Noční BAR u LEONA - NONSTOP :)

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 15 kvě 2007 01:07

roszik:
Diky :) Videl jsem jen web nebo i to DVD? ;)

Asi takhle...skola se s tim chlubi, jk maji vyjimku od ministerstva a ze jsou jako jedina skola, ktera ma i tento zpusob... Nicmene urcite to ma i par dalsich skol, jen v trochu jinem provedeni. Urcite vim o Skodovacke skole, ktera to ma podobne. Jeste abych to upresnil... jedna se pouze o praktickou cast maturity, nic se nemeni na ostatnich predmetech.

Jak pises, ze pochybujes o sve stredni.. Na skole jsme se ucili v Catii uplne minimum... Vsechno dal jsem se naucil sam. Ve skole byla vrcholem "slozitosti" sestava o nejakych 8 soucastech... V tom jerabu je celkove skoro 500 dilu (vc.zrcadlenych etc). Parametrizaci (hl.cil te prace) jsme meli ve skole jen hodne okrajove.. Ucitel se timhle nezabyval bo to sam neumi...resp zameruje se na jine veci. O renderingu nepadla ve skole ani zminka, to tam jeste ani nikdo nevidel.. :D Programovani nemame vubec, to se kamos uci doma komplet od zacatku sam.

Kamos, ktery delal tu 3D animaci jerabu, ktera je v na tom DVD, je ze SPS Ostrava - Vitkovice (strojarna). Tam delaji prozmenu v Inventoru. Ale take spis jen zaklady. Na jeho skole je jediny, kdo umi animace v Inventoru. Kdyz ve skole ukazoval to video, tak vsichni zustali primrazeni sedet u monitoru, ucitele nebyli schopni slova :D Garant Inventoru uplne nevericne kroutil hlavou a jasal, ze to ani neni mozne :D Reditel mu rekl, ze kdyby nekdy chtel ucit, tak ma jiste misto ucitele Inventoru... :)

Pro nestrojare - Inventor je komplexni CAD 3.generace, podobne jako Catia (tu pouziva napr.cely koncern VW). Takze neni to zadny animacni program. Animace tam jsou spise pro jednoduche simulace mechanismu...

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 kvě 2007 09:39

roszik píše:Matura byla fraska...ale zjistil jsem to az s prichodem na VS :evil:

a po prichode do prace (ak budes robit nieco seriozne so zodpovednostou) zistis, ze fraska je aj VS :) od prveho rocnika az po obhajobu diplomovky. btw na skole som patril skor do skupiny "flakacov" ;-)

jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 15 kvě 2007 14:21

V jakem slova smyslu to myslis? Prace je prece neco naprosto diametralne odlisneho od skoly. V praci se prece nemusis furt nasilne ucit nejakou dementni teorii, ale ucis se jen prirozenou cestou, tzn.praxi, to co potrebujes, ne snad? Ja bych nejradeji zrovna sel do prace...ale bohuzel potrebuju ten papir z VS, abych nejakou dobrou praci ziskal... :( Uplne nesnasim teorie a nasilne uceni ve skole! Vsechno, v cem nejak vynikam, jsem se naucil praxi a sam... Ne ucenim ve skole... Samozrejme, ze nejakou teorii tky potrebuju...ale proste se ji ucim tk nejak automaticky, kdyz neco delam a narazim na problem, tkz musim hledat informace.

Jinak dal bych si jedno cerny oroseny :) Prave mam za sebou, snad uspesne, druhou cast maturity (praktickou) :)

soulbringer

Příspěvekod soulbringer » 15 kvě 2007 15:39

jimmyjames píše:Fraška :-D Proč tohle říká většina lidí, která už má maturitu za sebou..? :lol: Na jaké škole si maturoval? To si dal díky dílu velkého štěstí na otázku nebo bys ukecal všechny..? Patřil si spíše mezi jedničkáře, průměr nebo "věčné flákače"? Já si teda nedovedu představit, jak bych na strojařské průmce dal maturitu bez přípravy... Takhle zvládnu snad STT a v pohodě SPS, tzn odborné předměty... Ale literaturu...? :roll:


Tak asi nejak poporade:

- nestudoval jsem technicky zameresnou SS, ale Obchodni Akademii - sveho casu druhou nejuspesnejsi na cele Morave - v Ostrave, nekteri ucitele byli az moc fanatici, zas takovy ruzova zahrada to nebyla
- byl jsem flakac... mno spise jsem tu skolu prospal, profetoval, probojoval, propil, ale byly to bajecna leta (rad na ne vzpominam)
- jelikoz jsem nedal pisemnou z cestiny, tak jsem nepocital, ze k maturite pujdu
- nasledne jsem se opil s tridni, ktera mi v zachvatu opilosti rekla ze me k maturite dostane ... neveril jsem...
- a to byla chyba. 3 tydny pred maturou mi rekli, ze mam vyjimku, ale at se koukam predvest (ja, ktery mel na vysvedceni trojky a pravidelne 4 z Nemciny...) - pravdou je ze me to rozesmalo
- tak jako tak byl "svatak": zeny, vino a hlavne basket (a tusim ze jsme opet vyhrali MS v Hokeji) - preference byly jasne
- Maturitu jsem vylozene okecal (mam dar od Boha, jak mi nekteri radi nadavaji), proste dokazal jsem se tvarit, ze to easy a ze to zvladam, cili Matika: 2, Podnikova Ekonomika: 1, Matimatika: 2, Cestina: 2 (i potom pisemnem fiasku)... vedet tohle dopredu, tak neodflaknu pisemnou, kterou jsem mel za 3... :o)

Potom co jsem se ale nedeostal na VS a potom co jsem napr. nedokoncil VSB - Sys. inezenyrstvy, co jsem vzdal VSE v Praze... sem se zmatoril az ted na stara kolena...

A jelikoz ted PRACUJU a STUDUJU VS zaroven, muzu s naprostym klidem rici, ze maturita je fraska... - ver mi ze vim o cem mluvim :o)

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 kvě 2007 15:53

jimmyjames píše:V jakem slova smyslu to myslis?

ze som popri VS robil na pol uvazku prakticky ale volneho casu som mal podstatne viac ako dnes. a ked ti hori termin na diplomovku tak je to uplne o inom ako ked sa nestiha projekt za miliony. to su potom uplne ine nervy :)

jimmyjames píše:Prace je prece neco naprosto diametralne odlisneho od skoly. V praci se prece nemusis furt nasilne ucit nejakou dementni teorii, ale ucis se jen prirozenou cestou, tzn.praxi, to co potrebujes, ne snad?

no blbe definicie naspamat sa uz nastastie nemusim ucit ale studovanie x-stostranovych manualov po veceroch zostalo. a niektore su este nudnejsie ako skripta :)

jimmyjames píše:Jinak dal bych si jedno cerny oroseny :)

ja by som si dal tiez - ale take to sladke s bublinkami. :) zase budem asi dnes posledny zhasinat v praci. :?
Naposledy upravil(a) Ghost dne 15 kvě 2007 16:02, celkem upraveno 1 x.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 kvě 2007 16:02

soulbringer píše:muzu s naprostym klidem rici, ze maturita je fraska... - ver mi ze vim o cem mluvim :o)

pod to sa kedykolvek podpisem. priprave na maturitu som venoval 2 dni. 1 den pred pisomnou zo slovenciny a 1 den pred ustnymi prechadzanim tem na literaturu. a zmaturoval som s vyznamenanim. slovencina nakoniec za 2, matika za 2, informatika (vacsinou programovanie v pascale) a anglina za 1 :D. inak povazujem sa v skole za flakaca - robil som len to co som uz fakt musel a niekedy ani to nie. a nakoniec sa mi podarilo prejst aj elektrofakultou na STU v bratislave az k ing. :) na skole to boli ZLATE CASY. si uzivajte kym este mozete :D

jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 15 kvě 2007 20:50

To soulbringer:
Tak to uznávám...maturita na TVÉ ŠKOLE musela být dost fraška! Jenže to ještě neznamená, že to tak je všude! Myslím, že u nás bys takto neuspěl...no ale nevím. Každopádně kdyby tohle četl kámoš, který maturuje na Škodováckém učňáku s maturitou (obor elektrotechnika), tak asi vzteky zrudne. Praktickou maturu mají docela drsnou (alespoň co říká), oproti nám teda těžší. Ale hlavně, výsledek tam nemusíš moc ovlivnit. Totiž jemu se stalo, že mu někdo asi dal blbě vyleptanej tišťák nebo součástky a výrobek mu nefungoval...s tím prostě pak nic neuděláš, to se nedá okecat. Pak mu někdo prohodil označení u vypínačů v autě. Ale učitele to nezajímalo...149bodů z 300 a opakuje v září.

Jinak, že si dokázala se po tomhle vrátit zpátky na VŠ (po kolika letech?) to hodně obdivuju. Tohle dokáže málo lidí. Já osobně bych to asi nezvládl...budu rád, až ze školy vypadnu a už se tam nechcu ukázat.

Zacker
píše často
Příspěvky: 285
Registrován: 18 dub 2007 21:58

Příspěvekod Zacker » 15 kvě 2007 21:00

No taky bych si neco dal, takovy absinth by nebyl k zahozeni.

I ja se chystam na maturu a uz mi z toho teda sploucha na majak.

leon

Příspěvekod leon » 15 kvě 2007 21:08

tak tady to je ... nejake dalsi prani? ;)

soulbringer

Příspěvekod soulbringer » 16 kvě 2007 13:44

tak jeden dobrej absinth bych si dal i ja :o)

soulbringer

Příspěvekod soulbringer » 16 kvě 2007 13:57

To jimmyjames:
No jak jsem psal, ta škola patřila tehdy k předním OA na celé Moravě, z maturit se taky vyhazovalo a naše praktické zkoušky byly taky na celý den... Nicméně v porovnaní se stresem, deadliny či požadavky v práci, nebo se státnicemi na VŠ to fraška tak jako tak je :o)

Bohužel nemůžu posoudit jak to chodí na technicky zaměřených školách, nebo jak to vypadá dnes... já maturoval v roce 99, čili dnes mi bude 27 a znovu jsem začal studovat, tedy v době kdy moji spolužáci jsou dávno po VŠ... život je otázkou priorit a kdybych mohl vrátit zpátky čas, možná bych ekonomiku dostudoval zřejmě hned po OA. Čas však vrátit nejde a je to možná jen taková rada pro tebe - z maturity hlavně nestresuj, to je možná největší nepřítel a pokud budeš moci udělej si VŠ jak jen to bude možné. Kvalita našich škol, není pořád špičková, předsudky vládnou světu... takže pokud budeš mít tu možnost a chceš studovat dál, tak to neodkládej :o)

(nebo dopadneš jako já - pendlující člověk mezi prací a školou...)

jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 16 kvě 2007 14:02

soulbringer
Podle toho co si psal o sobě i těch maturitách, tak nezlob se na mě, ale to je jasný důlaz toho, že matura na té OA nestála za nic... Když to v pohodě udělá někdo, kdo, jak si psal, celé roky prochlastal a profetoval, vůbec se na to neučil... Na průmce bys asi s tímhle přístupem tak lehce neprošel... i když je fakt, že u nás je to ještě celkem mírné, to jo.. Třeba na gymplu už by mluvili úplně jinak...tam jsou fakt šílenci.

VŠ se budu snažit udělat... jen doufám, že ta snaha bude silnější než odpor k ní... :( No, uvidím. Každopádně věřím, že studovat VŠ později, musí být mnohonásobně a neporovnatelně těžší.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 16 kvě 2007 17:14

Tak jsem se teď právě probudil. Dneska by to potřebovalo něco hodně silnýho ať nelituju, že jsem se narodil :?.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 16 kvě 2007 17:59

jimmyjames: ja maturuju v pondeli, hlasim se do klubu :)
cj- 13:30
f- 14:30
Aj- 15:30
Ma- 16:30

tak mi drzte palce, lidicky :)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

jimmyjames
guru
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 16 kvě 2007 18:03

Já budu maturovat přesně týden po tobě :-D Budu držet palce ;)

28.5.2007:

CJL 12:00
SPS 13:00
MAT 14:00
STT 15:15

A hnedka 31.5. mě čekají přijímačky na VUT FIT :(


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti