Thinkpady 2011

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 23 úno 2011 12:39

Matt Kohut píše:New Preload. Now our ThinkVantage tools are ready to install on the hard drive, but not actually installed. You won’t have to worry about the parts you don’t need slowing your boot time down.

http://www.lenovoblogs.com/insidethebox ... kpad-t420s
tento pristup by mali este zaviest aj na trialware od MS, Symantecu a podobne ked sa to uz neda vyhadzat pri obnove systemu.

edit: ked uz sme pri tom Kohutovi...
Matt Kohut píše:I will blog more about this, but speaking for Lenovo specifically, if you want to see the future of ThinkPad, look at our ThinkPad Edge E420s/E220s platforms. These have many design attributes I predict will become the new ThinkPad look for all of our products.

http://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-CES- ... m-p/354525
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 23 úno 2011 14:24

zase same dobre spravy :shock:
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 24 úno 2011 07:37

Ghost píše:tento pristup by mali este zaviest aj na trialware od MS, Symantecu a podobne ked sa to uz neda vyhadzat pri obnove systemu.


Symantec uz si vubec instalovat asi nemusis, ne? Pri instlaci systemu se to vyhodit da.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 24 úno 2011 08:58

honzyk2: neskusal som. 7dmicky som instalovat na cisto a na sluzobnom T410 mam XPcka. Ale pokial viem tak Base Software Administrator podporuje len XPcka a Vistu.

edit: datasheet pre T420/T520. z tych 30hod uz je len 24. :) http://shop.lenovo.com/ISS_Static/ww/wc ... asheet.pdf
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 24 úno 2011 09:29

Ghost píše:honzyk2: neskusal som. 7dmicky som instalovat na cisto a na sluzobnom T410 mam XPcka. Ale pokial viem tak Base Software Administrator podporuje len XPcka a Vistu.


Base SW Admin chapu, ale na Win7 preloadu to je tak, ze pri prvnim zapnuti notebooku mohu Antivirus urcite, Office si nejsem uplne jist, neinstalovat.

Tedy pokud je pravda, co pise Matt, tak by to bylo dobre - minimum SW nainstalovaneho, navic bez Antiviru a teoreticky zbyva Office. Copotrebuju si pak doinstaluju. Krasa ...

mysho
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 09 úno 2011 17:42

Příspěvekod mysho » 24 úno 2011 17:35

ako funguje recovery na novych thinkpadoch? pamatam si ze na maminom starsom thinkpade na recovery stacilo stlacit jedno tlacitko (myslim ze tlacitko thinkvantage) a nabehol mi system kde som uz iba vybral restore system a vsetko obnovilo, ale na fotkach noveho x120e som to tlacitko nevidel, takze treba nieco stlacit pri bootovani aby som sa dostal k recovery? alebo si musim spravit vlastne recovery medium ako u inych znaciek?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8851
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 úno 2011 18:55

Office 2010 je většinou nainstalovaný jen napůl. Je pouze ve start nabídce pod jedním zástupcem a až po jeho spuštění a nezadání kódu se nainstaluje a aktivuje netrial Office 2010 Starter (Word + Excel). Takhle už to podle mě není zlo.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 25 úno 2011 10:38

v novej verzii PSREF su uz aj nove konfiguracie L/T/W. http://www.lenovo.com/psref/pdf/tabook.pdf pokial bude u nas W520 v lubovolnej konfiguracii s HD+ tak je to moj najpravdepodobnejsi kandidat na upgrade z T61.

honzyk2: v tom pripade je to ok. XPcka som na Tckach zvyknuty instalovat z preloadu s tym, ze povyhadzujem absolutne vsetko co sa da a doinstalujem cez system update len tie utility co pouzivam. v podstate uz len Power Manager, Access Connections, System Update, Update Retriever a Productivity Center. Z 3rd party softu co tam dava Lenovo nepouzivam nic.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 11 bře 2011 10:23

Podla aktualneho PSREF uz ma aj T420 veko z Carbon fiber/Glass fiber kompozitu miesto ABS plastu ako na T410. Ten isty kompozit pouzivaju aj sucasne T410s/T510/W510 a podla PSREF ho uz teraz budu mat vsetky Tcka aj W520. T420s ma podobne ako T410s zakladnu z magnezia miesto kompozitu. Ostatne T/W maju zakladnu z CF/GF kompozitu podobne ako veko. Magneziova kostra zakladne zostala vo vsetkych T/W.

X220 ma sasi z magnezia podobne ako X201. USB 3.0 bude u X220 len u verzie s Core i7. USB port na nabijanie mobilu a pod aj pri vypnutom notebooku maju vsetky verzie. Tzn. nie je to bud USB 3.0 alebo port na nabijanie ako bolo v niektorych clankoch na webe.

Sasi L420/L520 vyzera byt rovnake ako u L412/L512 (ABS plast).

Do X220 a T420s je mozne dat len SSD/HDD s vyskou max 7mm (napr. Intel X-25M alebo Hitachi Z7K320). Do ultrabay na vsetkych modeloch T/W je mozne dat standardny HDD s vyskou 9,5mm (aj do T420s).

A nakoniec lacnejsie i-ckove konfiguracie s Core i3 budu aj z tohtorocnych modelov (X201i, T420i a T520i).

http://www.lenovo.com/psref/pdf/tabook.pdf
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

armg
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 15 zář 2008 20:19

Příspěvekod armg » 11 bře 2011 11:49

a x220s se nechysta?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 11 bře 2011 14:52

vraj bude a bude s novymi ULV Sandy Bridge CPU a volitelne s HD+ displejom. Lenovo ale este nic nepotvrdilo. pokial viem tak este nezverejnilo ziadne modely s novymi ULV CPU.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

dwg
občas se tu ukáže
Příspěvky: 69
Registrován: 22 zář 2008 22:43

Příspěvekod dwg » 13 bře 2011 01:23

LCD 16:9 bych ještě chápal u levných 15.6", když to má někdo na filmy, ale třeba na 12" bych to nechtěl. Nedávno jsem koukal na x201 a je super, tak jak je.

Škoda, že nedělají Thinkpad X ve velikosti Macbooku - 13.3" váha 1.7, digitální výstup, usb 3, lcd 16:10. To bych si koupil hned

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 15 bře 2011 20:42

X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 17 bře 2011 11:18

to je sice hezké ale jestli bude stát 4500,- jako slice pro T410/510 tak to bude docela drahej špás
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

cadauno
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 24 bře 2011 21:41

edge

Příspěvekod cadauno » 24 bře 2011 21:56

Zdravim,
nevie niekto kedy pridu na SK/CZ trh nove lenovo EDGE, konkretne EGDE E420s? Dakujem.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů