SONY VAIO VPCF11M1E/H novinka s core i5

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Tony22
občas něco napíše
Příspěvky: 43
Registrován: 02 úno 2010 11:53

Příspěvekod Tony22 » 05 bře 2010 15:31

Takže taky chci poděkovat Da_Vincimu za jeho postřehy :wink:
Jinak souhlas s Whillem měl jsem stejné důvody proč jsem chtěl F víc než EB.
EC pro mně nepřipadá v úvahu.. (17,3" už je na mně moc), ale zpět k F a Whillovu poslednímu příspěvku.. to by mně asi trefilo, kdybych dal 37k za ntb a když to bude mit 9 vadných bodů tak mi řeknou že to je v "normě" :evil: (Na alfacompu jsem četl že 3 a více bodů je podle zákona blablabla důvodem k reklamaci tak jak to teda je)
Jinak at se dívám všude jak chci a hledám konkurenta tomu F tak nic.
Sony CR má fakt štěstí že konkurence asi spí či co. :lol:

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 05 bře 2010 16:36

Tony22: V Alfacompu maji 3 body prekopirovane snad pod vsemi notebooky ... takze dle meho se jedna o syndrom copy&paste a nikdo si to neoveroval. Stejne je to jedno, protoze pravdepodobne vice jak 3 nikdy ani mit nebudes ... jenze kdyz je to nova vec a hned od zacatku (po hodine provozu apod.) je tam byt jen jeden tak to, alespon mi teda, moc nevoni a po 3. kusu mi to pripada uz smesne, protoze to snad uz nemuze byt ani smula. Jinak tech 10 bodu toleranci ti spocita primo kalkulacka na Vaio Linku: http://genesis.sony-europe.com/instrane ... CF11Z1E_BI ... predlozili mi ji po 3. vracenem FW aktivni "ometavaci prachu" (jak je nazval Metsn) v ostravskem Sony Centru a skoro jsem mel pocit jako "co bych nechtel" a "to je prece normalni" + "Sony je super znacka" a "nikdy si na to nikdo nestezoval" ... no dekuji prekne, uz me tam panove neuvidi.

... prave proto tentokrat kupuji pres eshop s moznosti vraceni a nemusim se s nekym tahat ... a take proto jsem skepticky k dovozu ze zahranici. ... a jo, Sony ma hlavne stesti, ze bohuzel nemohu stejne jako ty najit ekvivalent. Spise nez problemy s vyrobkem me ale sklamala arogance zminenych prodejcu, protoze za reci o zamazani globinem (ano, tak se jeden utirac prachu vyjadril) jsem je pekne poslal do onech mist.

kusty
občas něco napíše
Příspěvky: 88
Registrován: 19 led 2010 15:33

Příspěvekod kusty » 05 bře 2010 16:46

Vím že se mi nejspíš budete smát po měsíci rozebírání jestli koupit EB nebo F, ale nakonec jsem vzal z Alzy Acera :D V pondeli si pro nej jdu http://www.alza.cz/acer-aspire-5740g-43 ... 149060.htm Neni hezkej a nejspíš budu rád že mi vydrží dva roky bez toho aby se něco posralo, ale ta cena mě prostě dostala.

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 05 bře 2010 17:08

Mozna jsi dobre udelal synku :lol: .... pockej az se my ostatni tady nateseni na Vaia nakonec na necem vydrbem a pak se nam muzes smat spoza "levneho Aceru" :lol:

Kvalita a znacka je dneska prazdny pojem, ja treba mel s temi 3mi kusy FW jeste dalsi druhotne problemy krome vadnych bodu. Ten prvni znatelne casteji chladil nez ty dva nasledujici. Druhy mel jakysi potemnely vertikalni pruh na podsviceni, coz jsem zjistil na ciste cerne ve tme. Tretimu vrzala oblast napravo od touchpadu kdyz se clovek jen dotknul rukou, nemusel ani tlacit a co byla vetsi sranda, vrcel mu dost slysitelne displej pri nastaveni jineho jasu nez maximalniho ale tyhle "detaily" uz jsem se steracema prachu v Sony Centru ani nerozebiral. Ja si nestezuju a nedelam zavery ze 3 kusu co mi prosly rukama, rikam to jen jako vesele historky z nataceni :lol: :wink:

BazzyQ1
občas něco napíše
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2010 21:34

Pardón

Příspěvekod BazzyQ1 » 05 bře 2010 22:46

Omlouvám se, ale hodil jsem omylem moje postřehy o "F"ku do nového téma nesoucí název " Tak jak jsem slíbil píšu " . Tak se tam jen koukněte a pokračování bude opět zde, ať se nám to nerozškatulkuje:)..
A díky Metsnovi za odpověď sem.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 05 bře 2010 23:21

Tak to tedy hodim sem no :)

BazzyQ1 píše:Někdy jsem až zaražen rychlosti tvých odpovědí, ale za to jsem rád, tedy děkuji a jdu k věci.
Předem fakt sorry, že jsem to omylem hodil sem a ne do vlákna o "F"ku, (hodím tam o tom info) ale svět překliků a úkliků je nevyzpytatelný.
Co se týče baterie, tak ano, Sony jsou velice předražené, tedy nemáš zkušenosti s nějakými neoriginálními? A druhá věc je ta, jestli by se to nedalo někde zjistit, jak to má právě ten můj noťas, když máš v rodině odborníky na slovo vzaté, nebo spíš jestli to nezjistí nějaká utilitka, neboť opravdu tchána otravovat nemusíš.
Jinak, pokud se k té baterii chováš, jak píšeš, tak se k ní budu chovat úplně stejně (úplně nabít, úplně vybít), protože to je po dvou letech vcelku příjemný výsledek.
btw: máš zapnuto Vaio battery care? jestli se ti teda nabíji jen do 80, nebo jak jsi psal do 100..
díky díky díky..


Po roce, takze to tak skvele neni...ale stale z toho vytahnu pres pet hodin, takze to jde :) Battery care zapnute nemam...potrebuji maximum stavy :) V TXku mam baterii z Avaconu, jelikoz original uz Sony nemel. Ale to mi vubec nevadilo, protoze i tato neoriginalni je "Made in Japan" se clankami Sanyo, takze si vetsi kvalitu snad ani neumim predstavit :)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 06 bře 2010 10:36

BazzyQ1 napsal:

Tak tedy, jak jsem slíbil píšu. Jen začátkem - ani se vám nedivím - Wille, Kusty, Tony a další, že nemůžete najít ekvivalent, ani já nemohl a jednak z důvodu, že už opravdu potřebuji fungovat(škola, práce, zábava), druhak z důvodu, že už mě nebavilo číst fóra pořád o tom stejným, sem si "F"ko koupil (přes e-shop z důvodu 14denní lhůty na vrácení)..
Mám tu nižší konfiguraci a stejně jako tuším Da_Vinci sem se byl na něj předem podívat (kdo jste z okolí Brna, je v Mironetu, jinde ani Alza, ani EW ho nemají vystavený-zatím). Když jsem ho viděl poprvé (cca 1,5hodiny z toho půl hoďky s prodavačem, páč tam nikoho neměli, tak jsme kecali obecně o noťasích), byl jsem více než spokojen, pak následoval týden non-stop internetového bádání a toto pondělí jsem objel vše co je v okolí Brna a v Brně, abych se podíval ještě jednou na všechny dostupný noťasy osobně. A stejně jako Da_Vincimu se mi zdálo že "F"ko má ty barvy takové mdlé a chybí mu ještě jeden stupeň brightness. Ale věc druhá je ta, že tam mají i FW a i "F"ko ten vyšší (černý) model..S FW, se mi zdálo, že má displej větší kontrast a barevnost, byl takový jak ho všichni popisují-velice kvalitní,a opravdu, normalní "F"ko je krok zpět. Ale udivilo mne, že černá varianta s displejem matným byla opravdu otřesná.Ať už to dělal ten matt, nebo přílišná kontrastnost barev (bílá-žlutá) tak bez kalibrace bych ho nechtěl používat ani za 15tisíc. Celkový srovnání za ten den bylo pro mě to, že FW byl top co jsem viděl a hned za ním "F"ko (lesklé) a pak lehce odstupňovaný zbytek startovního pole , kde někde uprostřed zbytku bylo černé "F"ko Smile ..Ke konci dne, sem se stavil ještě jednou v mironetu a potkal jsem se tam s borečkem co stál frontu na svůj objednaný monitor (bylo to nějaký "IPS"kový HP co měl do práce, že dělá grafika a webky) a viděl mě jak koukám na to "F"ko a říkal ať ho beru, že ho byli před 14dni koupit s kolegou v Sony Centru v Olympii a že je parádní, že ho má kolega na doma a na cesty (ehm, no, jako ok - 16,4 ale tak na cesty není,ale budiž) a pověděl mi něco o úhlu na koukání na to "F"ko a to jsem si také potvrdil. Když mi dneska došel domů, malinko mě zarazilo to, že abych měl barvičky všechny krásný tak ho mám v "úplně" otevřené poloze - jak jen to klouby dovolí, což mě zarazilo, neb přítelkyně notas otevíram mnohem méně a tátuv pracovní taky. Jenže druhou věcí je to ,že když sedím u stolu, mám VAIO v pohodlné vzdálenosti na psaní tak moje oci svírají 90stupnů úhel pohledu právě při plném otevření(mám 190cm, tak možná proto no). A když stejně tak otevřu noťas přítelkyně, nebo táty, tak jsou ve stejném úhlu už tmavější. V technologiích LCD se nevyznám, a taky se mi to poměrně těžko soudí, neboť jsem si vedle sebe dal Acer(za 13tis-1roky stary), MSI-(za23-2roky stare) a Lenovo, nové za 45tis a prostě "F"ko je nejlepší, ovšem s Full HD oproti 1300 a 1600 a 1400 je to jiné ....a když snížím u VAIA rozlišení není to už ono. Prostě "F"ko i tak vítězí. Ale to je jen rychlé srovnání, zatím do něj peru věci, takže to tak v oku nemám a je taky večer, takže zítra v dením světle více Smile..
A jedna otázka opět na Metsna: nevíš jak má Sony postavená battery management? Neboť když jsem píchnul to "F"ko do sítě, tak mi svítila ledka ,že do baterky teče proud a jak se nabil na 100procent zhasla. Tak jestli se teď okruh nějak uzavřel a sosá to přímo ze sítě, nebo to valí nadále přes baterku (což ji ničí) ale prostě tím ,že je to na 100proc nabité ta ledka prostě nesvítí. A v yrychlosti jaké je nejlepší zacházení s baterií-jestli úplně nabit, pak vybit, nebo prostě mít pořád na síti a neřešit.
Opět díky a velké díky za předchozí odpověď(i)..
A zítra zase něco víc. btw: kdyby vás něco zajímalo, stačí pisnout, když budu moci a budu umět, kouknu se a napíšu..

Metsn:

Pekne postrehy, tak snad bude slouzit dobre Smile To s tou baterii dela Sony ruzne (minimalne je to odlisne u Z a TX ktere ted mam vedle sebe).

Kazdopadne rad a doporuceni jsem cetl jiz mnoho, nerucim ze jsou vsechny na 100%, par z nich mam potvrzenych od tchana, "jehoz" firma ty baterie vyrabi Smile Shrnul bych to takto:

- pokud ti notebook slouzi na obcasne prenaseni a nepotrebujes prilis baterie, zapni Vaio Battery Care...tak se baterie bude nabijet jen do 80% a vydrzi dele (popravde idealni pry je pouze 40%)

- pokud bude stale sedet na stole (pripadne po dlouhou dobu), vyndej baterii z nb, dej ji do ziplocku a do lednicky

- snaz se nevybijet casto baterii az do nuly (urcite nedelej zadne cykly, jak uvadeji nektere navody)


Toto samozrejme plati, pokud se s tim chces...ehm delat. Je fakt, ze original Sony baterie jsou predrazene (jako vsechno prislusenstvi), ale me predstava omezovani se mi nevoni, takze nabijim do 100% a vybijim do 0% Smile Po roce a 2 mesicich kazdodenniho skoro celodenniho uzivani je na tom ma baterie takto:
kód:
Battery:Battery Information
Battery ID Sony Corporation
Manufacturer Sony Corporation
Serial Number
Chemistry Lion
Long Term 1
Design Capacity 59500
Last Full Charge 46190
Naposledy upravil(a) Da_Vinci dne 07 bře 2010 11:26, celkem upraveno 2 x.

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 06 bře 2010 10:45

Tak jsem taky ještě pořád přemýšlel o tom lowF a ještě než jsem si přečetl postřeh od BazzyQ1 tak jsem chtěl dodat pár věcí a dát mu ještě šanci.Ten úhel pohledu vždy zkoumám také,ale je pravde,že u lowF jsem to opoměl.

Předně se mi zdálo že higF má nějak moc přesycenou červenou barvu,bohužel jsem to nemohl otestovam protože jsem si zapoměl můj zkušební obrázek.Tyto LCD s větším pokrytím RGB mívají přesycené R,G složky pokud neobsahují vyrovnání.Ale to je vlastnost RGB-LED a je fakt že u FW to nebylo tak citelné a bylo takové ostřejší.Prostě lesklá plocha není vždycky k ničemu.
Další věc kterou jsem opoměl a BazyQ to může hned vyzkoušet je digitální rezonance. Tuhle "blbustku" mají snad jen ovladače N-Vidie ,ale je možné že to musí podporovat i LCD.U eFka se to jmenuje myslím digitální úprava barev.Docela slušně to pomáhá i na mém starším NB.
Takže půjdu ještě jednou testovat do obchodu a tentokrát si beru testovací foto v digitálu i do ruky.Ale chvilku to potrvá než se tam dostanu.Pokud se neobjeví někde u nás v UL :)

Metsn: to o té baterii, že se nemá dobíjet na 100% při používání sítě je pro mě novinka a dobře že to vůbec jde.Dík za info.Asi strčím baterii potom hned do ledničky abych ji chránil na cesty jsem většinou u zásuvky.

BazzyQ1
občas něco napíše
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2010 21:34

Da_Vinci - at žijou barvy

Příspěvekod BazzyQ1 » 06 bře 2010 15:34

No, za normálních podmínek bych napsal že Da_Vinciho miluju :-D ,ale jak už to mezi kluky bývá, mohl by si to některý čtenář vyložit jinak, tedy jen Da_Vinci, VELKÉ DÍKY.
Asi jako každého, tak trápilo i malinko mě, že ten displej na "F"ku je malinko horší, než předchozí FW, tedy respektive, jak jsme s Da_Vincim psali, má mdlé barvy..
Po dni a půl stráveném u něj v porovnání s ostatními notebooky kamarádů,ale vítězí na celé čáře i tak.
OVŠEM!! :D .. Da Vinci, jakožto umělec a malíř miloval barvy a tady ten náš Da_Vinci je miluje koukám taky a hned jak jsem si přečetl jeho comment (mimochodem díky za hození mého příspěvku sem, aspoň to bude všechno krásně po hormadě) tak jsem hledal v ovladačích NVIDIe tu "digitální úpravu barev".
Teď se omlouvám, asi jsem našel něco jiného, myslím že to není to co přesně ty myslíš ,ale i to mě dovedlo do stavu euforie.
I na mém desktopu jsem si mohl nastavit barvy jinak, na ovladačích Ati. Ovšem tady krom Jasu, Kontrastu, a Gamy pro všechny RGB si tu můžete tyto všechny tři RGB barvy nastavit zvlášť, což při chvíli práce mi dalo obraz že jsem si sedl na zadek, tedy sony asi pro defaultní nastavení LCD zvolino ne příliš šťastný kalibrovaný profil. Ale hned sem to hodil do základu a potřebuji to nastavit podle nějakého obrázku, jak píšeš. Sama Nvidia tu píše že to slouží pro kalibrační profily a pro to, když jste v nedobrých podmínkách a plocha je nevýrazná, teda kalibrační sonda tu udělá nemalý zázrak. Ale k tomu hlavnímu, mě mdlé barvy tak moc nevadily jak to, že ten stupínek, dva tomu podsvícení chybí, což ale vyřešilo "Digitální oživení" také v Ovládacím panelu NVIDIe v kolonce "Upravit nastavení barevné plochy" (kdyby jste to šli náhodou hledat do prodejny) a tam si v "Digitálním oživení" které jsem měl na 0% můžete nastavit podsvícení ještě o dalších 100%, což mi přijde , ať nepřeháním moc, tak jak další tři stupně podsvícení. Pro vás co máte noťasy je to asi normální,ale pro mě to teď znamená že to VAIO prostě už nedám pryč, neb už nemám důvod. Předpokládám že to sežere baterku více,ale i s oknem v zádech, teď v 15:30 při zataženém počasí s občasným paprskem slunce vidím celý displej uplně nádherně.
Díky pane, a kdyby jste někdo něco chtěli napište.
Da_Vinci: zkus mě nějak navést na to co jsi myslel ty..třeba objevím další vychytávku :)..

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 06 bře 2010 17:40

Tak to jsem rád že to pomohlo.Už jsem manželce sdělil že tu mám milence :D
Myslím že digitální oživení barev bude to co jsem měl na mysli.Mělo by to přidat na sytosti a trochu kontrastu.Jestli si dobře vzpomínám bylo to hned dole pod jezdcem na úpravu gammy.
Budu se na to muset u toho low F podívat.U dražšího modelu to dělá to co u mojeho starýho NB tudíž to co popisuju.
Tu úpravu barevných složek zvlášť(to má i ATi) dělej jen opatrně a jen o pár krůčků protože přeci jen z toho displeje nedostaneš 100 RGB a když to budeš přehánět nebudou barvy odpovídat a bude se to spíše barevně hroutit a degradovat.
Nehledě na to že při různém osvětlení může mít display trochu jiné zabarvení.Pokud to budeš dělat podle fotky je lepší foto z fotolabu kde by to měli mít vyladěný a ještě lepší je mít jejich barevný profil.A o sondě nemluvě,ale dá se to poladit i bez ní jsi omezen jen možnostmi LCD.

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 07 bře 2010 18:50

ad podani barev) Jak uz jsem nekolikkrat psal, asi tyden mi doma na stole lezelo FW a je fakt, ze jeho displej cloveka uz v obchode zaujme prave barvami. Ted je jen otazkou co je realita a co je uz "omalovanka". Pokud se koukate v obchode, je vas pohled ovlivnen neprirozenym osvetlenim, precejen X zarivek doma snad nikdo nema. FW a asi i premium F pak na vas udelaji uz na prvni pohled vyrazne lepsi dojem, protoze jejich barevnost mnozstvi okolnich svetel neutopi tak snadno jako u jinych notebooku. Ovsem hodit si treba cervenou na displeji FW doma ve tme ci jen utlumenem svetle bylo z meho pohledu o oci a nedal bych teda ruku do ohne za realnost zobrazovani onoho displeje. Skutecne jsem doma dospel k nazoru, ze barvy jsou prestrelene ve vsech smerech a realite az tak uplne neodpovidaji - ano, je to krasne a libive a proto si z toho hned kazdy sedne ale nerekl bych, ze je to zcela realne. Podle mne je teda treba si ziskat trochu odstup od prvniho dojmu, muze to byt matouci.

Jeste je treba si davat pozor na jednu vec. Barevnost hodne ovlivnuje jas a tak je vhodne si v obchode zkontrolovat nastaveni urovne jasu, protoze uz na zminenem FW, se kterym mam zkusenosti, se snizenim jasu byt o 2 stupne snizila barevnost a hlavne kontrast displeje, kdy zvlast to pomerne citelne zhorsovani kontrastu pri stahovani jasu je typicka nemoc vsech TN.

Co se tyce uprav barev pres ovladace, at uz digitalni rezonance, barevne kanaly, jas, gama atd ... tak to osobne nepovazuji za stastne reseni. Je to pouha softwarova uprava, ktera mozna prida na one libivosti, zvlast u displeje, ktery nema natolik "zive" barvy, ale vzdycky jsem mel pocit, ze s ohledem na vyvazene barevne podani displeje, barevnou hloubku, kontrast atd ... je to vzdy jen ku*vitko, ktere utapi a deformuje detaily obrazu. Nechci nikoho o nicem presvedcovat, pokud se vam ty upravy libi tak OK, kazdy mame jine oci a jsme citlivi na neco jineho, ale ja bych to nikdy nepouzil ani na drobnou korekci.

BazzyQ1
občas něco napíše
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2010 21:34

..ouvej..

Příspěvekod BazzyQ1 » 08 bře 2010 00:30

Óóó,jakým bych já byl rád poslíčkem dobrých zpráv, ale nejsem.
Tři dny jsou ze mnou a pískot je tu. Pravda je ,že je téměř 100%ní že je to ta první série, protože v době, kdy ho neměli na skladě žádný e-shopy jeden měl no a to je asi odpověď.
Musím ale uznat, že člověk co používá noťas třeba jen v práci (tím myslím tak od 7 do 18 hodiny, tak si pískotu ani nevšimne. Respektive, ani já nevím, zdali mi to pískalo už od prvního dne, nebo mi to začalo pískat dnes. Ještě včera večer při sledování filmu (na jiném noťasu) jsem si pochvaloval, že jej vůbec neslyším, ale je to tu. Velice vysoký, nepravidelný tón. Na jiných fórech jsem četl cosi o tom, že to dělal HDD od WD a Toshiby ne, ale jak jsem zjistil já mám také Toshibu a tím to asi nebude.
Opravný postup co nabízí SONY se podle mne vztahuje především na vyšší modely "F"ka, neboť u mne ten postup nefungoval a z ohlasů na fórech fungoval především u těch s matnými displeji, kde tímto postupem tedy odstraní jen jakousi vadu mikrofonu a zpětné vazby s reproduktory, ovšem to není to co trápí mne a další lidi.
Kdesi jsem četl že to někdo identifikoval , jako rezonující lopatka chladiče, ale to pak máme s dotyčným jiné zkušenosti s názvem "rezonovat". Přirovnal bych to k takovému tomu pískotu, co si jednu dobu všichni pouštěli z mobilů a smáli se tomu, že to starší generace neslyší, jestli víte co myslím.
Mě osobně by to nevadilo v případě, kdyby to bylo konstantní, ale to , že to kolísá mě malinko dovádí k šílenství, teď, večer za ticha.
Plán je následující, jelikož už formátuji disk, abych to vrátil, tak jej na 14denní lhůtu vrátím a nechám si od SONY zjistit, když tady bude druhá série, neboť bez toho pískotu, je notebook famózní. Vše (šasi, LCD, klávesnice, hluk, teplota atd. ) je přesně to co jsem od něj chtěl.

Whill: jasný, to s barvama máš pravdu, ale ta úprava na tom "F"ku je opravdu velice znát, neboť použitý základní "nezkalibrovaný" profil od SONY je opravdu mdlý. Stačilo mi 15minut a byla radost na něj koukat. Druhou věcí je to, že je možný že se to nějak "vyumělkuje" tím no. Osobně bych byl zvědav co by s tím dokázala kalibrační sonda.

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 08 bře 2010 02:14

Tak to ti nezavidim, uz proto jak jsem si uzil ja s FW ... mno k veci ... mne nejvice prekvapilo, ze se ti neco projevilo po 3 dnech, ja bych cekal, ze bud piska hned nebo nepiska a ono to ma jeste nejaky vyvoj v case .. no tak to je "super". Kazdopadne pokud si jej objednaval zacatkem brezna, tak to byl normalne vsude mozne dostupny co ja vim. Alespon byl urcite na Alfacompu nebo Alze. Vypadek asi tyden až 10 dnu tady byl nekdy pred polovinou unora, pokud se nepletu, kdy ani levnejsi ani drazsi model nebyl nikde. Muzu vedet, odkud to mas? Myslim, ze tady neni duvod to nenapsat. U toho opravneho postupu ti nepomohly ani ty nove drivery zvukovky? Podle mne by se totiz melo jednat ciste o softwarovy problem, nerozlisoval bych jestli je to ta levnejsi nebo drazsi verze, na Vaio Linku ten postup maji uvedeny i pro tu levnejsi viz http://genesis.sony-europe.com/instrane ... PCF11M1E_H a koukni vlevo nahoru, mam tam vybrany tento model. Jeste by bylo dobre zkusit pripojit sluchatka, jetli neco nepiska v nich, to by mel byt dalsi priznak toho problemu. Pokud ti ale nepomohl ten postup, ktery popisuji na Vaio Linku, tak ja mam pocit, ze tady mame co docineni s dvema ruznymi problemy, presne jak sam zminujes, ale tady ti pak nepomuze nejaka nova serie podle mne, jelikoz to asi nebude ten problem co Sony resilo a kvuli nehoz bylo spozdeni v dodavkach a taky na to samozrejme nepomuze ani ten jejich postup na webu. Jestli je jeste nejaky jiny problem s piskanim (HDD) tak je to teda "zajimavy". Myslis, ze to dokazes necim nahrat? Treba nejakym prehravacem, mobilem, kamerou .. ja nevim .. a nekam to hodit? Z ktere oblasti se to ozyva? Disk by mel byt vpravo vpredu, v podstate napravo od touchpadu, jde to odtama? ... Odviji se to nejak od toho jake operace s notebookem delas, pripadne nakolik jej zatezujes? Muze se totiz jednat take o spatne "zakapnutou" civku nekde na plosnaku a to se pak projevuje urcitym piskotem podle zateze, mam s tim zkusenosti, trochu delam do elektrotechniky.

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 08 bře 2010 02:44

k LCD...premium display mu určitě neříkají jen tak(i když u FW mu tak neříkají) a pokrytí 100 asi taky nemá ze srandy.Ubrat je vždycky lepší a nic nedegradující než přidávat.Zrovna tak nereálný může být když všichni chtěj bílou jako z Vizíru :).Zářivky ti pohled spíš kazí než aby ti udělali líbivý obraz,ale ono to je v podstatě jedno když to sedí s výstupem v realu.
Digitální rezonance je sice softverově ovládaná vlastnost nicméně se jedná o změnu přímo na HW nesrovnávej to se změnami kanálů tam to můžeš opravdu spíš zmršit a tam se jedná čistě o soft úpravu.
Každý stolní LCD má dneska ovládání veskrze i přes tlačítka i přes soft.Analogový ovládání už těžko najdeš :)

k tomu pískání...opravdu jsou tu problémy dva zřejmě ti to uniklo :) tedy vlastně teď už jen jeden,pískání HDD řeší víc lidí dokonce teď už dva i tady a to se mi přestává líbit i když stejně bych ten disk vyměnil.Zřejmě nějaká dobrá várka HDD... :(

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 08 bře 2010 08:35

Take bych rekl, ze se nebude jednat o ten "bezny" problem piskani, pokud to nespravil ten fix. Zdalo se mi ze na NBR pomohl kazdemu. Piskajici HDD jsou bohuzel pomerne casta, byl to jen dalsi duvod proc prejit na SSD. Casto piska take adapter v siti, vetracek kdyz se rozjizdi, repracky, inverter u CCFL displeje apod...jak vidis, muze toho byt vic. Takze pokud je moznost bezproblemove vymeny, tak jdi do toho a drzim palce s dalsim kusem :)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů