Lenovo Y570 - zkušenosti uživatelů

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Heblik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 14 pro 2011 14:54

Příspěvekod Heblik » 24 pro 2011 20:26

Ahoj mel bych prosbu zkousim ntb pripojit k TV Samsung UE32D5500 pres HDMI v pocitaci ji vidim dokonce si to vyzadalo i ovladac ten se take sam nasel a nainstaloval ,ale v TV nejde ani za boha obraz. Nevi nekdo co se ma kde povolit ?

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 25 pro 2011 17:25

Mám takovou otázku, zdá se mi, že mám nějakej divnej model.

Co tak koukám na různé eshopy, tak píšou, že u model 59314500 by měly být 3x USB 2.0 a 1xUSB 3.0, když jsem ho kupoval, tak se snad všude psalo, že tam je 2x2.0 a 2x3.0 USB a i já mám na notebooku dva modré USB porty.

Taky jsem koukal na obrázky a podle nich by měl mít tento model úzké kraje kolem displeje, které nejsou snad ani centimetr široké (dle obrázků), já mám ale napravo i nalevo od displeje kraj široký 2cm.

Mám ještě nějaký starší model nebo jak to teda je? Připadá mi, že kolem toho Y570 je plno nejasností :D

Třeba tady je vidět ta různost okrajů
http://cdn.usingwindowshomeserver.com/w ... jpg?76a6e8
http://ces.cnet.com/i/tim/2011/01/03/Y5 ... 10x491.jpg

Jeden má okraj širokej, ten druhej úzkej. Pod stejnym číslem se prodávají takhle dva různé modely, to je celkem divný.

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 25 pro 2011 18:20

Eshopy v tom mají bordel. Správně bude to, co jsi dostal. Minimálně s těmi okraji to tak je, protože na tom druhém obrázku je Y470 (tedy 14" varianta - nemá numerický blok).
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 25 pro 2011 18:58

Ten druhej obrázek je ilustrační, já totiž mám širokej okraj, přitom na eshopech je u Y570 všude úzkej okraj a i snad v recenzi to taky někdo rozebíral.

http://notebook.cz/clanky/predstaveni-n ... eaPad-Y570

Pokud by vás tento notebook zaujal, na stole se vám přikrčí přístroj o rozměrech 385 x 255 x 22-35,7 mm, což ukazuje, že u Lenova se pokusili víko co nejvíce přizpůsobit velikosti displeje, zejména po stranách je rámeček poměrně úzký aniž by snižoval pevnost víka, a to já mám rád.


Se mě zdá, že bordel je v tom uplně všude :D

gladipl
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 116
Registrován: 19 lis 2008 16:54

Příspěvekod gladipl » 25 pro 2011 22:58

tak odfot ten svoj a hod to tu :-)

ale teraz ked pozeram na tie fotky co si tu dal, ved ten prvy ani nie je y570 ale v570, tak co riesis ? :-D
Asus X53SV 15,6"(1366x768) i3-2310m,4Gb ram,500Gb 5400ot. hdd,geforce gt 540m 1Gb

Sony Vaio VPCEB1S1E 15,5"(1366x768) i5-430m,4Gb ram,500Gb 5400ot. hdd,ati radeon hd5650 1Gb(money back)

niemandNB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 02 pro 2011 22:56
Bydliště: Sekeřice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod niemandNB » 25 pro 2011 23:18

Řešim to, že ten obrázek toho prvního se uvádí na všech eshopech jako Y570.

Např na czc:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=99315

ts bohemia:
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 35491.html

a zde je fotka mého:
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 354555.jpg

Okraje jsou znatelně širší.

A taky tam píšou, že má jen jeden USB 3 port, přitom já mám na notebooku 2x USB 3, tak mě zajmá, kde se stala chyba. Protože v tomhle je opravdu slušnej zmatek :D

gladipl
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 116
Registrován: 19 lis 2008 16:54

Příspěvekod gladipl » 25 pro 2011 23:30

mozno to robi len uhol otvorenia, ze na tych ich fotkach sa zda byt okraj uzsi, myslim, ze sa nad tym zbytocne znepokojujes :-) ku tym USB 3, si myslim, ze bud ma y570 dva USB 3 alebo ziadny, inak ziadny throttling si na y570tke nezaznamenal ? najma pri velkej zatazi, pri hrani BF3 a podobne? lebo mam zaujem o kupu verzie s i3, lebo moje vaio je v servise a ked ho do konca roka nestihnu opravit tak budem chciet naspat prachy a y570 je moj horuci kandidat ako nahrada, ale nechcem kupit macku vo vreci. Obavam sa najma throttlingu po tom co som cital recenzie na ACER Aspire 5830TG TimeLineX alebo MSI GE620DX.
Asus X53SV 15,6"(1366x768) i3-2310m,4Gb ram,500Gb 5400ot. hdd,geforce gt 540m 1Gb



Sony Vaio VPCEB1S1E 15,5"(1366x768) i5-430m,4Gb ram,500Gb 5400ot. hdd,ati radeon hd5650 1Gb(money back)

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 25 pro 2011 23:54

Vysvětlení toho obrázku s úzkými okraji by mohlo být poměrně jednoduché, to bude nějaký původní render od Lenova a to že tam kucí ušatý (šikmooký :)) namalovali větší displej než nakonec osadili je takový všeobecný problém těhle předprodukčních renderů ;-)
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Lumpus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 28 pro 2011 09:24

Příspěvekod Lumpus » 28 pro 2011 09:27

Zdravim, můžu notebook formátovat a zrušit všechny ty disky co tam sou bez ztráty záruky? dík

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 28 pro 2011 09:29

ano můžeš. s tím, že samozřejmě nemůžeš požadovat servisní zákrok v rámci reklamace na to, pokud si tam nahraješ warezácké windows a něco se ti v nich pokazí (v lepším případě pak servis přetáhne disk původním obrazem a budeš tam mít co si měl od výroby, v horším si to zaplatíš).
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Lumpus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 28 pro 2011 09:24

Příspěvekod Lumpus » 28 pro 2011 10:40

díky za odpověď ale pokud si stáhnu nepředaktivované win a dám tam serial number ze spodu ntb tak by neměl být problém né?

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 28 pro 2011 10:42

ne, ale musi to byt ekvivalentni verze - nemuzes dat verzi z home do profíků.

nicmene nevidim duvod to delat - pokud chces zustat na stejne verzi oken, tak proste promaz balast co nechces a jed dal. rozdeleni disku se da udelat taky i jinde nez pri instalaci oken.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Lumpus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 28 pro 2011 09:24

Příspěvekod Lumpus » 28 pro 2011 10:48

spíš mi jde o čistou instalaci a systém bez těch recovery,oem apod. disků.
Nevím proč jednoduše nedají k tomu ntb dvdčko s těma winama.
Navíc se mi nějak odstranili z winů možnosti nastavení při zavírání víka atd. a to jsem i odinstaloval power management

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 28 pro 2011 10:56

řekl bych, že tam jsou, jen to nevidíš. ten recovery disk tě nezabije v rámci té kapacity, kterou tam máš a ještě ti může někdy zachránit kejhák. já bych se tomu nebránil.

co se týká disku s ovladači - ty si zazálohuj, oddíl smaž. kde je problém?

že máš samostatné Céčko? Opravdu je to takový problém? pokud člověk hospodaří s počítačem trošku inteligentně, tak mi přijde singl C: disk jako nejlepší řešení (pravda, mám na něm hozené VHD disky, na kterých mám data, ale to je "vicemene" ekvivalent, jako by si to clovek hazel do slozky.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

n!xt
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 11 pro 2011 19:31

Příspěvekod n!xt » 28 pro 2011 19:36

Tak dneska jsem si přivezl verzi co mám v podpisu. Kromě toho šumění sluchátek, který neřeším, mi občas jakoby "procvakne" zvuk. Koukal jsem na videa na Youtube, a vždycky ten zvuk jakoby procvakl, tak se chci zeptat jestli to je normální. Jako dá se to přežít (skoro to nepostřehnu), ale chci se zeptat jestli mám vadnej kus, nebo jestli vám to dělá taky (nebo jestli se to nedá vyřešit).

Díky.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti