Rozpadavajuca sa GeForce 8600

notebooky VBI a vše kolem nich
bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 03 srp 2010 12:55

Mám otázku na tých ktorí už vymieňali graficku kartu a to konkretne, treba vybrať celú zakladovú dosku ak sa chcem dostať ku grafike? Alebo sa dá vybrať len ten spodný kryt? Pretože som chcel vymeniť teplovodivú pastu, ale je skoro nemožné sa tam dostať. Podla manuálu som vybral klávesnicu, harddisk, RAM, DVD mechaniku, ventilátor,thermal modul, CPU, wifi. No vybrať LCD a základovku som už nemal odvahu.. díky
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 03 srp 2010 13:04

Musis rozebrat uplne vsechno. Kdyz to budes delat podle manualu a budes u toho normalne myslet, tak nemuzes nic pokazit. Nakonec uvidis ze je to fakt jednoduchy.

edit: cpu,wifi a pameti vyndavat nemusis, stacit odpojit draty od wifi (predtim si vyfotit jaky barvy sou kde zapojeny) a cpu taky vyndavat nemusis staci vytahnout jenom chlazeni. Ramky taky nicemu neprekazej.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 03 srp 2010 13:50

vďaka za rýchlu odpoveď :)
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 04 srp 2010 22:25

Tak som ntbook rozobral, vymenil starú pastu za novú (Arctic Cooling MX-2) na CPU a GPU. Našťastie všetko beží aj po zložení :-) Všimol som si ale ten 56k modem s kablikom, ktorý som nikdy nepoužil a asi ani nepoužijem. Možem ho teda vybrať? Aspoň by bolo vnútri notebooku viac miesta a tým o niečo lepšia cirkulácia vzduchu. diky
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 04 srp 2010 22:34

Jo muzes. A kdyby snad nejvetsi nahodou neco se neslo, tak ho proste vratis zpet :D
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

dak

Příspěvekod dak » 06 srp 2010 12:34

jenom jedna vec, vymenoval jsem pritelkyni odvarenou 8600gt za HD3650 256MB GDDR3 (stejna, co Hadriel) a musel jsem upilovat kus toho hlinikovyho chladice aby poradne prilehnul na cip a pameti

jinak vykon i teploty jsou o facku lepsi nez puvodni 8600gt

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 07 srp 2010 06:50

Dak a kde jsi jí zakoupil?
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Studne
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 13 lis 2007 03:37

4670

Příspěvekod Studne » 11 srp 2010 23:08

To s tou výměnou GK je velice zajímavý. Hlavně na tom odkazu od Hadriela. Za 200 Euro 4670 Radeon s DDR2. Na E-bayi jsem našel za 280 USD verzi s DDR3 paměťma. Karta je vyrobená novější technologií (55 vs 80 nm). Tak by to mohlo topit zhruba stejně. Jediný co mi vrtá hlavou je ta instalace a možný problémy u toho.

Hadrieli, myslíš, že by se instalace 4670 nějak výrazně lišila od instalace 3650? Díky.
Compal FL90.v1 15.4", GF 8600M GT 256MB, Santa Rosa, Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250, 2x1 GB 667MHz DDR2, SEAGATE 120GB 7200ot

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

no

Příspěvekod drk22 » 12 srp 2010 10:55

4650 je o něco výkonnější (těžko říct o kolik s těma ddr2, bo ji budou brzdit) a o 5w topivější. Otázka je jak si s ní poradí bios NB.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

Studne
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 13 lis 2007 03:37

Příspěvekod Studne » 12 srp 2010 15:15

Co jsem četl, tak Radeony mají své biosy. Jediného problému co se obávám, kromě umístění chladiče (je potřeba úprava), je zmíněný problém s přepínám PCI-e x1 a x16.

Více instalací 4650 (4670) by určitě pomohlo v rozhodování a podstoupení upgradu.
Compal FL90.v1 15.4", GF 8600M GT 256MB, Santa Rosa, Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250, 2x1 GB 667MHz DDR2, SEAGATE 120GB 7200ot

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 13 srp 2010 12:02

Karty maj vbios, a deska se podle me nestara o to jaka karta tam je, hlavne ze funguje.

Karta me sla rozbehnout hned, bez zmeny vbiosu nebo biosu na desce.

No slot to je mxm II/A, takze by to tam mohlo jit narvat, co se tyce nejakejch uprav, tak budes muset vzit holt pilnik a nekde kousek upilovat, kdyz bude trochu vyssi, nebo naopak pridat kus medi, jako jsem to udelal ja.

Urcite stoji za to koupit poradnou pastu a novy thermal pady, me se teploty snizili dost znatelne.

Jinak ti neporadim, zkus a uvidis.

Akorat si myslim, jestli to neni zbytecny, cpat do toho dalsi penize. Jestli neni lepsi premejslet o novym notasu.

edit: jinak uvazovat od ddr2 pametich ani nema smysl, kdyz uz upgrade tak urcite do dd3. Ja si moh vybrat jestli chci 512 MB ddr2 nebo 256 MB ddr3. Hned sem vzal dd3. Hodne pameti se to hodi na velkejch rozlisenich. Takze na fl 90 prijde o dost vic vhod rychlejsi pameti, nez vetsi.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 26 srp 2010 11:20

Zdravím.

Kdo by měl zájem budu v nejbližší době updatovat grafárnu a tak by byla moje nV 8600 M GT 256mb ddr2 MXM II (prostě klasika) k mání! Podotýkám že karta je naproto bez problémová. Updatuju na Ati 4670 Radeon 512 DDR3, kterou jsem si právě objednal přee E-bay a prostě chci zkusit jestli jí FL90 sežere a hlavně utáhne - pak samořejmě dám info zda se to povedlo.

Tak případný prodej poté vystavím - zatím pouze informativně cena cca 1500kč i s poštovným nebo OL,PV osobka.
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 26 srp 2010 12:30

Takže mé dojmy ze zapékání. Po prvním zapečení mi vydržela asi 3 měsíce. Tak sem ji zapekl znovu a fungovala ale objednal sem z ebay novou ati 3650 256MB DDR3. Bohužel jsem nedosáhl teplot takových jako Hadriel, ale dávám to za vinu tlustým thermalpadům (kupoval sem 1 a 1,5mm). Kúpím tenčí a zkusím je vyměnit.

2 Gizmo_CZ: Nechci být jako pesimista, ale nová Ati 3650 256MB DDR3 stojí na ebay 1600 i dopravou. Takže sem zvědavý kdo tu tvou koupí.
VBI FL90v1 T7300, 120GB Seagate 7200.2, 8600GT GDDR2, 4GB RAM, Windows 7 x64, Logitech V470

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 26 srp 2010 18:20

možná dá někdo přednost originální grafice která je bezproblémová...

Jinak bych ctěl vidět Ati 3650 256MB DDR3 na ebay za tu tvou cenu já tam nic takového nenašel...
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 26 srp 2010 18:45

Tahle je taky bezproblémová tady je link: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

A furt jistota nové grafiky než použité která se každou chvíli může pokazit. Ale je to tvoje záležitost.
VBI FL90v1 T7300, 120GB Seagate 7200.2, 8600GT GDDR2, 4GB RAM, Windows 7 x64, Logitech V470


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host