COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 05 srp 2007 18:14

Filippo píše:K tem RAM... slo mi o to, jestli je mozna taky varianta 1GB a 2GB - proste tri celkem, bylo by to v dualu (mozna) a kompromis mezi 4GB a 2GB je na svete, jen nevim, jestli to treba neni uplna kravina, jestli by se to nak vzajemne nebrzdilo nebo jestli to je treba vubec mozny... Proste sem o tom este neslysel a to me desi.. :)

K tem procesorum, je mi jasny, ze drazsi je asi lepsi, nevim ale jak moc bych ten lepsi treba vyuzil, nebo jak moc koresponduje/nekoresponduje rozdil v cene a rozdil ve vykonu...
Jestli sem to dobre pochopil, ty bys koupil spis T7300...?? Jo a co treba si myslel tema doplnkama??


Ja sam bych urcite ten vykon vyuzil, jelikoz programuju a pisu skripty, ktere provadi dlouhe vypocty. Je to o 2000 drazsi, coz uz je mozna zbytecne moc. Vybavenim jsem myslel treba kvalitni bezdratovou mys, dobra sluchatka, pohodlny a kvalitni batoh, pripadne jeste dalsi externi disk nebo 9-clanovou baterii. Ja sam bych dal prednost spise ostatnimu vybaveni.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

Filippo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 20 čer 2007 21:15

Příspěvekod Filippo » 05 srp 2007 20:05

No aaa kdyby to melo byt i na hry, nove hry (a ano, notebook na hry... :D )...?? Nemylim se ale, ze tam to limituje spise nez procesor graficka karta, ne?? Jinak diky za ty tipy na prislusko...

Jooo a porad me teda zajima - robson, ano ci ne a ta kombinace pameti 1GB s 2GB (3GB celkem)......

lanyz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 24 črc 2007 23:22

Příspěvekod lanyz » 05 srp 2007 20:18

Pokud budeš používat pouze Vistu, tak si myslím že s robsonem nebude žádný problém. Vzhledem k tomu, že celkem urychlí spouštění často používaných programů tak bych do něj těch pár stovek investoval :-)

Té kombinace 2+1 bych se nebál. Pouze nepoběží v dual chanelu. Záleží na tobě jestli chceš o pár % rychlejší RAM nebo větší kapacitu... Zde bych vybíral podle použitého OS - 32bit stejně neumí adresovat 4GB a 64bit je naopak větší "žrout" paměti...

Filippo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 20 čer 2007 21:15

Příspěvekod Filippo » 05 srp 2007 20:36

Dobre ty.... Pochopil sem to tak, ze kdyz chci 32bit OS, lepsi volba je pak 1GB&1GB.. Dobre ja?? :)

A koho vlastne doporucujete spis notebooknamiru.cz nebo vbi.cz?? Vsiml sem si, ze u notebooknamiru.cz to vyjde o neco levnej, zas tam ale treba nenamicham ty 3GB pamet, coz na vbi.cz jde (tohle vazne nechapu).. S cim je tak nak obecne tedy lepsi zkusenost??
Naposledy upravil(a) Filippo dne 05 srp 2007 23:18, celkem upraveno 1 x.

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 05 srp 2007 21:44

A s tim Wifi, nenaroste nějak spotřeba elektriky nebo tak jako něco ?? Když budu mít Wifi jako sítovku + ADSL wifi router ??
Bart.08 =)

VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 06 srp 2007 00:52

Bart.08 píše:Včera jsem to objednal asik v 21:00 a asik v 21:30 volal technik ohledně toho HDD .. a že prej až to bude, tak zavolá .. a jestli řikáte, že tak 1 - 3 dni, tak bych to tak pondělí, úterý čekal. Jinak ted ještě řešim jak to mám udělat s netem, abych měl na tom ntb. net, co mám na normal. PC a mám modem přes USB a net od O2. Pokud to už někdo má, tak poradte. Díks


jj, ja to resil tim ze sem si koupil modem kterej ma dva porty. takze mam sitovku do desktopu a pak druhou sitovku k notasu. wifi sem nechtel protoze nekdy hraju hry a byla by tam spatna odezva.
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 06 srp 2007 09:13

OK. A jinak, mám si registrovat svůj ntb. nebo ne u VBI ??
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 06 srp 2007 09:25

Budú na Sk/Cz trhu novšie modely FL90? ktosi tu pisal ze nebudú,a ja potom zbytočne čakám...

wayfarer

Příspěvekod wayfarer » 06 srp 2007 09:25

neviete kedy bude u nas na slovensku dostupna verzia fl90 s displayom s vecsim rozlizesim ako je to 1280x800 ? a o kolko cca. to asi navysi cenu?

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 06 srp 2007 09:26

lol to by ma tiež zaujímalo.. :D

Filippo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 20 čer 2007 21:15

Příspěvekod Filippo » 06 srp 2007 10:38

:) Tak to i me vid... A je mi dost jedno datum a hodina.. Spis, bylo by to treba do 14ti dnu, do mesice a nebo to vubec neni jisty, jestli se neco takoveho planuje a nebo je to proste kec??? Co z toho?? Vite nekdo??

A este jednou teda, je lepsi tyhle nouty koupit u notebooknamiru.cz nebo u vbi.cz?? Na notebooknamiru.cz vim, ze je to levnejsi a na vbi.cz je zas vic moznosti (napr. moznost volby pameti celkove na 3GB - nechapu proc tady jo, tam ne!!, dal pak naky ty potisky atd.) Pokud sem ale tedy spravne pochopil, ze zvlast este k OS 32bit staci bohate 2GB, tyhle moznosti navic me az tak nezajimaji.. Jde mi tedy o to, ktera z techto at uz firem nebo pobocek ma u uzivatelu lepsi ohlas.. Diky...

swape
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 dub 2007 12:34

Příspěvekod swape » 06 srp 2007 11:30

hamilton píše:Partneři (prodejci) VBI hovoří o konci letních prázdnin :wink:

Takže bych to viděl na FL90 v2,tak na konci září

Filippo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 20 čer 2007 21:15

Příspěvekod Filippo » 06 srp 2007 12:59

No na to ze vybiram uz od kvetna snad... :lol:

Cim ze by se mela ta v2 lisit?? Pochytil sem neco o rozliseni, ale je to treba nekde oficialne, co se planuje do nove verze za zmeny??

swape
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 dub 2007 12:34

Příspěvekod swape » 06 srp 2007 13:08

Ne-e všechno jsou to zatím domněnky a toužebná přání. :lol: Sice tu byly důkazy o tom,že FL90 s 1440x900 je zařazena do programu VBI,otázkou ale zůstává jestli se u nás objeví.resp. bude nabízena.

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 06 srp 2007 15:55

ešte 1 vec: kedy majú zlacnieť mobilné core2duo procesory? vraj o 30-70%...mam tomu verit?


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti