NT bez mechaniky ??!?

Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Kufin
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 26 čer 2010 14:53

NT bez mechaniky ??!?

Příspěvekod Kufin » 26 čer 2010 15:04

Chtěl bych se poptat a poinformovat zkušenějších lidí. Na to zda je potřebná DVD-mechnika u NT velikosti 13,3" a zda se vůbec vyplatí . Mám na mysli konkrétně NT od Aceru 3820TG Timelinex. Díky za odpovědět

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 čer 2010 15:34

Vystřídal jsem hodně notebooků a mechaniku jsem začal považovat za zbytečnou už někdy v roce 2003, kdy se začaly montovat do notebooků DVD (a zároveň disk už byl dostatečně velký na iso obrazy). Od roku 2008 už mechaniku s sebou nenosim ani do školy, ani do práce, ani nikam jinam a snad jen jednou se mi stalo, že mi "chyběla". U posledního notebooku mám mechaniku je v dokovací stanici doma a přijde mi to jako ideální stav.

Pokud se ti líbí 13" TimelineX, klidně ho vem. Pokud by se ti náhodou zachtělo občas doma něco přehrát z DVD, prodávají se dnes relativně levně optické mechaniky do USB.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Kufin
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 26 čer 2010 14:53

Příspěvekod Kufin » 26 čer 2010 15:41

díky. Já jsem zatím vyzkoušel při pár pujčení nějaké NT a zatím měly všechny mechaniku, takže si asi koupím ten Acer a při totallní nouzi také mechaniku

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 26 čer 2010 21:16

já v 13" sice mám mechaniku, ale použil jsem ji asi 2x :D dneska prostě flash, ext. HDD... mechanika je k ničemu (DVD má na dnešní dobu stejně malou kapacitu a mechanika nehorázně "řve" )
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz

wortos
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 02 úno 2011 00:57

Příspěvekod wortos » 02 úno 2011 01:08

a panové chytraci :DDD

nekupuj si notebook bez mechaniky !! az budes chtit delat windows jako když najdes mechaniku ... radim dobre :) nejake bootovani z Flash nebo Ex. HDD nemusi vzdy probehnout korektne nejlepsi je boot z mechaniky!!

freebird
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 12 úno 2007 08:55

Příspěvekod freebird » 02 úno 2011 02:29

Já mám standartně 15,6 notebook i s mechanikou a tu teď budu vyndavat a dávat si místo ní druhej HDD. Takže budu mít v ntb 2x HDD a mechaniku nechanou doma. Když budu dělat přeinstalaci WIN tak vyndám datovej disk a dám tam zpět mechaniku. NTB bez mechaniky bych osobně nekupoval, když místo ní můžeš dát druhej disk ;-)
DELL Precision M4500 / Intel Core i7-740QM(1.73GHz,6MB,Quad Core,45W / AntiGlare WLED LCD Panel (1920X1080) / NVIDIA Quadro FX 880M (1024 MB) / 8GB 1333MHz DDR3 / 320GB-7200RPM HDD /Backlit Keyboard / WIN 7 Ultimate (64bit)

wortos
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 02 úno 2011 00:57

Příspěvekod wortos » 02 úno 2011 09:57

taky chtre řešení :) mechanika kazdopadne by mela byt vzdy pri ruce :)


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů