Lenovo Y570 - zkušenosti uživatelů

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Lumpus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 28 pro 2011 09:24

Příspěvekod Lumpus » 29 pro 2011 12:26

Zdravím nevím čím to je ale mě se u základního testu win7 ukazuje u grafiky pro aero jen 5,4 na místo 5,8-5,9, které jsou obvyklé u většiny uživatelů.
Používám nejnovější ovladače + test provádím vždy při připojení k elektrice a po restartu
Lenovo Ideapad Y570 | Intel Core i5-2410M 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB HDD | GT555m 2GB GDDR5| Win 7 Home Premium 64bit

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 29 pro 2011 13:08

Mě to u grafiky ukazuje 4,7 a u herní grafiky 6,2, mám tu 1GB verzi.

Lumpus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 28 pro 2011 09:24

Příspěvekod Lumpus » 29 pro 2011 13:35

Otázka je jestli ten výsledek Grafika pro Aero není pro integrovanou kartu Intel, jinak zbylé výsledky mám již schodné: Procesor 7,0 Ram:7,4 Herní grafika:6,7 HDD:5,9
Lenovo Ideapad Y570 | Intel Core i5-2410M 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB HDD | GT555m 2GB GDDR5| Win 7 Home Premium 64bit

Michsiv
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 14 pro 2011 13:20

Příspěvekod Michsiv » 29 pro 2011 22:21

Ja mam u procesoru 7,5, pamet 7,6, a zbytek jak vy.. 5,0, 6,7 a 5,9.

Mam verzi s i7 a 8GB ram

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 30 pro 2011 08:14

není naprosto jedno co to ukazuje v tom windows hodnocení? není směrodatnější srovnávat FPS v nějaké hře?
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 30 pro 2011 23:48

Tak sem dneska noťas napíchnul na monitor od kompu, abych se podival, na jaký frekvenci to běží při hraní a zjistil sem, že třeba u GTA IV to neběží na těch 3,1ghz ale "jen" 2,8ghz. Ccca po 5 minutách hraní to spadlo na původní takt 2,2ghz a tam to zůstalo. Pokles fps nebyl znát, ale občas (takový pravidelnější intervali) mi programy (cpu-z a aida - bývalý everest) ukazovali, že to padá na úsporný takt 760mhz.

Nevíte proč to neběží naplno? Na těch 3,1ghz a proč to tak kolísá nahoru a dolu? Nejde to nějak vynutit, aby to prostě ve hrách využívalo procesor naplno?

Nebo když to je v úspornym a jsem jen ve win, proč to tak nezůstane? Stačí zapnout mozilu a už to letí na 2,8, proč to nezůstane na těch necelejch 800mhz a nešetří se to? Protože to se potom hned začne roztáčet větráček a já jen brouzdám po netu, nejde to nějak poštělovat?

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 31 pro 2011 00:33

Poštelovat se to dá, ve Windows ve správci napájecích profilů (power plans) se dá nastavit rozpětí frekvence procesoru po rozkliknutí pokročilých nastavení jednotlivých plánů. Takže se dá reálně "zamknout" jak na nejnižší frekvenci, tak na nejvyšší (nominální, ne turbo).
Možná na to je i nějaká utilitka od lenova (minimálně v ThinkVantage je, s Ideapady zkušenost nemám), ale ta dělá vlastně to samé, jen v jiném okénku.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 31 pro 2011 00:43

A kde že ty profily najdu? To asi neni nastavení napájení, že? Nebo ten thinkVantage půjde i na tuhle ideapad řadu?

A jak to vlastně funguje, to si tam můžu nastavit, že na net to prostě nemá zbytečně skákat na 2,8ghz a třeba u her zase nastavim, aby to frčelo na 100%?

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 31 pro 2011 01:42

Já mám anglický windowsy a tam to je v Control Panelu pod jménem Power Options, což by nastavení napájení docela i mohlo být. Tam ti vyjede na výběr několik profilů (většinou tam bývá právě maximální výkon, úsporný, rovnováha), u nějakého profilu klikneš na upravit nastavení, vyskočí na tebe okno, to má v dolní části možnost pokročilé nastavení a vyskočí další okno, kde už je k nastavení uplně vše. Tebe bude zajímat hlavně maximální a minimální dovolená frekvence při daném profilu. Až si to nastavíš, tak si musíš ručně (nebo možná s pomocí nějakého prográmku) přepínat ty nastavené profily. Já např. použávám BatteryBar. (Ještě jednou opakuji, že názvy se nemusí shodovat, české Win 7 jsem používal tak naposledy před rokem).
ThinkVantage pusť z hlavy, tohle mají Windows už udělané dobře a nic dalšího není potřeba.
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 31 pro 2011 10:43

Myslíš tohle okýnko?

http://www.abload.de/img/beznzvuu6yuu.png

Takže jestli to dobře chápu, tak v napájení jsou teď dva základní profily - rovnováha a vysoký výkon. Já si tam vytvořim dva svoje, jeden třeba na klid, když budu ve win a potom jeden na hry a mezi nima si budu přepínat battery barem, podle toho, jestli budu chtít vysoký výkon, nebo klid?

Jen teda nevim, jak to přesně nastavit - co udělat v položce minimální stav procesoru a maximální stav procesoru. Zásady chlazení určitě nechám, tak jak to je, v tom se hrabat nechci, ať se větráček točí, jak noťas potřebuje :)

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 31 pro 2011 11:03

Jo přesně tohle. Na hry profil dělat nemusíš - ten už tam je (Vysoký výkon). Takže ti stačí udělat nějaký úsporný (např tak, že pro baterii i síť dáš ten maximální stav procesoru třeba na 30% místo 100%).
Ty zásady chlazení (alespoň co jsem měl možnost vyzkoušet) nedělají vůbec nic, chlazení si řídí notebook sám na nižší úrovni než je OS.
Přepínat mezi profily se dá i přes tu Windowsí baterku ve stavové liště (ten battery bar byl jenom příklad).
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 31 pro 2011 11:10

No já to chci šetřit i když jsem ve win při napájení ze sítě, takže si to nastavim na těch 30% u obou, aby mě zbytečně nerušil chladič procesoru. Protože ono stačí zapnout prohlížeč a už procesor letí na 2,8ghz a větráček samozřejmě taky přidá.

Jinak stejně když jedu na vysokej výkon, tak procesor nejde až na 100% hranici, protože ta je 3,1ghz, ale když hraju, tak chvíli běží na 2,8 a pak klesne na 2,2 a třeba u GTA IV bych byl radši, kdyby běžel na 3,1.

n!xt
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 11 pro 2011 19:31

Příspěvekod n!xt » 31 pro 2011 12:27

Niemande, pokud máš předinstalovanej Lenovo Energy Management, tak tam to jde nastavit všechno :). Pokud nemáš na ploše, tak Start -> Lenovo -> Energy Management a tam je utilitka.

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 31 pro 2011 12:38

Byl v předinstalovaných win, ale já si tam dal svoje, takže to nemám. Co si tak pamatuju, tak tam šlo v podstatě nastavit to samé, co v možnostech napájení u win. Já jen chtěl vědět, proč mi u GTA IV nejede procesor na 3,1ghz, ale jen na 2,2 když zrovna gta je hra u které by nejvyšší frekvence prospěla.

Michsiv
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 14 pro 2011 13:20

Příspěvekod Michsiv » 31 pro 2011 17:53

Vzdyt si psal ze to jede plynule a rozdil pri hrani nepoznas, tak co vlastne resis? Kdyby bylo potreba tak se ten procesor taktne si myslim.. Jinak jestli sis dal svoje win a nenaformatoval odddil D:lenovo, tak tam ten program mas ve slozce "drivers".

edit: Navic nevim kde si prisel na takt 3.1Ghz. To asi myslis turbo, ktery ale rozhodne neni od toho, aby na tomhle taktu jel procesor celou dobu, ale treba jen par sec.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů