Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz notebooky-forum.notebook.cz
Notebooky a vše kolem
 
  Přihlášení Přihlášení     NOVÝ UŽIVATEL NOVÝ UŽIVATEL     Hledat Hledat     Seznam uživatelů Seznam uživatelů     Uživatelské skupiny Uživatelské skupiny     FAQ FAQ  
Přihlášení
Uživatel:    Heslo:      Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
Dell Vostro 3560 - klasika s 15''

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mech13
zběhlý návštěvník


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 140

PříspěvekZaslal: st 19.12.2012 19:20    Předmět: Dell Vostro 3560 - klasika s 15'' Citovat

Baterie určitě nemá výkon 48 Wh, ale těch 48Wh bych tipnul na KAPACITU.
1366 x 768 taky rozhodně není 16:10 ale 16:9.
Dva RAM moduly mají cenu, pokud někdo z té grafiky chce ždímat výkon - a to u integrované smysl nedává. Problém pak je zvýšená spotřeba/kratší výdrž na baterky. Takže když už někdo chce grafický výkon, ať si sežene model s Radeonem, kdo ho nepotřebuje ať má radši jeden modul...


Naposledy upravil mech13 dne po 20.01.2014 22:30, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Python.P
Moderátor
Moderátor


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 4805

PříspěvekZaslal: čt 20.12.2012 07:26    Předmět: Citovat

Já bych dal ruku do ohně za to že mi na ZŠ škole říkali že watt [W] je jednotka výkonu, ale pokud to tak není budu se s tím hold muset smířit a přeorganizovat svůj dosavadní život... chjo... A půjdu vrátit maturitní vysvědčení, nechám si škrknout všechny zkoušky z fyziky a asi i mechaniky...

rozlišení, bohužel se někdo překlik.

A to že je jen u plastových hraček v ceně 12k Kč? ale prosímtě podívej se na trh a pak něco komentuj. Žel bohu mají stejné rozlišení dnes i mobilní telefony, můžem s tím nesouhlasit, ale to je asi vše co s tím můžem dělat.

Ad. GK neak nechápu tvou narážku.
_________________
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....


Naposledy upravil Python.P dne čt 20.12.2012 07:49, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
orgasmic
Moderátor
Moderátor


Založen: 23.4.2007
Příspěvky: 7750
Bydliště: International

PříspěvekZaslal: čt 20.12.2012 07:44    Předmět: Citovat

On asi nevi, ze u integrovane grafiky zveda dual channel vyrazne vykon.
A o zvysene spotrebe a kratsi vydrzi na baterku u dvou modulu nema ani cenu komentovat, protoze by to stejne nepochopil Smile
_________________
MSI GT72S s desktopovou GTX 980
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
swarm
Moderátor
Moderátor


Založen: 9.2.2007
Příspěvky: 8954
Bydliště: zpět v ČR

PříspěvekZaslal: čt 20.12.2012 13:05    Předmět: Citovat

W je výkon, ale Wh by spíš asi mělo udávat jako energie (resp. kapacita u baterek také není špatně).
_________________
Diagon Swarm - blog Arrow http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
swarm
Moderátor
Moderátor


Založen: 9.2.2007
Příspěvky: 8954
Bydliště: zpět v ČR

PříspěvekZaslal: čt 20.12.2012 16:14    Předmět: Citovat

Ačkoli s poznámku k Wh souhlasím, musím dodat, že dual-channel je pro integrovanou grafiku užitečný i v případě, kdy od ní neočekáváme žádný výkon. IGP totiž neustále přistupuje do operační paměti, čímž způsobuje určité zpomalení proti notebookům, které ji vůbec nepoužívají (těch je dnes velmi málo - nějaké herní, pár business hi-end HP a jedno Sony).

Díky dual-channel je možné přenášet pamětí větší množství dat, takže se mnohem méně projeví zpomalení vlivem přítomnosti grafiky. Ne, že by byl rozdíl extrémní, ale dá se měřit.

