Lenovo T400 a problem se zobrazovanim

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
alfastar

Lenovo T400 a problem se zobrazovanim

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 18:18

Zdravim, dnes mi dorazil staronovy Lenovo T400 koupeny na inzerat a ted me trosku zneklidnuje, ze zlobi zobrazovani, ruzne mi kostickuje a rozmava se obraz viz obrazky:

http://imgup.cz/images/2014/02/17/dBEK.png
http://imgup.cz/images/2014/02/17/QsWlV.png
http://imgup.cz/images/2014/02/17/zR29a.png

a takhle bych mohl pokracovat, i na samotne plose to takhle zlobi. Cim by to mohlo byt? problemy s grafikou nebo to nezvlada win7 ci kde je zakopany pes?

Jde o tento inzerat:
http://pocitace.hyperinzerce.cz/noteboo ... rno-mesto/

mam obavy, abych ho nemusel u prodejce hned reklamovat. V planu je pridat do notasu vice pameti ram z minuleho ntb SL410 (pokud budou kompatibilni, mam 8GB). diky za pomoc

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 429
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 17 úno 2014 18:57

mne robi nieco podobne na intel grafike vo win8. Skus aktualizovat ovladac grafickej karty. Alebo skus vypnut aero

Podla swarma je to chyba v ovladaci aj ked som si tiez myslel ze je v poslednom tazeni :D
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

alfastar

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 19:06

jdu na ten ovladac, bude stacit pouze v nastaveni dat aktualizaci a vyhledat aktualni ovladace nebo je lepsi nejak zjistit graficky cip a pohledat rucne nekde na netu?

aero se mi moc vypinat nechce :roll:

dam vedet jak to po aktualizaci dopadlo, kdyby byly dalsi napady tak prosim piste diky, muzu klidne doplnit dalsi info, jen jsem laik tak me dyztak zkuste navadet :) diky
tak aktualizace dobehla pise to ze nebyla dokoncena kvuli nejakymu kodu 43 a ze je moznost dohledat ovladace na stranakch vyrobce, naslo to tenhle: Mobile Intel(R) 4 Series Express chipset family, zamrzlo to aj na nejakym divokym rozliseni :roll:

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 úno 2014 19:26

Dělo se mi to kdysi na R61 a dělala to jedna konkrétní verze ovladače. Na T400 jsem měl jinou a s tou žádný problém.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

alfastar

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 19:30

poradis kde presne bych ty ovladace nasel?

v nastaveni jsem nasel toto jestli to pomuze pri doporuceni:
http://imgup.cz/images/2014/02/17/Fybe.png

dekuju

alfastar

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 19:47

nasel jse tohle https://downloadcenter.intel.com/Search ... set+Family ale po rozbaleni se instalace sama ukonci, ze pocitac nesplnuje minimalni pozadavky pro instalaci :( nemuze to byt tou neodtatecnou pameti RAM? nebo jsem jen nasel spatny ovladac?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 úno 2014 19:56

Zkus stránky lenovo.com.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

alfastar

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 20:32

tak jsem na lenovo.com vyzkousel co se dalo z ovladacu grafiky a bez uspechu, nemuze byt chyba v hardwaru? chjo :(

Rossano
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 04 zář 2009 19:17

Příspěvekod Rossano » 17 úno 2014 20:47

Z mého pohledu 2 možnosti:

a) http://support.lenovo.com/ - vpravo zadej type number tvého ThinkPadu ve tvaru XXXX-XXX, přejdi, po načtení konfigurace vpravo klikni na Drivers & Software, přepni se na kategorii Display and Video graphics, zvol požadovaný OS a pak už jen stáhni a nainstaluj NEJNOVĚJŠÍ verzi ovladačů

b) v IE zadej: http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspx - tam nadatluj přesný typ grafiky (v tvém případě nejspíše Intel GM45)

Nejnovější verze ovladačů je myslím 8.15.10.2555. Zkontroluj také, zda máš správný ovladač obrazovky ve správci zařízení (mělo by tam být "ThinkPad display", nikoli "Obecný monitor PnP").

ThinkPad W530 | ThinkPad X300 | Relikvie: ThinkPad T60p | ThinkPad X61 | IBM ThinkPad T41 | Rodinné: ThinkPad T430s + ThinkPad T520i

alfastar

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 21:07

tak ja tam mam prave ten obecny monitor, ale nikde nevidim moznost jak to prehodit na ten druhej, byl by prosim tip? jinak ty ovladace na lenovu jsem prosel presne dle typu a beze zmeny

alfastar

Příspěvekod alfastar » 17 úno 2014 21:46

tak se mi podarilo to prehodit na ten ThinkPad display, ovladac je taktez aktualni a stale problem stejnej..tak nevim co s tim jeste udelat

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 úno 2014 22:13

Pokud jsi tam už nahrál více verzí ovladače (tj. nepsalo ti to tam nadále Microsoft wdm...), tak to bude pravděpodobně na reklamaci.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

alfastar

Příspěvekod alfastar » 18 úno 2014 05:24

no tak to nejsem zrovna nadsenej, snad bude s prodavajicim rozumna rec :(
nicmene dokud je notebook cisty tak jeste zvazuju jako posledni vec reinstal, nemuze pomoct? na notasu totiz nefunguje ani tlacitko ThinkVantage. Vsimnul jsem si, ze v Tomto pocitaci nemam narozdil od svoji SL410 "disk" Lenovo Recovery, je to jen jinak instalovany, nebo by tam u win7 mel byt? dekuji

Rossano
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 04 zář 2009 19:17

Příspěvekod Rossano » 18 úno 2014 08:25

Ještě před reklamací, potažmo reinstalem, zkus na noťasu rozběhat OS v diagnostickém režimu pomocí utility msconfig. V diag. rež. myslím není Aero, tak se můžeš podívat, co to udělá.
Dále bych ještě vyzkoušel OS MiniXP z Hiren's boot CD. Mají své vlastní ovladače.
Ve výše uvedených dvou případech, neuvidíš-li kostičky, bude problém v nejspíše v ovladačích, koexistenci s jiným konfliktním ovladačem, chybné nastavení (HW-akcelerace), DirectX apod.

Nefunkční tlač. ThinkVantage a absence obnovovací partition na HDD je obvykle známkou toho, že OS na ntb byl bastlený amatérsky. Jinými slovy - je nedoinstalovaný. To by mohlo souviset s popisovaným problémem...

ThinkPad W530 | ThinkPad X300 | Relikvie: ThinkPad T60p | ThinkPad X61 | IBM ThinkPad T41 | Rodinné: ThinkPad T430s + ThinkPad T520i

alfastar

Příspěvekod alfastar » 18 úno 2014 08:39

Odpoledne jeste teda vyzkousim ten diagnosticky system a uvidim. Hirens boot cd vubec netusim kde sehnat? nekde stahnout z netu nebo je to placena vec?

Jinak ta instalace me to taky potvrzuje a jestte dokud nejsou v ntb zadne instalace a data tak bych se pokusil to preinstalovat. Co si pamatuju ze staryho lenovas SL410 tak s tim nebyl zadny vetsi problem a instalace je vyresena dobre. Bude to fungovat stejne dobre i pokud tady to recovery neni? notebook ma zespodu samolepku win7 takze by to tam melo legalne byt...otazkou tedy je bude reinstall bez jakychkoliv cedecek normalne funkcni i s tou asi nedotazenou instalaci ci se do toho radsi ani nepoustet?


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti