SSD v notebooku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 18 říj 2012 22:54

Ani s jedním neuděláš chybu. Mezi těmito kusy se jednoznačný vítěz hledá fakt špatně.

Přesně tenhle problém jsem řešil, nakonec jsem vybral Samsunga.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 19 říj 2012 09:21

Osobně bych dal přednost Intel nebo Crucial. Pokud cena není problém a chceš např. využívat i šifrování apod., vezmi Intel 520. Měl by mít i nejdelší - 5-ti letou záruku (při dnešních cenách už to je celkem v poho, v květnu když přicházel na trh to bylo dost drsné ...). Jinak bych na tvém místě ještě zvážil možná 180GB variantu - volné místo na SSD je jen k dobru věci ... záleží ale na potřebách a užití (druhý disk na data či pouze SSD, instalace i her či větších programů apod.) ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

gladipl
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 116
Registrován: 19 lis 2008 16:54

Příspěvekod gladipl » 19 říj 2012 12:17

no cena je max 120ecok takze 180GB je uz pre mna mimo, sifrovanie nevyuzijem a bude to len systemovy disk, plus soft, ktoreho az tak vela nemam a 500GB budem mat v ramiku na data, kedze notas velmi neprenasam tak to nebude velky problem, niekde som cital, ze crutial ma sata 2 a niekde je, ze sata 3, co z toho je pravda?
Asus X53SV 15,6"(1366x768) i3-2310m,4Gb ram,500Gb 5400ot. hdd,geforce gt 540m 1Gb

Sony Vaio VPCEB1S1E 15,5"(1366x768) i5-430m,4Gb ram,500Gb 5400ot. hdd,ati radeon hd5650 1Gb(money back)

dusan123
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 čer 2011 14:58

Příspěvekod dusan123 » 05 lis 2012 23:59

Zdar chlapi!

potreboval by som poradit s vyberom riesenia upgradu SSD do NTB:
Vlastnim NTB Lenovo L520 s 500GB platnovym HDD a zvazujem 2 riesenia upgradu:

1.)NTB by mal byt vybaveny mSATA portom tak premyslam nad kupou Crucial M4 128GB s mSATA rozhranim, ktory by sluzil ako systemovy disk a 500ka ako "datove skladisko"

2.)kupa Intel 520 120 GB + kupa adaptera na 500GB HDD, ktory by bol namiesto mechaniky

Osobne preferujem riesenie c.1.)
Co by ste odporucili vy?

PS: nakup bez DPH
vyuzitie NTB internet a office+ zvazujem upgrade na win 8

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 06 lis 2012 21:53

mSata Krucinál
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

dusan123
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 čer 2011 14:58

Příspěvekod dusan123 » 07 lis 2012 00:45

Python.P píše:mSata Krucinál


mSata Krucinál je nejaky slangovy vyraz pre mSATA Crucial? :?: :D

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 07 lis 2012 08:13

caute chlapi,,kupil som SSD intel 520 ---120 gb verziu,,mam thinkpad T400,,,ale je tam SATA I disk,,,niekde som cital na swarmovom blogu,ze musel nahrat nejaky neoficialny bios,aby mu pustil port plnu SATA II rychlost,,vdaka za pomoc,,,,popripade uvitam nejake rady ohladom potrebneho softu k SSD ,,zapnutia neviem coho v BIOSE a podobne,vdaka
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu
Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell
Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7524
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 07 lis 2012 09:25

majkicimo: Ten custom bios sa tyka R61/T61. Na T400 by normalne malo SSD fungovat na SATA2.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 07 lis 2012 09:27

Vďaka za rýchlu odpoveď
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu

Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell

Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 07 lis 2012 22:29

dusan123 píše:
Python.P píše:mSata Krucinál


mSata Krucinál je nejaky slangovy vyraz pre mSATA Crucial? :?: :D


Jj, zapomnel jsem "a"

Tedy mSata Krucinála
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Jaký SSD do ntb Asus N73SV?

Příspěvekod hrochoroh » 08 lis 2012 19:06

Prosím o radu, mám notebook Asus N73SV http://www.notebookcheck.net/Review-Asu ... 248.0.html
a plánuju nákup SSD do 2. šachty pro HDD. Jde mi o to, jestli musím kupovat 7mm verzi nebo 9,5mm. HDD co tam je má podle výpisu z Aidy 9,5mm, takže předpokládám, že by tam měla pasovat ta 9,5 mm verze.

Konkrétně mám vyhlídnutý Crucial m4 - 128GB.
http://www.czc.cz/crucial-m4-128gb-tran ... 51/produkt
resp.
http://www.czc.cz/crucial-m4-7mm-128gb- ... 41/produkt

Prosím tedy o ujištění, že jsou vybrané SSD pro notebook Asus N73SV vhodné.
Díky Martin

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 08 lis 2012 21:08

klidně 9,5mm a dej ho místo HDD a HDD místo DVD.

Nechcu se hádat, ale nemá ten Asus pozice na 2 hdd :
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 08 lis 2012 21:19

Ano, tento Asus má 2 pozice pro HDD (psal jsem že "plánuju nákup SSD do 2. šachty"), takže bych ho jen nacvaknul do volné pozice.

Je poté moje představa správná, že naklonuju systémovou partition stávajícího HDD na SSD a někde v BIOSu nadefinuju bootování z SSD?
Díky

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 08 lis 2012 21:36

jasný sry, já četl šachta a hned mi cvakla DVD šachta :roll: :shock:

sry. pak není problém vem 9,5mm a pak jen překopíruješ
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 08 lis 2012 21:47

ok, díky.
Ještě mě napadlo, že možná jednodušší bude naklonovat SDD a pak ten SDD dát na místo HDD a HDD přehodit do tý pozice, která je teď prázdná a nic v BIOSu nemusím nastavovat, ne?
Je to tak?
Díky M


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti