Thinkpad R400/R500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 429
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 09 bře 2013 23:44

v pohode mozes pouzivat 65W adapter, akurat sa ti bude o nieco dlhsie nabijat baterka (zalezi zase od zataze). Ja ale aj ked som v sieti tak pouzivam profil s nastavenim cpu na adaptive aby sa zbytocne nepiekol..
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

ripeed
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 12 bře 2013 22:54

Příspěvekod ripeed » 12 bře 2013 22:58

Zdarec pánové, došel jsem sem s tím, že chci provést taky upgrade svého R400 s T6670.

Zajímalo by mě jestli mohu použít mSATA SSD 120GB. Vím, že tam pro to místo je, ale nevím jestli to NTB vezme. Bylo by to tak ideální abych mohl použít stávající disk na data.

Dále bych chtěl provést upgrade ram z 4GB na 6GB nebo 8GB. Pojedou mi v něm tyto KINGSTON 4GB 1066MHz DDR3 Non-ECC CL7 SODIMM?

Díky.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3358
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 13 bře 2013 08:48

Mas tam mPCIe slot, ne mSata. Pokud chces mit HDD i SSD, tak jen misto mechaniky.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

ripeed
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 12 bře 2013 22:54

Příspěvekod ripeed » 13 bře 2013 10:59

zivan píše:Mas tam mPCIe slot, ne mSata. Pokud chces mit HDD i SSD, tak jen misto mechaniky.


Máte pravdu... půjdu cestou ultrabay...

mystikp
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 284
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 09 kvě 2013 22:12

Nemáte někdo zkušenost s touhle baterkou pro R400:

http://www.avacom.cz/lenovo-thinkpad-r6 ... mah---84wh

?

Případně tip na baterku s co největší kapacitou - a aby neodešla po půl roce?

cambejk
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 08 pro 2013 23:43

Recovery DVD R500

Příspěvekod cambejk » 09 pro 2013 00:45

Ahoj všem

Mám notebook Lenovo ThinkPad R500 - 2732-7UG,
kde jsem měl při koupi nainstalovane windows 7, ty jsem si vsak kdysi dodanymi recovery CD při instalaci win XP prepsal a tím jsem ztratil data pro instalaci systemu win 7

samozřejme vim že se dají nové Recovery DVD sehnat v servisu za nějaky poplatek

Ale než to budu řešit, tak se chci zeptat jestli někdo z fora kdo ma tento ntb by byl schopný a ochotný DVD vytvořit a poskytnout (nechci to zadarmo)

případně e-mail
cambejk@seznam.cz
Lenovo R500

caver
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 10 říj 2008 21:35

Příspěvekod caver » 26 dub 2014 09:58

Ma niekto skusenosti s pripojenim 27" monitora (2560x1440) na R500, samozrejme cez displayport. Dokaze si poradit s tymto rozlisenim? Na internete sa totiz nazory na maximalne podporovane rozlisenie lisia.
Lenovo R500 P8800 (2,66GHz), 8GB RAM, SSD Intel 520, 1TB Ultrabay, ATI 3400, Win7 64bit

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 dub 2014 10:19

Přes DisplayPort to musí jít, protože i základní specifikace mluví o 2560x1600.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

caver
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 10 říj 2008 21:35

Příspěvekod caver » 26 dub 2014 11:48

Dakujem za rychlu odpoved :wink: Akosi som sa k tejto specifikacii nevedel dopatrat!
Lenovo R500 P8800 (2,66GHz), 8GB RAM, SSD Intel 520, 1TB Ultrabay, ATI 3400, Win7 64bit

WarCZ
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 27 bře 2008 17:21

Lenovo R400

Příspěvekod WarCZ » 04 kvě 2014 13:37

Všude na netu čtu že do R400 jde nacpat max 4Gb ram, ale teď jsem tady zahlídl, že někdo zkoušel 2x4GB jde do toho nacpat více ?

Aktuálně mam 3GB ale c VPU-Z mam nějakou divnou frekvenci:
http://screencast.com/t/KITxXk3Q1BF

Diky

Lenovo R400 744311G
Budou fungovat třeba tyhle: http://www.alza.cz/patriot-8gb-kit-so-d ... tm#recenze ?

WarCZ
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 27 bře 2008 17:21

Příspěvekod WarCZ » 05 kvě 2014 19:15


Jakoob
chodí často
Příspěvky: 832
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 12 kvě 2014 11:31

Corsairy v tom nefungují, sám jsem je vracel.

Tohle mám v T500 a funguje to: RAM Kingston SODIMM 4GB DDR3 1066 MHz CL7 (KVR1066D3S7/4G) .... 2x
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 429
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 14 kvě 2014 13:43

to je divne, ja sam mam v T500 prave corsairy :)
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8



Lenovo ThinkPad X201

Demultiplexor
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 04 úno 2009 18:41

prasklá vana lenovo R500

Příspěvekod Demultiplexor » 27 úno 2016 20:13

Jak je na tom vaše R500 v součastnosti?

Dnes se mi po cca 8 letech začaly objevovat praskliny na spodní vaně a popraskaly mě žebra chladiče (plastový kryt). Ale vana jako celek zatím drží.

Jinak notebook stále denně používám a vše běží, jak má.
Krom upgradů z důvodu výkonu jsem měnil větráček po cca 4-5 letech + na displeji se začaly objevovat světlejší fleky - vypadá to na odlupující se odraznou plochu. Ještě byla nutná výměna tlačítek trackpointu - přestaly spolehlivě fungovat po 6-ti letech.

Bajtu
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 18 lis 2009 18:49

Prasklá vana lenovo R500

Příspěvekod Bajtu » 09 kvě 2016 18:54

Mám R400 také už zhruba 8 let.Po velmi krátké době se začaly uvolňovat panty.Vzhledem k ceně opravy jsem to neřešil a dnes je volný chod asi 15mm.Je to netechnické a nepříjemné ale už jsem si zvykl.Neřeším to vzhedem k zůstatkové hodnotě pc.Pracuji na pc denně a je to znát.Nevadilo by mi přirozené opotřebení (lesklá písmena klávesnice atd).Ale není prakticky plastový díl krytů který by nebyl popraskaný.Snad víko displeje.Např.kryt disku,i když byl jeden krát otevřen s důvodu instalace SSD je přilepen isolepou.Prostě se rozpadají všechny plasty.Po stránce elektroniky chodí vše na 100%.Je to škoda že lenovo řadu R již před lety opustilo,byl to dobrý kompromis mezi cenou a výkonem.Jen ta kvalita made in China!!!!
Mám ještě stejně starý acer a ten je podle lenova jako nový,včetne pevných plastových pantů a elektroniky!!! Hmm,stojí to za zamyšlení.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host