Lenovo ThinkPad X230

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
peter_maly
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 05 črc 2012 23:58

Příspěvekod peter_maly » 28 lis 2012 13:58

JakHam píše:Konečně na firmě trochu volněji tak jsem si řekl, že vám o X230 něco napíšu.

Jsme spolu již skoro tři měsíce, za tu dobu jsem na tomto prcku napsal hromadu mailů, napsat dva odborné články v rozsahu cca 30ti stránek, oprezentoval pár prezentací, pár projektů a upravil desítky fotek.

První seznámení super.. Displej je lahůdka, rozlišení na 12,5" DOSTATEČNÝ, nerozumím lidem kteří používají na "subnotebookach" full hd. Zpracování, na první pohled dobré, po zkoumání a tlačení všude možně už nadšní opadá. Hrana vrchního krytu displeje(asi v té je magnet) vždycky "vrzne" když se ntb zavírá. Vlevo na klávesnici u ESC(prostě konec klávesnice) se klávesnice dosti prohýbá, nevím zda je tam špatně ukotvená nebo tak něco. Prohýbání u express card slotu není tak hrozné jak se všude uvádí, touchpad se tváří se má každou chvíli upadnout. Problém je u mě malý palmrest, respektivě než si zvyknete jak si srovnal ruce na tuto velikost.

Co se týče přechodu z clasické TP klávesnice na tuto tak jsem problém neměl, spíše naopak, při psaní si jsem jistější, méně překlepů. Zamrzí absence mezer mezi F4 a F5 a dále. Dokoupil jsem podsvícenou klávesnici, nyní si bez toho nedovedu představit psaní :-). Věc která mě ale irituje je resonance při psaní kolem písmen sdfe. Jako kdyby se o sebe tloukli dva plechy!

Obecně práce s NTB bez externí klávesnice je supr s trackpointem, touchpad "clickpad" je nepoužitelný. Absence tlačítek, malé rozměry, působí hrozně křehce a zaoblená spodní hrana... Nepoužitelné!

Nějaký závěr? Žádný nemám. Za posledních ?5let? jsem přešel z T500 na T430s(vrácen po pár dnech) a pak na X230... Vím, že další ntb nebude větší jak 13"(ev. lehká 14"), vím že chci funkční touchpad, vím že chci IPS displej. X230 je fajn pokud oželíte touchpad. Naopak kombinace malého a výkoného NTB s dockem(mechanika v doku) je výborná.


k vŕzavosti - ja som notebook rozobral a všade kde vŕzal (pod klávesnicou, palmrestom a podobne) som podlepil vŕzajúce časti páskou na koberce. Odvtedy nič nevŕže. To isté som spravil pod klávesnicou v miestach, kde bolo počuť "mlátenie plechu o plech".

JakHam
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 25 zář 2008 18:48

Příspěvekod JakHam » 28 lis 2012 14:08

Díky za tip. Zkusím klávesnici podlepit milimetrovou pěnovou páskou.
Lenovo ThinkPad X230 IPS
Lenovo ThinkPad T500 - rip

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 28 lis 2012 21:01

Docela me prekvapuje, ze se tohle u tak draheho notasu musi resit.. ja bych to okamzite reklamoval..
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

peter_maly
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 05 črc 2012 23:58

Příspěvekod peter_maly » 28 lis 2012 23:02

Michal27 píše:Docela me prekvapuje, ze se tohle u tak draheho notasu musi resit.. ja bych to okamzite reklamoval..

každé zariadenie má svoje muchy a toto viem aspoň veľmi ľahko doma vyriešiť. Napríklad tento problém:
http://www.youtube.com/watch?v=0ZeJhVOXQSA
vyriešiť neviem a trápi ma oveľa viac. Ale to je off topic.

JakHam
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 25 zář 2008 18:48

Příspěvekod JakHam » 29 lis 2012 11:19

Žádná firma by tuto závadu neuznala... Obvyklé stanovisko "vlastnost" notebooku. Nemáto žádný vliv na funkčnost. Když bych naláhal tak by to možná "opravili" podobným podložením... Než aby se v tom vrtal někdo cizí tak si to podložím sám.
Lenovo ThinkPad X230 IPS

Lenovo ThinkPad T500 - rip

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 lis 2012 11:31

Mně jen trochu sere, že když jsem měl X200, tak podobný nebyly vůbec potřeba - bylo to celé perfektně složené. Takhle mám pocit, že ta kvalita jde dolů (přitom cena je podobná).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

JakHam
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 25 zář 2008 18:48

Příspěvekod JakHam » 29 lis 2012 11:40

T500 vedle X230 působila mnohem pečlivěji složená dohromady. Ale třeba se mi to zdá, třeba vydrží stejně nebo ještě více. T500 když podruhé spadla nazem tak se zlomil celý rám základy. Hlavně když mi teď bude alespon 2roky sloužit... Za sebe musím říct, že další ntb NEBUDE Lenovo jestli něco neudělají s výstupní kontrolou.... Mám plné zuby mrtvých pixelů a škrábanců na víku a u konektorů. Ten co mi nakonec zůstal doma je "skoro" dokonalý - pouze malý skrábane na víku, ale vše ostatní ok, tak jsem si řekl že to přežiju a přestanu srát prodejce :-) Vždy když se ten skřábanec proti slunci ukáže tak skřípu zubama!

add Zajímalo by mě, kdo nechal z Lenova projít ten clickpad na X řadách... Větší pazmecht touchpad jsem nezažil.
Lenovo ThinkPad X230 IPS

Lenovo ThinkPad T500 - rip

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 11 pro 2012 09:59

ahoj,
tak jsem si v praci "prefasoval" z t530 na x230, at mam trosku mobilnejsi stroj ...

zatim teda po par dnech na x30 generaci thinkpadu skripu zubama nad klavesnici a celkove mi prijde, ze co mam doma w520, tak je trosku nekde jinde fyzicky ... ale mozna je to subjektivni.


muj problem - nejede mi thinklight (nemam verzi s podsvicenou klavesnici). Nenapada nekoho, cim by to mohlo byt? (nedoinstalovane nejake drivery?, neco zakazaneho?, vada v pristroji?)

dekuju
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1876
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 11 pro 2012 10:15

Chapu, to rozlozeni klavesnice je naprosty fail. ThinkLight se da prepinat i v BIOSu, mozna je to tam spatne nastavene.

a12a
občas se tu ukáže
Příspěvky: 71
Registrován: 04 zář 2012 17:07

Příspěvekod a12a » 08 led 2013 23:17

ahoj, po 6 letech funkčnosti stroje HP 6510b jsem se rozhodl jít do x230.

Dneska jsem byl v Lenovo showroomu a padl mi do oka x230 tablet. K němu jsem zde ale nenašel příslušné fórum, poptám se tedy zde:

- vystavený kousek x230 tablet měl značnou vůli v kloubu(pohyb dopředu a dozadu) při klasickém vyklopení. Prodavač mě přesvědčoval, že tohle je u tablet verzí klasika, což demonstroval také na levnější s230. Má pravdu? Mám tušení, že by se displej při cestě vlakem, autobusem slušně viklal. :?

- hodlám tablet používat pro klasickou práci, nic žádné extrémní podmínky. předpokládám tedy, že bych si měl vzít verzi s obrazovkou multitouch, která má podsvícenou klávesku. Pro jaké pracovní podmínky je určena verze s obrazovkou outdoor?

Moc díky :P

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 led 2013 00:12

Vůle v kloubu při cestách problém není, protože to zpravidla nemáš víko přesně ve svislé poloze. Jakmile jej vyklopíš víc do zadu, působící síly zaviní, že se to vyklat nebude.

Outdoor displej se liší vyšší svítivostí.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

JakHam
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 25 zář 2008 18:48

Příspěvekod JakHam » 12 úno 2013 17:40

Ehm posledních 14dní se mi často stává že mi nenaskočí wifi po tom co ntb probudím se spánku... máte s tím někdo zkušenost? Ovladače jsem zkusil aktualizovat a stále to dělá... cca každé druhé otevření ntb.
Lenovo ThinkPad X230 IPS

Lenovo ThinkPad T500 - rip

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 12 úno 2013 18:26

JakHam: nic tkaového nepozoruji. Nemůže být problém ve WiFi?
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 12 úno 2013 18:43

Mně to kdysi způsoboval Access Connection... pokud ho nepotřebuješ, tak ho smaž.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 13 úno 2013 06:56

Já ho nemám ani nainstalovaný, takže za zkoušku to stojí.

Swarm, jak jsi psal o pár řádků výše s tím že kvalita jde dolů tak mi to tak taky přijde, sice je to furt super stroj, ale v porovnání s X60 a X200 to působí tak neak vachrlatě...
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti