vaio update problém / VPCEB1E1E

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
krnac
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 17 kvě 2010 15:38

vaio update problém / VPCEB1E1E

Příspěvekod krnac » 17 kvě 2010 15:45

Dobrý den,

zakoupil jsem si tento notebook VAIO VPCEB1E1E, ne že je tento systém win7 totálně sprzněn, ale navíc mi nefunguje vaio update5, klepnu na tu ikonku v systémové liště a zobrazí se mi, že je dostupná nová verze čehosi a jestli jí chci stáhnout, tak jsem udělal a okno zmizí, provede se rozbalení nějakého souboru a tím to vše hasne, když jsem si stahoval aktualizace přímo na stránkách VAIO tak jsem stáhnul jakesy modrá soubory a při rozkliku opět, jenom na vteřinu proces rozbalení souboru a nic se dál nědělo, prosím někoho o informaci jak mám tento nástroj pro update rozběhat, moc vám děkuji za konstruktyvní rady a přeji hezký den.


Martin krnáč

Uživatelský avatar
Chlebovnik
guru
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 17 kvě 2010 15:50

A co třeba mrknout se do té složky, kam se to rozbalovalo? Třeba tam najdeš instalačky.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

krnac
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 17 kvě 2010 15:38

Příspěvekod krnac » 17 kvě 2010 16:35

ale ano, vždyt to píšu, při klepnutí na ten soubor se jenom někam rozbalí a tím to zhaslo

to je těma win7, horší bastl jsem neviděl, zlatá vista

tento program není kmplatibliní s tímto systémem a pod.

tohle se vubec nikde nezobrazí

http://img696.imageshack.us/img696/4248/vaioupdate1.jpg

jahe

Příspěvekod jahe » 17 kvě 2010 23:10

krnac
tak problem není v updatu, ale v tom kdo instaloval ze stránek podpory.
1) nejdříve si ověř verzi stávajícího programu již nainstalovaného a pak se podívej co tam, chceš nainstalovat. Konkrétně Vin DVD požaduje aby byly verze instalovány po sobě a ty jsi tam dal nejprve tu nejnovější. Pak se nediv, že Ti systém ukáže co je potřeba nainstalovat. Prot je potřeba postupovat podle toho co ukáže upd5. Ony aktualizace se tam ukáží vždy tak cca 1 den po tom co jsou na stránkách podpory.

Pokud jde o zbastlení systému tak to je zbastleno Tvým zásahem. A pokud tvrdíš, že Visty byly lepší, tak o W7 nevíš , ale vůbec nic. Rozdíl je tam veliký a ve prospěch W7. Minimálně v oblasti bezpečnosti.
Příště až budeš něco instalovat tak se podívej do dokumentace a zjistíš, že některé ovladače a updaty je potřeba nainstalovat přesně v určitém pořadí, aby se zajistiíla funkcionalita NB a některých jeho fcí.

krnac
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 17 kvě 2010 15:38

Příspěvekod krnac » 18 kvě 2010 09:15

Koupil jsem nový notebook, vybalil jsem ho z krabice zapnul, systém se nainstaloval, vzal jsem CD z účetním systémem a obnovil jsem ze zálohy. Pote jsem se chystal nainstalovat software který komunikuje přímo z bankou, tam začali problémy a to s tím že tento softwer není kompatibilní z toto verzí systému, řekl jsem si O.K. budu kontaktovat podporu banky, tam mi řekli že tento program bohužel není kompatibilní s touto verzí systému. Dále jsem chtěl nainstalovat pc card, opět hláška, tento soft. není kompatibilní s touto verzí systému.

Řekl jsem si OK, počkám tedy až výrobce karty vydá příslušný update. Vista nikdy žádný problém.

Ted k tomu VAIO update, největší problém je že se nezobrazí ani to centrum aktualizací při klepnutí na ikonku VAIO update, jenom mi to napíše že existuje jakási nová verze a jestli jí chci nainstalovat, když klepnu na OK tak proběhne jenom rozbalení souboru a nic se neděje, můžete mi prosím vás pomoct? děkuji

PS: včera jsem psal na podporu SONY a dnes mi celý den dole na liště svítí nějaké modré kolečko, když to rzklepnu tak tam něco píše ENG, že se schromaždzují informace o požitém soft. a nastavení PC, co to je? to tam nebylo. děkuji

jahe

Příspěvekod jahe » 18 kvě 2010 19:01

Nemůžeš vinit operační system za to, že používáš programy jejichž výrobce není rychlý ve vydávání updatů, aby jejich staré programy byly kompatibilní. Já jsem bez problémů a na všech třech Vojíčkách fungují všechny programy včetně i Mojí banky a tu jedu jak na 32 tak na 64 bitech. Už si si ověřil co máš vlastně naistalováno za verzi Win DVD.

Máš zapnutou v biosu virtualitu? Zkoušel si spustit programy v příslušné kompatibilitě?

To proč Ti nejede WU5 jsem Ti napsal proč to nic nedělá, když spustíš instalaci.

Nevím co myslíš pojmem PC card? Je to HW nebo je tu nějký SW problém?

Musíš se vyjádřit přesněji.

krnac
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 17 kvě 2010 15:38

Příspěvekod krnac » 18 kvě 2010 20:33

VT je zapnute, win DVD nevím co je, je to zpuštěno ve všech možných kompatibilitách a program se jenom rozbalí a konec.

proč mi na vistách všechno funguje a tady na tomto bastlu nic? než se ve win 7 něco spustí tak bych tady vykvetl, když jsem se koukal do spuštných procesu tak mě malem trefilo 99, bože zlatá vista. jestli to dnes neviřeším nějakým zpusobem PC vracím a win7 mi již nikdy nesmí do firmy

sloto

index hodnotenia systemu

Příspěvekod sloto » 16 zář 2010 20:52

Nechcem zbytocne zakladat nove vlakno, lebo ide o ten isty model

VPCEB1E1E


Neviem ci sa s tym uz niekto stretol, ale nedokazem si pomocou WIN7 zhodnotit hardware. Nerozumie preco mi ne konci hodnotenia nevypluje konkretne cisla a teda moj index nepoznam.

snad nerobim nieco zle, ale NB mam v sieti a nemam nic okrem WIFI spustene. Aj tak cely proces prejde bez toho aby sa zhodnotil.Neverim ze by to bolo cislo mensie ako 1 :)


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti