FL90 - nefunkční displej

notebooky VBI a vše kolem nich
Huricane
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2011 10:40

FL90 - nefunkční displej

Příspěvekod Huricane » 14 srp 2011 10:49

Zdravim,
u méhe FL90 mi nefunguje displej. Počítač normálně jede v pohodě, najede do w7, prostě všechno v pohodě až na to že displej je úplně černej. Zkoušel jsem připojit externí Monitor, ale to počítač ani nezjistí, že je připojenej. Už se mi 2x povedlo nějakým záhadným způsobem rozjet počítač a displej jel v pohodě i externí jsem pak napojil a najel taky v pořádku. Nevím jestli to může být jenom nějaký špatný kontakt (ale to je divný, to by se rozjel externí asi) nebo se něco pokazilo na základní desce, grafice nebo někde jinde. Prosím poraďte někdo jestli máte nějaký nápad. Díky

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1528
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 15 srp 2011 12:17

těžko takhle na dálku radit ... je v záruce?

Huricane
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2011 10:40

Příspěvekod Huricane » 15 srp 2011 13:16

Bohužel už není no. Holt to asi hodím do servisu a budu doufat, že mi neřeknou částku jako za novej.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1528
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 15 srp 2011 14:55

může to být cokoliv ... i špatný kontakt i bych pro úplnou jistotu zkusil nainstalovat čistý OS

sergej73
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 lis 2007 00:28

Re: FL90 - nefunkční displej

Příspěvekod sergej73 » 15 srp 2011 14:56

Huricane píše:Zdravim,
u méhe FL90 mi nefunguje displej. Počítač normálně jede v pohodě, najede do w7, prostě všechno v pohodě až na to že displej je úplně černej. Zkoušel jsem připojit externí Monitor, ale to počítač ani nezjistí, že je připojenej. Už se mi 2x povedlo nějakým záhadným způsobem rozjet počítač a displej jel v pohodě i externí jsem pak napojil a najel taky v pořádku. Nevím jestli to může být jenom nějaký špatný kontakt (ale to je divný, to by se rozjel externí asi) nebo se něco pokazilo na základní desce, grafice nebo někde jinde. Prosím poraďte někdo jestli máte nějaký nápad. Díky



od soboty mam presne ten isty problem
ASUS ROG G750JH
procesor: Intel® Core™ i7-4700HQ
displej: 17.3" Full HD 3D 1920x1080
pamäť: 16GB DDR3 1600 MHz
disk: 1x 1TB 5400rpm, 1x 256GB SSD
Blu-Ray Reader, DVD RW Super Multi
BlueTooth 4.0
NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB DDR5
Windows8.1-64bit

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1528
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 15 srp 2011 14:57

že by nějaký nový ovladač nebo update?

Huricane
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2011 10:40

Příspěvekod Huricane » 15 srp 2011 15:01

No možná by to mohlo být špatnýma aktualizacema... Instaloval jsem je tuším někdy kolem úterý nebo tak a od tý doby se najíždění do w7 zpomalilo, když aktualizace instaloval tak se pak nechtěl vypnout a vůbec to bylo nějaký divný. Ale přijde mi to divný že by to byla softwarová chyba... Ale zkusim nějak zjistit:-)

Alien1337
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 29 srp 2007 21:21

Příspěvekod Alien1337 » 15 srp 2011 16:48

Nejspíš bude vadná gragická karta. Tento problém je u tohoto modelu celkem běžný. Samotného mě to potkalo. Nejprve se obraz dozjel až na několikátý pokus a nakonec tma napořád.
Pravděpodobně je třeba koupit novou grafiku, hodně se do toho dává Mobility Radeon HD 3650, např. z aukra nebo e-bay.

Huricane
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2011 10:40

Příspěvekod Huricane » 15 srp 2011 17:31

No na vadnou grafickou kartu mi to přijde divný. Protože jak se mi povedlo dvakrát to rozjet, tak všechno jelo normálně až do vypnutí... Kdyby byl špatnej kontakt nebo vadná grafická karta nebo něco takovýho tak si myslim že by se to během dne někdy samo vyplo, to se ale nestalo...

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 15 srp 2011 21:34

pricinou bude s nejvetsi pravdepodobnosti skutecne defektni grafika. fakt, ze notebook nekdy nabehne normalne a jindy ne je v pripade defektni grafiky (obzvlast G84/G86) vcelku normalni jev.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

sergej73
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 lis 2007 00:28

Příspěvekod sergej73 » 18 srp 2011 21:44

vanilka píše:pricinou bude s nejvetsi pravdepodobnosti skutecne defektni grafika. fakt, ze notebook nekdy nabehne normalne a jindy ne je v pripade defektni grafiky (obzvlast G84/G86) vcelku normalni jev.


no asi to bude fakt grafika,ja som vcera kupil novu a vymenil a uz je znovu vsetko ok
ASUS ROG G750JH

procesor: Intel® Core™ i7-4700HQ

displej: 17.3" Full HD 3D 1920x1080

pamäť: 16GB DDR3 1600 MHz

disk: 1x 1TB 5400rpm, 1x 256GB SSD

Blu-Ray Reader, DVD RW Super Multi

BlueTooth 4.0

NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB DDR5

Windows8.1-64bit

sergej73
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 lis 2007 00:28

Příspěvekod sergej73 » 18 srp 2011 21:45

Huricane píše:No na vadnou grafickou kartu mi to přijde divný. Protože jak se mi povedlo dvakrát to rozjet, tak všechno jelo normálně až do vypnutí... Kdyby byl špatnej kontakt nebo vadná grafická karta nebo něco takovýho tak si myslim že by se to během dne někdy samo vyplo, to se ale nestalo...


presne takto to robilo aj mne,a bola to grafika
ASUS ROG G750JH

procesor: Intel® Core™ i7-4700HQ

displej: 17.3" Full HD 3D 1920x1080

pamäť: 16GB DDR3 1600 MHz

disk: 1x 1TB 5400rpm, 1x 256GB SSD

Blu-Ray Reader, DVD RW Super Multi

BlueTooth 4.0

NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB DDR5

Windows8.1-64bit

Bfu

Příspěvekod Bfu » 15 lis 2011 16:07

Zdravim jsem na tomto foru novy no snad sem podle toho kdy byl pridan posledni prispevek jeste nekdo chodi :-) Jak sem to tak procital tak si rikam ze by jste mi asi mohli pripadne poradit.
Bohužel mam ted dost problem se svym Fl90 v2, ktery mi az do tohoto kvetna slapal tri roky jako hodinky nikdy zadny problem a to sem ho dost prenasel celou dobu. No bohuzel me to moje ditko zaclo 14 dni po vyprseni zaruky trochu zlobit uplne stejnym zpusobem jak tu popisujete - na pozadi nabiha system ale jinak cerno-cerna obrazovka i na externim monitoru. (hned sem si rikal jestli mi tam pri prodeji nedali pozarucni kurvitko protoze to bylo fakt na chlup). Takze servis a tam mi rekli spatna grafika bud oprava za 1800 nebo repass dvakrat vic a vyse :-(. Penize sem moc nemel takze sem sel do opravy (jak sem zjistil dost blbe rozhodnuti, nicmene kdo vam zaruci ze repass vam vydrzi stejne jako novy ci opraveny). Milasek prisel a rozjel se, radosti jak na Bělidle. Ale kurvitko nenechalo na sebe dlouho cekat a za tri mesice a ctrnact dni (zase po zaruce opravy) tentokrat bila obrazovka a ten samy problem .... grrr .... no kupodivu az mi oci vyjeli mi to jakoze opravi jeste v zarucni dobe ... Belidlo na druhou ... az do doby nez sem ho po druhe oprave pustil a po filmu a vypnuti pocitace sem ho uz do teto doby nenastartoval.
Suma sumarum - ted mi doma lezi krabicka ktera umi akorat sviti na kontrolce hlavniho vypinace a to je vse zapnout nejde. A tak se ted chci zeptat co by ste mi poradili abych udelal?
Podle vseho je v haji asi i zakladovka, nechal sem to diagnostikovat tady v brne a rekli mi ze problem bude prave v zakladovce a mozna spatne grafice - takze bud mi to došramotili na servise vbi nebo uz nevim. nicmene je tu nejake vychodisko? dekuju jestli se nekdo prida s resenim (vidim to na koupi noveho a tohodle na soucastky, nejaky zajemce?)

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 15 lis 2011 18:46

Buď koupit Radeonku 3650 (řešilo se ve vláknu pro tento ntb) nebo rozprodat na díly.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Bfu

Příspěvekod Bfu » 16 lis 2011 13:22

no v tom je prave jadro pudla -- kdyz koupim grafiku nemusi to vsechno vyresit, pocitac nemuzu ani zapnout, takze je mozne ze je neco spatne i na zakladovce ... takze bych musel koupit i desku a to uz neni zase tak zalevno .. v tom pripade bych to pak rda prodal aspon za deset dvanact abych z toho mel aspon neco. Premyslel sem ze bych to poslal zase na kvazar at mi reknou za kolik by to dali dohromady ale nevim jestli to ma jeste cenu


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host