Ostatně u systémů s přepínatelnou grafikou se do operační paměti musí kopírovat i to, co počítá dedikovaný čip s vlastní pamětí.
_________________
Diagon Swarm - blog Arrow http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mech13
zběhlý návštěvník


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 140

PříspěvekZaslal: čt 20.12.2012 22:09    Předmět: Citovat

Python.P: Opatrne nez se zacnes ohanet maturou a zkouskama....
ad HD rozliseni - ano, bohuzel se s tim daji sehnat i 15,6'' kousky pres 25k. To ale neznamena, ze to je normalni. U "pracovniho" kousku za 20k bych necekal konstatovani ze to je standard, ale hodne tvrdou kritiku. Je to proste prasarna.

orgasmic: To bylo na me? Jestli ano, tak to samozrejme vim, sam jsem se kdysi vrtal v casovani a zdimal z GMA nejaky procenta navic, ale nema to proste smysl. Zvysovani vykonu a integrovana grafika je oxymoron. Pokud vykon nepotrebuju, beru integrovanou. Pokud ano, tak nedelam psi kusy s integrovanou ale rovnou si koupim Radeona nebo GeForce.

swarm: To je dost zajimave... Mas to jen vypozorovane, nebo jsi to zkousel i merit? Mohl by to byt velmi zajimavy clanek/minimalne zminka na blogu.
Nicmene si stojim za tim, ze zduvodneni uvedene v clanku je postavene na hlavu...

------------------------
OT: swarm: hodne dobra prace s tou T400, perfektni kousek:thumb Nesehnal jsi jeste dual-IDA BIOS? Mel bys 3,3GHz...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
swarm
Moderátor
Moderátor


Založen: 9.2.2007
Příspěvky: 8954
Bydliště: zpět v ČR

PříspěvekZaslal: pá 21.12.2012 07:53    Předmět: Citovat

mech13: Dřív se o tom docela psalo. Integrovaná grafika vždy zatěžuje přenosovou cestu mezi procesorem a RAM už kvůli refreshi obrazu, neboť sama nemá paměť ani front a back buffer s obrazem k vykreslení. Byly časy, kdy to dělalo klidně 15% propustnosti dolů, ale je fakt, že jsem nezkoušel přeměřit, jak moc se to projevuje dnes. Nicméně pořád je vidět, že třeba dedikovaný grafiky ve stand-alone módu podávají o něco vyšší výsledky než při využití Optimusu/Enduro, a tam je příčinou především rychlost práce s RAM.

Jako asi se shodnem na tom, že ve článku to být takto uvedené nemusí. Počet osazených modulů je vždy kompromis mezi pár procenty výkonu a možností snadného rozšíření v budoucnu. Sám uvádím DC v recenzích především v kapitole 3D výkon jen jako snadnou možnost svýšení výkonu IGP. Nic víc.

ad OT: DualIDA jsem nezkoušel, ale když jsem instaloval whitelist-free BIOS, tak byl hned vedle také ke stažení. Možná se k tomu dostanu, až budu zase limitován výkonem CPU, teď by mě těch 10% asi nevytrhlo.
_________________
Diagon Swarm - blog Arrow http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Python.P
Moderátor
Moderátor


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 4805

PříspěvekZaslal: so 22.12.2012 11:50    Předmět: Citovat

Python.P napsal:

A to že je jen u plastových hraček v ceně 12k Kč? ale prosímtě podívej se na trh a pak něco komentuj. Žel bohu mají stejné rozlišení dnes i mobilní telefony, můžem s tím nesouhlasit, ale to je asi vše co s tím můžem dělat.


Já s tím nesouhlasím a nelíbí se mito, ale jak jsem psal je to to jediné co s tim nadělám, při výběru svého stroje jsem byl limitován penězi a HiRes Té začínalo až někde přes 30k.

Je to dnes prostě standart. Není dobře, ale je to tak a my s tím nic neuděláme.

Ad. Já klidně používám výkon baterie, protože mi to prostě sedí víc.
_________________
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

Používáme cookies pro lepší funkčnost obsahu a inzerci třetích stran, prohlížením našich stránek s tím vyjadřujete souhlas.