SSD v notebooku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 08 lis 2012 22:26

Jen to chce upravit par nastaveni, jako zakazat defragmentaci, vypnout na SSD asi zbytecny prefetch...atd.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 08 lis 2012 22:37

ok, díky.
Ještě jsem se dočetl, že klonovací SW dodávaný v kitu neumí naklonovat systémovou partition (pouze celý disk). Já potřebuju naklonovat 100GB partition na 128GB SSD. Jaký SW (případně postup) byste mi doporučili?
Díky

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 08 lis 2012 23:35

nemala by byt defragmentace vypnuta automaticky ako win detekuje ze ide o SSD HDD?vdaka
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu
Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell
Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 09 lis 2012 08:44

Pri ciste instalaci mela, i kdyz se i automaticka detekce muze splest. Ale obavam se, ze u kopie instalace uz Win nic nedetekuje. I u ciste instalace bych to pro jistotu zkontroloval.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 lis 2012 10:50

Při překlonování se to opravdu znovu nedetekuje - nedávno jsem to dělal a vypínal jsem ji ručně.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

petana2
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 18 zář 2008 21:46

Výměna ssd v lenovo R61 (5 let staré,core2duo T7100,4GB ram)

Příspěvekod petana2 » 10 lis 2012 11:30

Zdary,
můj notebook http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... inkPad-R61 již začíná být celkem zpomalený a tak si kladu otázku, jestli by nepomohl doping v podobě SSD. Vyměnil bych původní disk 120 GB (5400 otáček), za intel ssd 128 GB. 1) Kladu si otázku, jestli se hlavně chod systému a načítání aplikací zrychlí, nebo to je už pouze mlácení slámy, a vyplatí se investovat do nového notebooku. 2) mohu zůstat u Windows Vista, a nebo, aby byla změna vůbec patrná, přejít na Windows 7? 3) v případě přechodu na Windows 7, bude získání ovladačů bezproblémové? 4) budu muset v mém případě řešit problém s přepínáním sata1, sata2? Díky

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 10 lis 2012 12:26

Rozdíl poznáš i na Windows Vista - tam dokonce možná víc, protože čím je systém nenažranější na práci s diskem, tím víc je zrychlení znát.

Ad ovladače - několik let jsem provozoval W7 na R61 a nebyly tam žádné problémy.

Ad SATA2 - Tam žádný problém řešit nemusíš. Prostě z výroby má R61 SATA2 řadič omezený na SATA1. Buď to tak necháš, anebo si nainstaluješ neoficiální BIOS s plnou rychlostí. Žádný problém tam ale není - je to jen možnost volby.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

petana2
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 18 zář 2008 21:46

Příspěvekod petana2 » 10 lis 2012 20:20

Díky za rychlou a vyčerpávající odpověď .-)

gersa
občas se tu ukáže
Příspěvky: 72
Registrován: 07 lis 2007 08:17

Příspěvekod gersa » 14 lis 2012 20:10

Petana - nestalo by za uvahu rovnou s diskem povysit i jehovisty na w8?

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 14 lis 2012 22:20

šlo, ale nemá to cenu....
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

quasimodo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 260
Registrován: 19 dub 2012 15:39

Příspěvekod quasimodo » 22 lis 2012 16:00

Nemáte někdo zkušenost s tímhle SSD?
http://www.alza.cz/adata-sx300-xpg-128gb-d338776.htm
Docela mě na něm láká ta rychlost zápisu, která je daleko vyšší než u http://www.alza.cz/crucial-m4-128gb-d339222.htm#popis , kde mě zase naopak láká velmi dobrá spolehlivost a to, že ho každý doporučuje.

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 22 lis 2012 17:16

Vubeco nekoukej na maximalni rychlost zapisu... Pokud to chces pouzit jako systemovy disk, tak ten parametr te v podstate skoro nezajima. Spis bych dnes volil spolehlive disky, nez ty s hezkymi cisly... koukni kde jsou dnes Vertexy od OCZ - nespolehlive, casto reklamovane...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 22 lis 2012 17:24

Jak říká Michal, drž se osvědčených jmen a neuděláš chybu.

Tedy Crucial m4, Intel 320, Intel 520, Samsung 830,...
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

quasimodo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 260
Registrován: 19 dub 2012 15:39

Příspěvekod quasimodo » 22 lis 2012 17:32

Tak dík, stejně jsem si říkal, že půjdu radši osvědčenou cestou, než experimentovat a jen si zadělávat na problémy.

MaTToS
chodí často
Příspěvky: 762
Registrován: 08 zář 2008 08:13

Příspěvekod MaTToS » 26 lis 2012 00:53

Jirrick píše:Jak říká Michal, drž se osvědčených jmen a neuděláš chybu.

Tedy Crucial m4, Intel 320, Intel 520, Samsung 830,...

V pripade mSata ADATA SX300 XPG 128GB sa jedna o novy model - je to asi treti mesiac na trhu. Ma SandForce radic a podla testu je SX300 aktualne najrychlejsi mSata disk v ponuke nasich obchodov .

Potreboval by som 128GB disk do T420tky s i7 tak pozeram testy a recenzie uz zopar dni a zatial som sa od SX300 nepohol z miesta .
Napr. pre porovnanie - Crucial M4 110€ , adata SX300 113€, 36m zaruka .
SX300 = IOPS: Read 550MB/s 25,000/Write 505MB/s 85,000 (Maximum 4K Random Write) a Crucial M4 = IOPS: Read 500MB/s 45,000 /Write 175MB/s 35,000

Alebo by ste mi odporucili niekto este nejake lepsie mSATA SSDcko ?
Samozrejme ze na disku bude systemova particia s W7 Pro 64bit + aplikacie atd., - podmienka je aby to bolo co najrychlejsie a riesene v mSATA kedze v pozicii pre 2,5" je 750GB klasicky disk .

V sucastnosti v tej T420 mam intel SSD310 80GB Msata a je to "neskutocne" pomale (ten disk ma mizerne rychlosti aj v testoch) aj po cistej instalacii a teda ono to aj vzdy pomale bolo .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti