
OS přeinstalovat nemusíš, je spousta softů, co Ti data z SATA disku přemigrují na M.2 a některé značky je dávají free k zakoupenému SSD disku (právě kvůli snadné migraci dat).
Jestli je v notebooku, který je na to určený jeden disk, nebo dva, to je z hlediska "stability" úplně jedno (on by asi výrobce tam zbytečně jen tak nedělal M.2 slot, kdyby se nepočítalo s jeho použitím, nebo neprodával dokonce konfigurace, kde jsou již rovnou dva disky).
Tím pádem nemusíš řešit žádné "pakárny s ovladačema, protože se prostě zkopírují všechna data z SATA na M.2 - tedy i ovladače.
A ano, je samozřejmě možné následně vyměnit i druhý SATA disk za klasický SSD disk a takto to také provozovat - je to jen o penězích, které do toho chceš vrazit, notebook s tím problém mít nebude.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

racochejl
občas se tu ukáže
Příspěvky: 46
Registrován: 29 zář 2008 14:57

Příspěvekod racochejl » 29 led 2016 14:58

Když jsem koukal na videu na youtube, jak ten notebook rozebírají, všiml jsem si, že RAM jsou tam SK Hynix DDR3. Ty jsem na našich e-shopech nikde neviděl, takže kdybych chtěl rozšířit ram na 16 GB, asi bych musel
objednat ze zahraničí, nebo RAM kompletně vyměnit. Různé značky RAM na jedné desce se namají moc rády, že, i když jsou na stejné frekvenci?

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 29 led 2016 15:38

Tohle bejvalo tak před 10 lety. Dnes naopak není problém koupit RAM stejného časování a frekvence i od jiného výrobce a na 99% to běhá úplně normálně. Takže RAM stačí jen dokoupit druhý modul.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

racochejl
občas se tu ukáže
Příspěvky: 46
Registrován: 29 zář 2008 14:57

Příspěvekod racochejl » 01 úno 2016 11:29

Takže pokud bych tento stroj koupil, můžu staváající paměť rozšířit jakoukoliv DDR3 pamětí na frekvenci 1600 MHz? Je třeba řešit, jestli jsou jednokanálové nebo dvoukanálové?

A jako disk tam šoupnout třeba tento http://www.czc.cz/samsung-ssd-850-evo-m ... 79/produkt ?

Jak js to vlastně s NBD zárukou v případě rozšíření ramky a migrací OS na nový disk? Nemůžou potom nastet nějaké problémy?

Co se týké klonu disku, jaou nějaké free nástroje, které to jednoduše a spolehlivě zvládnou včetně recovery a OEM partitionů, aniž by se člověk musel štrachat v nějakém pokročilém nastavení?

gregi1983
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 26 dub 2016 13:19

Příspěvekod gregi1983 » 30 dub 2016 14:51

ahoj potreboval bych radu koupil jsem si ssd do m.2 slotu samsung evo 120 a duplikoval jsem system z sshd na ssd ale nedokazal jsem dat ssd jako systemovy disk v bios je to tady pro e nove mel jsem predtim asus a tam to bylo jine kdyby nekdo vedel prosim o radu dekuju moc

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9975
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 30 dub 2016 14:58

V Biosu dej SSD jako prioritní na 1 místo.A hlavně ten druhý disk vyndej z NTB.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

gregi1983
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 26 dub 2016 13:19

Příspěvekod gregi1983 » 30 dub 2016 15:05

no kdybych vedl jk tak uz to mam ale prave u asusu to bylo akhle tady mi to proste nejde a proc bych mel vyndavat ten hybridni 1t?


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů