Dell bude prodávat i přes distributory

Chcete se vyjádřit k nějakému článku na NOTEBOOK.cz? Zde máte prostor.

Udelal Dell dobre zmenou sve obchodni strategie?

Urcite Ano
18
43%
Nekde mu to pomuze, jinde spise ubere
17
40%
Urcite Ne
7
17%
 
Celkem hlasů: 42

CeCo

Příspěvekod CeCo » 25 kvě 2007 16:08

Ehm...

Americania dokazu byt strasne hypermarketovi (odkial su h-markety? Zeby z USA???); oni su schopni si tam kupit aj auto a kludne si viem predstavit, ze vela amikov by si vo Walmarte kupilo kludne aj taky klasicky americky papundeklovy dom... Tak preco nie notebook? Nie kazdy je expert, ktory potrebuje nakonfigurovany notas; vela ludom (a nielen v USA) staci, ked im ukazete notas s cedulou "entertainment NB", spomeniete lesklu obrazovku, 256MB pamate a mail-in kupon $50 off a obchod je isty...

Na druhej strane to bude asi musiet znamenat zmenu (asi znizenie) kvality - pozrite si napr. sparepart listingy od HP Pavilion a zistite, ze modely pre retazec BestBuy maju vlastne displeje...

C

jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 25 kvě 2007 16:20

Přesně tak. V hypermarketech by si noťas koupila snad jen neznalá lama. Proto se v řetězcích nejlépe prodávají Acery apod..."jak se to všechno krásně leskne a třpití (tzn.vypadá to IN), svíti tam nějaké nápisy s vysokými čísly a za tím nějaké magické MB, GB a GHz, tak to asi bude dobré, cena je pěkná, ta to berem..."
Jenže Dell je snad zaměřen na trochu jiné uživatele, ne? Dell mi rozhodně nepřipadal jako firma, která se zaměřuje na pupulistické noťase pro lamy, ale spíše pro zkušené uživatele a zejména firmy (proto přece také přímý prodej).

Za chvíli snad na trhu nebude jediný použitelný noťas. Připadá mi, že většina noťasů jde směrem "lákadlo pro lamy"... :roll:

EDIT:
Hlavní je, aby to co nejlépe vypadalo, krásně se to všecchno lesklo, funkčnost už je vedlejší... :( A bohužel to není jen u noťasů.. To samé se děje u mobilů, mp3 přehrávačů apod. Jenže u mobilů to je ještě o to horší, že je hodně lidí nosí jentak v kapse mezi něčím a lesklá plocha se velmi rychle poškrábe. To už ani nemluvím o tom, že na tom je vidět každý otisk prstu, takže aby to člověk furt leštil... Ovšem hlavní je, že uživatel si zajisté koupí velmi brzy výrobek nový, protože starý už bude celá ošumtělý a poškrábaný a ty nové se přece novotou jen lesknou... Už jsem na tyhle všechny lesklý plochy úplně alergický. Nejvíc mě dostalo, když jsem to samé objevil i u tabletu Wacom Graphire... samozřejmě, ještě jsem ho skorem nepoužil a už tam mám škrábanec, netušíc od čeho...
Naposledy upravil(a) jimmyjames dne 25 kvě 2007 16:30, celkem upraveno 2 x.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 25 kvě 2007 16:25

jimmyjames:
Lenze skuseni uzivatelia a firmy sa uz minuli... Firma si meni IT system raz za 4-6 rokov, skuseni uzivatelia sa akosi minaju (resp. nerastie ich pocet). A tak sa volky-nevolky musi prisposobit aj Dell a ponuknut zostavy masam, ktori sa nechaju lahko oblbnut...

Navyse mozes pri masach predat aj modely, ktore neovplyvaju 2x svojou kvalitou, ale dokazes ich nabrat na cenu (if you buy now, you'll get a $50 mail-in rebate) a tympadom sa zbavit ciastocnych zmetkov z vyroby + ziskat dalsie peniaze. A ide to pekne masovo - dodavka x tisic kusov do Walmartu a that's it. A v amerike to plati tym duplom - vivat konzum. :roll:

Holt, business je business. Presne taketo nieco mavame casto na prednaskach a vtedy sa spolocne s profakom len usmievame, na etiku sa radsej nepytame (odpoved je jasna) a radsej rozmyslame, ako zvysit financne ukazovatele :lol:

C

jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 25 kvě 2007 16:40

Nj, hlavní je co nejvíc prodat a mít co největší zisk... kvalita už je vedlejší... :( Hlavně, aby se našlo co nejvíce neznalých blbců, co si ty šmejdy koupí... Dělají to přece všichni, takže zkušení uživatelé nebudou mít na výběr a budou se muset přizpůsobit. Nejhorší je, že si za to lidi můžou sami... kdyby před nákupem více přemýšleli a nekupovali si šmejdy, tak budou firmy nuceni změnit taktiku. Ovšem když vidí, že jim tento způsob prochází a vydělávají, tak nač to měnit... Většina lidí buď ničemu nerozumí nebo jsou pracovně vytíženi a nemají čas zjišťovat informace o všem, co si kupují...

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 25 kvě 2007 23:42

ehm... :) hp-cka sa predavaju hocikde (predavac v datarte o tom notebooku vie asi tolko co ten v tescu) a znamena to, ze nc8430 je shit alebo, ze uz nebude mat kvalitneho nastupcu? alebo si myslite, ze dell sa teraz preorientuje na notebooky do 30tisic a na market share vo firemnej sfere sa vykasle? :D

otvara sa novy trh kedze vdaka znizujucej sa cene si notebook uz kupuju ludia co by automaticky isli do desktopu este nedavno. a dell tak ako aj ostatne firmy (hp, toshiba, lenovo, sony, apple, asus, acer, etc) produkujuce notebooky chce na tomto trhu urvat co najvacsi podiel. a na tento ucel je siet par stoviek obchodov lepsia ako par desiatok showroomov.

soulbringer

Příspěvekod soulbringer » 26 čer 2007 12:35

trochu me prekvapuje neznalost teto "firmicky".
cili mensi edukace: http://en.wikipedia.org/wiki/Wal-Mart]WAL-MART je nejvetsi obchodni retezec na svete se skoro 2 mio zamestnanci, jedna se tedy o NEJVETSI obchodni retezec na svete... ale hlavne:

- co se tyce obratu, je to NEJVETSI company sveta
( http://money.cnn.com/magazines/fortune/ ... /1551.html zde je hodnoceni) - predbehl i takove ropne velikany jako je treba Exxon..
- co se tyce zisku, neexistuje vetsi retailer - jeho ziska se pohyboval loni kolem 12 mld USD

cili tak jako tak si Dell vybral zajimave "tesco" :o)
ja osobne jsem zvedavy jak bude Dell prodavat u nas v CR :o)

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 26 čer 2007 13:01

soulbringer píše:- co se tyce obratu, je to NEJVETSI company sveta
(zde je hodnoceni) - predbehl i takove ropne velikany jako je treba Exxon..

len pre upresnenie Fortune 500 je list americkych spolocnosti only. Global 500, ktory je celosvetovy, este neupdatli. Ale dost pochybujem, ze sa ich Shell-u podarilo predbehnut. :) http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2006/

soulbringer

Příspěvekod soulbringer » 26 čer 2007 14:05

i to je mozne... :o)
ale i tak v Globale byt prvni nebo druhy je jiste znamka dost silne spolecnosti... kdo se jiny globalne muze pochlubit obratem pres 300 mld. dolaru :o)

tak jako tak jsem zvedav jaky kanal si dell zvoli u nas. V teto souvislosti me mozna zacnou zajimat objemy prodanych PC pres specialozovane obchody, e-shopy az po to tesco :o)))

drunk
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 22 črc 2007 16:41

Wal-Mart

Příspěvekod drunk » 22 črc 2007 16:47

Díky Soulbringer za osvětu o Wal-Martu:)
Jen bych dodal, že v USA je proškolování zaměstnanců někde jinde, tudíž u kompjůtrů tam většinou nedělají takové lamy jako tady ("Jo laptop je to co můžete nosit?Jo tak, no tak to je támhle v tom regále").

Dellu to neuškodí, možná i zákazníkům to pomůže, protože ceny se budou tlačit dolu (v obchodě jde o první dojem, který je vyvolaný cenou - tudíž nemůže přímo konkurovat Acerům, viz. popis jednání lamy výše, takže cena půjde dolů..za předpokladu, že se zachová webové objednávání a objednávání přes telefon, neumím si představit, že by někdo kupoval dráž přímo od dellu a ne to samé v marketu levněji..další věcí je, že může výrobu zadat nějaké shitce a dát tam jen jméno Dell..ale i tak to bude muset být kvalitní, např. manažer s Dellem z práce koupí levný dell dceři a bude to shit, k tomu asi těžko dojde, že??:))

Pokud bude chtít jít Dell silně do -marketů, udělá asi nové NB - levnější, příjemnější design zaměřený na masy a zřejmě i kvalitativně někde jinde (kvůli ceně). Takže pro nás, kvalitu hledající konzumenty, se nic nezmění, jen nám možná otevřou nějaké "Dell Kluby" po vzoru Nokie.. :)

Vladi
občas něco napíše
Příspěvky: 1
Registrován: 13 říj 2007 14:23

Příspěvekod Vladi » 13 říj 2007 15:56

Poravde netusim, jak jsou na tom v USA s proskolovanim, ale z vlastni zkusenosti muzu dodat, ze kdyz jsem se v BestBuy ptal na parametry konkretniho notebooku, ktery tam meli vystaveny a nemeli k tomu popisek, prehazovali si me jak horkou bramboru. Nakonec bylo rychlejsi podivat se do system info, abych tam nestravil mladi. :)
Co jsem tak koukal na Delly ve Wal-Martu, objevil jsem tam pouze ty nejlevnejsi konfigurace z jejich nabidky a modely sezonu zpet. To bych videl jako dobry marketingovy tah, jelikoz to vypovida o zamereni spise na ty, co si koupi Dell jen kvuli znacce.
Dell Inspiron 1520
Intel Core 2 Duo 2,2 GHz , 4 MB L2 (T7500); 2x2048 MB RAM DDR2 (667MHz); 120 GB SATA (7200 ot./m.); GeForce 8600GT (256MB); 15,4" WXGA

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 28 lis 2007 15:42

podla vcerajsieho press releasu Dell-u v europe bude masovym predajcom Dell notebookov Carrefour. vo vybranych EU krajinach od januara dell aj v hypermarketoch :) walmart sa asi osvedcil ;-) http://www.dell.com/content/topics/glob ... =en&s=corp
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 22 pro 2007 22:03

v ceskej republike a na slovensku bude maloobchodny predaj zabezpecovat Tesco. XPSka a Inspirony by sam tam mali objavit behom januara 2008.
Round Rock, Texas, December 21, 2007

Dell and Tesco today announced the availability of Dell notebook and desktop computers in Tesco, a premier international retailer with operations in Europe and Asia.

Beginning next month, customers will be able to purchase Dell XPS and Inspiron products in Tesco stores, primarily in the UK, with sales also in Ireland, Poland, Czech Republic, and Slovakia.

http://www.dell.com/content/topics/glob ... =en&s=corp
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

CeCo

Příspěvekod CeCo » 22 pro 2007 23:18

Aleba...

C

M.C.
občas něco napíše
Příspěvky: 35
Registrován: 23 lis 2007 07:34

Příspěvekod M.C. » 28 pro 2007 23:45

http://www.dsl.cz/clanky-dsl/clanek-941 ... je-Windows

Hmm,to jsem zvědav co tam budou za stroje :?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 18 led 2008 22:19

nova strategia zacina fungovat
Dell shipped 5.5 million units in the U.S., a 15.2 percent year-over-year increase and a 29.6 percent market share, according to IDC. HP, in second place, shipped 4.5 million units, a 9.8 percent year-over-year increase and a 24.3 percent market share. Acer, in third place, showed tremendous growth in the U.S., with shipments increasing 294.2 percent to 1.5 million units. Apple's shipments grew 30.9 percent to 1.06 million, a 5.7 percent market share. Toshiba was in fifth place, IDC said.

http://www.pcworld.com/businesscenter/a ... he_us.html
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8


Zpět na „Diskuse k článkům“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů