SONY VAIO VPCF11M1E/H novinka s core i5

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 11 bře 2010 17:40

Whill píše:Metsn: No nevim jak ostatni multimedialy, ale ani treba FW nejak moc tvrde plasty nemelo, zvlast vedle touchpadu mi to pruzilo jak blazen, kdybych se vic zasnazil palcem, treba by byla i dira ..

Metsn píše:Zvlaste kdyz se zda ze odstranily problemy vnejsiho designu FW.


Prozatim se lide spise shodovali, ze nove F je celkove pevnejsi nez predesle FW. Hlavni je, aby kdyz se vezme otevrene za jeden roh, aby se se skripenim nezkroutilo do osmicky.

Zrovna firewire by mi nechybel. Pominuli jeho minimalni vyuziti, tak neni problem strcit adaper do express slotu.

Leskly display otravny je, ale to je bohuzel multimedial.

Jsem zvedavy zda/kdy Sony CZ priveze EC.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 11 bře 2010 17:53

Predpokladal jsem, ze mas s tim vychytanim konstrukce na mysli zejmena prepracovani kloubu, se kterym byvaly u FW udajne potize. Pokud i celkova pevnost je lepsi tak OK a je to potesujici info, kazdopadne mi se ani FW nejak nekroutilo, teda nevsiml jsem si, ale vetsi plastove plochy se rady prohly, zvlaste to zminene misto napravo od touchpadu .. vim, ze poprve jsem se toho skoro leknul.

Pro FireWire bohuzel vyuziti mam a nevim proc na ten malinky ctverecek vyrobci tak kaslou, vzdyt se vleze skoro vsude. karta do express slotu je dalsi zbytecny litr oknem, ale tak v nejhorsim by se to samozrejme zvladnout dalo.

u EB/EC jsem nemyslel leskly displej ale leske telo, pokud si dobre vybavuju k FHD displeji jde zvolit jen leskla varianta. .. kdy se v CR objevi EC to by mne taky ze srandy zajimalo.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 11 bře 2010 18:14

Whill píše:u EB/EC jsem nemyslel leskly displej ale leske telo, pokud si dobre vybavuju k FHD displeji jde zvolit jen leskla varianta.


To plati v JP. V UK se ovsem dle vseho da konfigurovat jakakoli barva s jakymkoli HW...tedy i matna cerna/bila s FullHD.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

BazzyQ1
občas něco napíše
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2010 21:34

:-)

Příspěvekod BazzyQ1 » 11 bře 2010 20:29

Opět a zase tu..
V první řadě, bych chtěl dát jedničku s hvězdičkou 1* Alfacompu(v podstatě celému). Servisní, respektive reklamační oddělení bylo naprosto chápavé, vstřícné a dalo mi ještě k tomu pár rad do života (65% hodnocení si bere technik v Brně). 30% si bere (jeden , či dva - volal jsem vícekrát) operátor v Ostravě na centrále, neboť ten mi vyhověl a pomohl úplně se vším. Především se zajímal o daný problém u tohoto typu do takové míry, že jsem mu přes toto fórum, přes CZC a přes NBR vyjmenoval co všechno o tom vím a on mi druhý den volal (po předchozí dohodě) co zjistil přímo u obchodníka SONY.
Tady to začíná skřípat :-D , ale u SONY. SONY o žádných vadách neví, ani o jedné ( i přes to, že má na svých stránkách opravný fix ) a pro nás důležité, že várky notebooku nikterak nerozlišuje. Alfacomp byl nicméně ujištěn, že dodávané notebooky jsou naprosto nové a z co nejposlednější doby výroby. Přímo v SERVISu SONY v Praze mi řekli, že prostě se vyjadřovat moc nemůžou (spíš o tom taky neměli moc ponětí, což znamená, že já a dalších pár lidí máme třeba jen vadné kusy).
Teď trošku věcně:
Whill: co se týče prahu trpělivosti, tak nejsi opravdu sám komu malinko přetéká. Já už očkem koukám co nabízejí jiné značky, jenže už prostě potřebuji "fungovat". Ještě, ale k tomu AUSU co jsi dával do linku na případný kup. Je fajn, díval jsem se na něj taky, ale na té pogumované ploše se chytá velice mnoho VŠEHO :D :!: ..prach, jakákoliv nečistota se přichytí a je to velice nepříjemné. Vřele doporučuji předem osahat, jestli ti vyhovuje.
Servis: současně s "reklamací, respektive odstoupení od smlouvy" jsem narazil na malinký problém a tím je právě ten zvuk (vysoký, tichý tón-ten druhý už ani neřeším, neboť u většiny případů pomohou nové ovladače). Když jsem se v Alfě ptal, tak mi servisáci řekli, že to zkoušeli, ale že nic neslyšely a tady je zádrhel "generací". Spoustě z vás to určitě vysvětlovat nemusím,ale pro ostatní - lidský sluch je přímo úměrný věku člověka a třeba tón 17Khz už lidi nad 30let v 99% případů neslyší. A jelikož jsem tento tón právě 17Khz přirovnával napadla mě myšlenka toho, že když ho pošlu na opravu a bude tam starší technik, tak pohořím (pravděpodobnost mladého technika takřka není a navíc je na ten tón potřeba opravdu ticho, což v servisním středisku zřejmě nepanuje). Třeba je to zcestné,ale malinko se obávám že mám pravdu.

Jinak konstrukce celého notebooku byla výborná, žádná prohýbající se klávesnice, žádný skřípot z oblasti těla, nic. Jen při prvním otevřením, mi zavrzal displej,ale to bylo zřejmě tím, že se musí malinko rozchodit, neboť třetí (a poslední) den už sem ho neslyšel. Pravda je že železný rám do displeje by neškodil. Ten malinké rezervy měl,ale jen v ohybu (nic hrozného, opakuji nic hrozného-klidně se dá vzít za roh a pohodlně bez obav otevřít i hodně prudce, jen prostě malilinká rezerva ve zpracování by byla).

btw: nevíte někdo, jak je to s tím, když budu chtít no´tas na firmu (na IČO), tak to že u nějakých značek padá dvouletá záruka vím, ale jak je to s tou 14denní lhůtou na vrácení peněz při koupi přes e-shop?
sorry: píšu z mobilu a za případné překlepy a nesrozumitelný text - sorry. Až budu na PC, rád vysvětlím či opravím.

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 12 bře 2010 01:07

já se tedy pokusím někoho přesvědčit aby zkusil vytáhnout ten HDD ale neručím za to.Má první NB a asi se mu nebude chtít v tom hrabat i když to není žadnej velkej zákrok.
Taky by mě zajímalo jestli stejnejné problémy má i ta dražšší varianta F s matným LCD

Whill: tenhle Asus jsem měl jako jeden s prvních ve výběru s Toshibou. Už jsi se byl na něj podívat? To je děs tím plechem na repro mi připomíná tranzistorák :) ty plasty taky divný a to LCD teda taky žádná sláva to by fakt přišlo v úvahu až by nebylo moc co zvažovat.

Metsn: a není ta matná varianta myšlena pouze na víko LCD? Jak jsem to pochopil z UK stylu tak je to jen pro víko a i česká verze odpovídá tomu že je lesklé tělo a matný kryt.

BazzyQ1: nevím jestli jsem tě dobře pochopil, ale hned jsem se podivoval proč to nevrátíš na 14denní lhůtu. Ta je přeci ze zákona daná právě proto že si nemůžeš produkt prohlédnout a vyzkoušet, takže by to mělo fungovat i v tomto případě,ale zkušenost s tím nemám :(

Jinak SonyČR k tomu přistupuje přesně jak jsem si o tomto servisu u nás myslel od začátku,ale u NB nedoufal.Servis mě fakt odrazuje to jejich jednání už z dřívějších zkušeností.Tak jsem alespoň doufal, že bych k nim ani nemusel,ale teď už si tak jistej nejsem.....tvl proč ta Toshiba F-60 nemá vyšší rozlišení a expresslot ta by byla asi zlatá...do pr...už taky
tady jsou další tipy,ale každej má něco...
http://www.alza.cz/dell-studio-1557-cerny-d154925.htm
http://www.alza.cz/acer-aspire-5740g-62 ... 149061.htm
Naposledy upravil(a) Da_Vinci dne 12 bře 2010 01:28, celkem upraveno 1 x.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 12 bře 2010 01:26

Da_Vinci píše:Metsn: a není ta matná varianta myšlena pouze na víko LCD? Jak jsem to pochopil z UK stylu tak je to jen pro víko a i česká verze odpovídá tomu že je lesklé tělo a matný kryt.


Jde o to, co nazyvas telo :) Ale vim co asi myslis a take si myslim, ze neni kompletne matny, ackoli jsem je v realu nevidel.

S tim telem to myslim tak, ze vlastne jedina leskla vec na pravdepodobne vsech EB je palmrest. Cast pod klavesnici, cast s repracky a samozrejme cely spodek je matny.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 12 bře 2010 02:03

BazzyQ1: Diky moc za zajimave informace. Pokud se tomu v Alfe venovali, tak me mile prekvapili, pristup Sony me naopak neprekvapuje .. Takze jsi teda zvolil cestu popisu zavady a neodkazoval ses vyslovene jen na 14 dni lhutu a vzali to v Alfe bez problemu zpet jo? .. i kdyz ono je vlastne blbe jim asi nic nerict, kdyz to tam clovek prijde vratit, ze, vzit to asi snad musi, takze o nic nejde ... Jinak diky take za postrehy k Asusu, ja jej zatim jeste nezvazuju, ale je to jedna z tech alternativ co by pripadaly v uvahu, zrejme udelam nejprve vlastni zkusenost s Fkem a pak se uvidi. Ohledne koupe na firmu pres eshop bohuzel zkusenosti nemam, ale snad by ta lhuta mela platit i tam .. vzdycky je ale nejlepsi se informovat primo u daneho obchodu, tady to zjistovat to mas jak informace z agentury JPP :wink:

Da_Vinci: Ohledne Asusu viz. vyse v tomhle postu pro Bazzyho a dale .. nevidel jsem jej, ale ocekavam, ze by mne na nej v realu zrejme presla chut, jen jsem uz proste docela nastvany (ja uz totiz jak vis, 3x vracel FW a to se na tobe podepise), tak jsem sem vlozil ten link na Asus :lol: . Jinak bylo by fajn, kdyby se ti nekoho primelo vyhodit ten HDD :wink: K tomu, zda to dela i drazsi verze ... tak prave treba prispevek od uzivatele Vpc81 na CZC, ktery jsem sem na minule strane vlozil, pojednava prave o te drazsi verzi, nicmene pred chvili mi na CZC odpovedel, ze dnes ma pry klid. Bude to vse mozna velmi subjektivni, prave proto zrejme budu muset udelat vlastni zkusenost, ale rad bych predtim aspon trochu vedel, jak je to s tim diskem. .. jine notebooky mne bohuzel jaksi momentalne neoslovuji, je to vsude bida a des s tou nabidkou, zvlast to priserne rozliseni displeje 1366x768 je vsude doslova katastrofa, takze vse co vybiram krome Fka je pro mne z nouzectnost. Krome toho zmineneho Asusu mi pripadaji v uvahu jeste tyhle dve Toshiby, ktere take maji aspon tech 1600x900 ... http://ce.computers.toshiba-europe.com/ ... hop/false/ a http://ce.computers.toshiba-europe.com/ ... hop/false/ .. sice slabsi grafika, ale co uz, na tom moje kriteria nestoji, jen by se to nemuselo cele lesknout jak psovi gule :roll:

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 12 bře 2010 04:20

jsme na tom podobně proto jsme tu taky uvízli :) u té Toshiby mě štvě že to není Ačková řada s Harman-Kardony....
a co tohle :)
http://www.alza.cz/samsung-r780-cerveny ... n=zbozi.cz
a ještě jednou něco o tom ASUSu :)
http://notebooky.idnes.cz/asus-proti-hp ... yrobci_jza

Aksnog
občas něco napíše
Příspěvky: 8
Registrován: 11 bře 2010 15:47

Příspěvekod Aksnog » 12 bře 2010 09:53

asi jsem uvízl s váma :/

treba u tohoto aceru jsou taky zajímavý "čísílka":
http://www.alza.cz/acer-aspire-5740g-62 ... 149061.htm

Sic značku znám asi tak, že se dříve dost porouchaly. Otázka jestli je u nich nějaká změna.

Hulvaat
občas něco napíše
Příspěvky: 9
Registrován: 12 bře 2010 10:16

Příspěvekod Hulvaat » 12 bře 2010 10:37

Ahoj. Taky se zajímám o tenhle notebook ale o tu vyšší verzi s i7 720m. Uz sem byl rozhodnutý ho koupit, ale znejistil sem po tom, co sem si přečet o tech problémech s vysokofrekvenčním pískáním, jelikož sem na tyhle zvuky celkem dost citlivej a už sem s nimi měl velký problémy u svýho starýho notebooku. Ted se objevili nový elitebooky, tak uvažuji o nějakym z nich. Konkrétně 8540w s i7 620m. Je to "jenom" dvoujádro, ale nevim jak moc velký rozdíl ve výkonu může být oproti 720m. Jinak zpracovaní by mělo být lepší (kovove sasi atd.). Odkaz http://www.alza.cz/hp-elitebook-8540w-d153425.htm
Jaký byste mi doporučili vy to sony f11z nebo tohle hp? nebo něco úplně jiného?
Potřebuju ntb k úpravě fotek, střihu videa a hraní taky..

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 12 bře 2010 14:53

se nám to tu nějak rozvířilo :)
Ten Acer nebude špatnej proto jsem ho uvedl,ale co to rozlišení :( a ten design :( a do toho HP by se mi už vrážet nechtělo..težko poradím nic o něm nevím.620M je dost dobrá na jedno i dvě jádra dokonce lepší než 720QM

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 13 bře 2010 04:08

Da_Vinci: podle mne tam jsou harman/kardon ne? Je to tam teda aspon uvedene ... i kdyz mi je celkem jedno co je tam za repraky, stejne to chce kvalitni sluchatka,Co se tyce toho Samsingu, samozrejme jsem na nej take koukal, ale je to opravdu tezko rict, ja osobne s tohuhles znackou v teto oblasti nemam zkusenost absolutene zadnou a to mne trochu odrazuje. S ohledem na zpraco vani, tak si nejsem jisty zda od toho ocekavat neco na u rovni. Pokud jde o Elitebooky, tak stejne jako Da_Vincimu by se mi za to uz tolik davat nechtelo ... na drushou stranu nove dvoujadrova i7 je podle mne lepsi kauf nez ctyrjadro. Ja to i7 ctyrjadro povazuju tak trochu za omyl do notebooku, chce to trochu pockat co se v oblasti mobilnich 4jader objevi casem.

Omlouvam se za preklepy nebo nesmyslna souuveti, prave jsem se vratil ze stodolni :-D ,,, doufam, ze si nebu¨du rano nadavat, ze jsem sem neco vubec psal, lae zanate to, kazdy mame svoje dny, tak mi to kdyztak prosim prominte :lol:

Aksnog
občas něco napíše
Příspěvky: 8
Registrován: 11 bře 2010 15:47

Příspěvekod Aksnog » 13 bře 2010 10:26

:D

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 13 bře 2010 13:14

Tak zas tak hrozne to nastesti nedopadlo, jen par novych slov a vetna stavba zaka 3. tridy :oops:

Jinak ty harman/kardon na te Toshibe nejsou, to se omlouvam. Nemohl jsem si to v noci zkontrolovat, jelikoz na webu Toshiby mi to hazelo nejakou udrzbu systemu. Zdalo se mi, ze jsem je tam videl, ale spletl jsem si to tady s touhle 18,4" http://www.alza.cz/toshiba-satellite-p5 ... 151323.htm kde jsem si mimo jine vsiml takove konstrukcni blbosti. Nevim, jestli to maji takhle i jine modely od Toshiby, treba konkretne ty co jsem uvadel, nenasel jsem kloudne fotky... Jde o to, ze RJ45 konektor je na opacne strane nez napajeni a to by mi asi docela vadilo. Nevim jak ostatni, ale doma do sebe vlastni WiFi neperu, zvlast v dnesni dobe kdy je toho vsude uz tak dost, takze casto budu mit zapojeny prave sitovy kabel a kabel napajeni. Z kazde strany couhajici kabely co vedou kamsi ke zdi pak budou otravne, zvlast kdyz si clovek sedne s notebookem do kresla apod.

Wilda
občas něco napíše
Příspěvky: 16
Registrován: 11 říj 2009 01:48

Příspěvekod Wilda » 13 bře 2010 19:04

Hmm, mam notas viz podpis a procesor taky piska...je to velmi caste chovani procesoru rady Core iX, spousta lidi si toho vsak ani nevsimne...
Hodlam to reklamovat az na to bude cas.

Zpusobuje to prechazeni CPU mezi C-stavy...

EDIT: a mimochodem casto omylane reseni zapnout naslouchani mikrofonu a mikrofon ztlumit funguje jen proto, ze to vytezuje procesor (2-3%, proces audiodg.exe) a tudiz nenecha procesor prechazet do uspornych stavu...
Dell Studio XPS 1645 {Intel Core i7-720QM ll 6GB DDR3 ll 16.0" FullHD RGB-LED ll ATI RADEON HD 4670 1GB ll 500GB 7200RPM HDD ll Intel WiFi Link 5300 ll Black with Leather} + Logitech VX Nano + Ultimate Ears triple.fi 10 Pro


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů