Thinkpady X201/X201s/X201i

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Thinkpady X201/X201s/X201i

Příspěvekod Ghost » 15 úno 2010 15:26

na stranke Lenova uz je dostupny hardware maintenacne manual aj pre X201, X201s a X201i http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... 70149.html X201i asi bude lowcost verzia s core i3 podobne ako u T410/T510. vyzera to byt len HW refresh. jedina zmena sasi bude asi len palmrest s moznostou touchpadu.

* Core i7-620M option for X201
* Core i7-620LM option for X201s
* Stereo speakers on X201 (mono for X201s)
* 2MB webcam option (like other 2010 ThinkPads)
* Fingerprint reader status LED
* Same ports as X200 (no ESATA, no HDMI, no DisplayPort, separate mic and headphone jacks)
* Same keyboard as X200
* Palmrest options both with and without touchpads
* Compatibility with X200 Ultrabase
* The WXGA+ display remains exclusive to the (s) models
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 16 úno 2010 00:26

Hm nevim proc se lenovo tak zbesile brani konektorum jako eSATA, HDMI nebo DisplayPort primo na notasu... :cry:

Stejne tak jako me stve jejich neschopnost provozu zvuku pres DisplayPort, zatim co Dell to zvlada....
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 16 úno 2010 07:37

Problém bude asi v tom, že návrch pro 12" X se dělal s minulou řadou, zatímco u těch běžnějších T to bylo s předminulou řadou. Prostě to teď ještě nechtěli obměňovat a důvod může být třeba taky ve snížení nákladů.

Btw pro mě je to dobrá zpráva.... teď aspoň vim, že když nepotřebuju touchpad, tak by mi mohla stačit X200 :)
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 16 úno 2010 08:36

jakoob: MAjitel W510 v zde napsal:

Aleq píše:I have SUCCESSFULLY tested W510 with Roline DP->HDMI and Roline HDMI-HDMI 10m cable, 1080p @ 60Hz. Audio and video worked without any problem. I haven't tested AC3 / DTS passthrough though, just MP3 decoded into PCM stereo.


Takže by to nemuselo být tak zlé. :wink:
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 23 úno 2010 08:37

Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

cheetah80
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 22 úno 2010 13:02

Příspěvekod cheetah80 » 23 úno 2010 09:39

já bych zase touchpad uvítal, takže X201 by pro mě byla lepší. Jen se zeptám, jak to to u 12" od Lenova s RollCage?

lukycrust
chodí často
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 23 úno 2010 10:03

X201 sú bez rollcage,pokiaľ sa nepletiem...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 23 úno 2010 10:03

sasi je rovnake ako u X200 takze zo zliatiny magnezia (a rollcage nie je treba). akurat X200s ma veko z CFRP (next gen rollcage ako u X301 alebo T400s/T410s). jedina zmena sasi je alternativa palmrestu s touchpadom.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

kuc438
občas se tu ukáže
Příspěvky: 29
Registrován: 14 črc 2010 11:40

Příspěvekod kuc438 » 14 črc 2010 11:43

U x201i jsem nasel 2 verze s procesory i3-330M a i3-370M. Nevite nahodou jestli je jeste nejaky jiny rozdily mezi temito modely lenovo, krome taktu procesoru? Napr. jestli i ten s vyssi frekvenci ma touchpad.diky

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 14 črc 2010 11:46

Jakoob píše:Hm nevim proc se lenovo tak zbesile brani konektorum jako eSATA, HDMI nebo DisplayPort primo na notasu... :cry:

Stejne tak jako me stve jejich neschopnost provozu zvuku pres DisplayPort, zatim co Dell to zvlada....


S prichodem Calpelly uz Displej port nese. V Montevina platforme ne, protoze to primo Intel s grafikou Intel nepodporoval a bylo treba pridat dalsi cip, coz se Lenovo rozhodlo ignorovat. Proto i vyse zminovana W510 to umi stejne jako ostatni Calpella produkty.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 14 črc 2010 11:53

honzyk2: X201tky maju displayport len na docku. uplne rovnako ako X200vky (dock je rovnaky pre obe verzie). jediny rozdiel v sasi medzi X200 a X201 je pridanie touchpadu na X201.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 14 črc 2010 15:34

Ghost: to nerozporuji. Ja reagoval na to, jak je to se zvukem. Zvuk v display portu je v Calpelle podporovan primo Intelem a proto by to melo na x201 jet (i kdyz jsem to nezkousel). x200 neni postaven na Calpelle, takze to nepojede, protoze tam neni dodany cip na desce pro podporu zvuku pres displej port.

Jen jsem se snazil vysvetlit, ze predchozi generace notebooku to mohlyumet, pokud vyrobce pridal dodatecny cip (zvysoval naklady), nebo nemusely. Nova generace postavena na Calpelle by to mela umet bez ohledu na vyrobce notebooku diky podpore ze strany Intelu.

Pripadne mne opravte/doplnte. Dik

krejcca

Příspěvekod krejcca » 18 lis 2010 13:51

Ahoj, vlastníte někdo X201i s procesorem i3-370m? Zajímala by mě reálná výdrž na 6článkovou baterii, případně jestli ho někdo máte s 9článkovou, jaký jsou hodnoty? jestli se vyplatí si přikoupit větší.

Díky

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 25 lis 2010 20:53

při maximum battery life se zapnutou wifi, polovičním jasem to žere cca 11W takže jednoduchym výpočtem (kapacita baterky/spotřeba) spočteme výdrž ,poté můžeš převést na minuty (*60)
29Wh/11W=2,63h=157min
56Wh/11W=5h= 300min
84Wh/11W=7,63h 457min
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... 70297.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-B94E ... 37C6E.html
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

krejcca

Příspěvekod krejcca » 08 pro 2010 23:32

ještě bych měl dotaz, u tohoto modelu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79222 píšou že je wwan ready, znamená to, že podporuje 3G? stačí do něj tedy pouze vložit SIM s datovým tarifem a připojim se k netu maximální dostupnou rychlostí operátora?


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů