Záruka při výměně RAM

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Záruka při výměně RAM

Příspěvekod corleone.vito » 16 kvě 2007 18:21

Zdravím,

chci si pořídit Inspiron 6400, a napadlo mě, když má tak drahé RAMky, jestli by se nevyplatilo (což o to, vyplatilo, to určitě...) vzít jenom 512 MB a zvlášť si koupit dva 1 GB moduly a jimi tu 512ku nahradit.

Zní to jednoduše, co mi ale není jasné je otázka záruky - přijdu o ní tímhle zákrokem?

Díky!

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 16 kvě 2007 19:26

zdravicko, volal jsem na technickou podporu dellu, pac me to taky zajima chlapek mi rikal, ze pokud ta ramka bude stejna do velikosti, rychlosti a casovani, ze by nemel byt problem, ze zaruka je normalne dal mimo tu ramku, co si tam dam sam, ale ze se mam radsi poinformovat i na oddeleni pece o zakanzniky, kteri resizaruky atd...a tam mmaji do 17,00, takze t musi pockat
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

bus

Příspěvekod bus » 16 kvě 2007 19:37

No ináč toto by aj mňa zaujímalo, viem že môj otec má napríklad Dell s upgradnutou RAMkou ale pre prípad, že by ho potreboval dať do servisu má niekde odloženú tú pôvodnú. Na tých RAMkách nie sú žiadne kontrolné nálepky alebo čo podľa čoho by sa dalo dokázať že bola vymenená, takže asi na to spolieha, ale keby to záruke nevadilo tak to by sa veľmi uľavilo aj mne. (Môj Dell je už síce po záruke ale bude asi niekedy nový, aj bráško vlastne má jeden nový teraz...)

corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Příspěvekod corleone.vito » 16 kvě 2007 21:26

alfah4ns: díky, zítra je můžeme zbombardovat dotazy oba :D

Náhodou, protože jsi v naprosto stejné situaci jako já (akorát beru silnější procesor), neviděl jsi někde ten monitor v provozu? Mě strašně zajímá, jak to je s těmi odlesky atd. u TrueLife...

Díky!

Jo a přeju předem hodně štěstí a pevné nervy při maturitce...za týden už to máme za sebou 8)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 16 kvě 2007 23:26

bych rekl, ze asi jako u ostatnich tech lesklych...nevim...ale jak sem neska volal, tak sem se ptal, jestli je nekde moznost osahat si ntb, krome te prahy...rekl ze me prepoji na nejakeho typka, co dela pro severni moravu (sem z OV), ze mozna jo, ale nebral to...

ale kazdopadne, jestli jen v Praze na centrale, tak se tam pojedu urco mrknout...dell za to stoji....:)

jinak ty ramky me moc tesi...esli se to potvrdi, tak beru 512 a za usetrene vezmu zaruku 3roky....pac mam strop 30k....(rika tatik, me zasponzoruje a ja t pak vratim z brigady)

jeste jsemse ptal na ten 120GB hdd / 5400ot. rikal ze by mel mit uz kolmy zapis, ale at si to este overim zas na peci o zakazniky

EDIT: lol...az ted sem si vsiml...ted kdyz pisu tohle je presne 21:44, 16.5.2007.....takze to predtim jsem psal v budoucnu..... :D
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Příspěvekod corleone.vito » 17 kvě 2007 00:12

Ten čas Ti fakt nějak zlobí :D :D

Já se do Prahy vydám hnedka po maturitě, de facto jenom kvůli tomu displeji (a protože chci ty repráčky se subwooferem :lol: )...hlavně pořád nevím, jestli jít do toho vyššího rozlišení jako Ty nebo zůstat u standardu, fakt nevim.
Jo, náhodou, nevíš, jestli dávaji Visty 32-bit nebo 64-bit? Nikde to nepíšou...

Ty RAMky nám snad vyjdou, byla by to klasa...sice mě rozpočet moc netrápí, ale 2000 rozdílu jsou 2000. :twisted:

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 17 kvě 2007 14:12

takze, volal jsem tam tedka, o zaruku pri vymene ram opravdu neprichazis, ale je treba nahlasit, ze mas v ntb jine ramky pro pripad, ze by technik diagnostikoval vadnou ram, tak aby tam netahal ty jejich.

pokud bude problem, technik prijede a zjisti vadnou ram, kterou si tam das sam, dell neni za tuto ramku zodpovedny, tzn. je mozne, ze budes platit vyjezd technika...

jinak v tech ntb by mely byt kingstony v edici pro dell, prodavaji se i zvlast, na netu sem videl 1GB moduly kingston for dell za cca 2100 kus, tzn 4,2 oboje, t neni proti 5k zas tak velky rozdil...j, s obycejnyma tam problem s kompatibilitou bejt muze, ale nemusi...
mno aspon ze budou kvalitni...pac kingstonu verim...
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Příspěvekod corleone.vito » 17 kvě 2007 15:49

Tak já fakt nevim...

Na jednu stranu je to risk, na druhou stranu ušetřim...i když ne nijak výrazně...když si vezmu, že si připlatim 3k za rozšíření na 2GB, kdežto nový Kingstony (standardní, ne pro Dell) pořídím za +- 2k, to na to asi rovnou kašlu...

corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Příspěvekod corleone.vito » 17 kvě 2007 15:53

A tak mě tak napadá, když koukám na tu cenu...stojí rozdíl mezi T5600 a T7200 za cca 3000? Co myslíš?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 17 kvě 2007 16:05

tak ted sam nevim...potreboval bych se vlezt do tech 30k s dph...

coz odpovida 6400 medium:
T5300
512MB
WXGA+
ATi x1400
9-clankova bateka
3roky next business day...

s 1GB ram se uz asi nevlezu....:(
ale o 3roky zaruku bych tez nechtel prijit...mozna se zbavim WXGA+ displeje....hard mi staci 80, pac si hodim pozdeji externi pres Fire-Wire
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 17 kvě 2007 16:12

mno...myslim ze uz T7200 je zbytecne, mozna to vyuzijes pri hrach, ale ty budou limitovany grafkou x1400, na kancelar a multimedia staci bohate, navic silnejsi bych ani nechtel, aspon vic vydrzi....strejda ma asuse T5500, 1GB ram, ati x1450 a vysmaty na tom dela v autocadu 2007 a k tomu si este pousti hudbu...takze vykon myslim ze bude dostatecny
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Příspěvekod corleone.vito » 17 kvě 2007 16:24

Tu záruku bych Ti možná vymluvil... :D

Já třeba nepočítám s tím, že bych tenhle notebook měl víc jak dva roky...pak ať se s ním stane co chce (tj. nechám ho rodině, a když se rozbije, no bóže, koupíme si další...) Takže mi 2 roky NBD stačí až až.

Jinak s tím procesorem máš pravdu, koukal jsem na nějaké srovnání a rozdíl je minimální, takže radši ušetřím 3000.

Takže to vypadá:
Inspirion 6400 Medium
T5600
2GB
WXGA (nebo+, ještě nevím)
ATi x1400
9-článková baterka
2roky NBD

-----
34.986 Kč

ještě přidám brašnu (prý je fakt super!)
a uvažuju nad systémem...do čeho jdeš Ty? V cizině se dávají Visty 32-bit, to mi přijde škoda platit

:?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 17 kvě 2007 16:38

ja du na xp home + mandriva 2007 powerpack edition :)
visty mi pridou zbytecne...i tak mam xp i na desktopu nastavene ve vzhledu win2k....:D

EDIT: nj, jenze ja chchu, at mi ntb vydrzi nejlepe celou vysku...:), po ni se uvidi, jestli bude treba ntb, nebo bude stacit stolni pc...
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

corleone.vito
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 16 kvě 2007 18:18

Příspěvekod corleone.vito » 17 kvě 2007 16:47

Taky půjdu do xpček...když mě začnou štvát, Visty si koupim :D

Jo, tak to je potom jiná, to to schvaluju! :twisted:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 kvě 2007 16:56

Kup si Vistu Business/Ultimate, tam je moznost downgradu na XP Pro a nasledne tam mozes vratit Vistu.

C


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host