GO 7600 v CS 1.6

notebooky VBI a vše kolem nich
janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

GO 7600 v CS 1.6

Příspěvekod janzat » 15 kvě 2007 10:34

Mam GO 7600 (256MB) v Hel 80 a kdyz zapnu CSko tak mam nekdy fps 30-40 proste uplne hruza....
jindy ho zapnu a je tam stabilnich 100 at delam cokoliv, kolem me 6 lidi, smoke, proste to utahne bez problemu.
Nevite cim to muze byt? Myslite ze ovladace? Samozrejme hraju pres OpenGL, v nastaveni karty jsem neco hledal, co by to mohlo ovlivnovat a nic jsem nenasel. Vert. synchro samozrejme vypnuta....jak rikam, kdyz jede karta jak ma, stabilnich 100 fps. Kdyz je "neco v neporadku, uplne des. S tim, ze treba hraju rano, je tam 100, pak to na pul hodky vypnu, nebo treba na pul dne, zapnu zase PC, mam 30. Nekdy se to zmeni i v prubehu hrani.....dik za radu

Shal
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 126
Registrován: 20 úno 2007 11:11

Příspěvekod Shal » 15 kvě 2007 11:22

30-40 FPS je hrůza? Pokud vím, tak k plynulému obrazu stačí tak 25-30 FPS (televizní FPS je 25 a zdá se ti snad, že se obraz seká?), ale to pořád neřeší problém snízkým výkonem grafiké karty, pro kterou je těch 30-40 FPS v CS dost málo.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 15 kvě 2007 11:50

ano 30-40 fps je absolutni hruza. Obraz se seka, neni to plynule! To az tak od 50 fps. Ale pro hratelnost CS je nutne mit fps co nejvetsi, nejde tam o plynulost, ale o mireni. Nechci tu rozebirat kolik fps uz je plynuly obraz a ze mi to staci. Chci vyresit ten problem...proste aby to na tech 100 fps jelo porad...

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 15 kvě 2007 13:38

Co teplota notebooku. Neni to prehrivanim? Neplechu mi taky delal NHC, ktery bezel na pozadi a vse brzdil. Po vypnuti NHC bylo vse OK.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 15 kvě 2007 14:02

Shal: Ano 25 FPS je pro oko limitující ovšem čím víc fps tím je hra svižnější to na televizi nepotřebuješ ve hrách ano a jsou další faktory TV nefunguje jako PC
tento účet již není aktivní.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 15 kvě 2007 15:41

Shal píše:30-40 FPS je hrůza? Pokud vím, tak k plynulému obrazu stačí tak 25-30 FPS (televizní FPS je 25 a zdá se ti snad, že se obraz seká?), ale to pořád neřeší problém snízkým výkonem grafiké karty, pro kterou je těch 30-40 FPS v CS dost málo.
1) televize má 50Hz interlaced, což je pro oko rozdíl proti 25 progresive.
2) v nahraném televizním signálu je při rychlém pohybu aplikován MB (celkem logicky už jenom nahráváním z kamery) - u PC obrazu nic takového samozřejmě neni (i když zobrazeném na TV), takže je 25fps téměř základem k tomu, aby si to mozek spojil "videa" místo sady statických obrázků.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 15 kvě 2007 15:42

co programy na pozadi? treba antivir, ten jede vetsionu nonstop a cas od casu provede kontrolu... kdyz jsem na desktopu hral far cry, tak se mi obcas stalo, ze se to zaclo uplne sekat, prepl jsem do win a hle, antivirak si spokojene delal nejakou kontrolu...stacilo ji prerusit a jelo vse jak ma
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 15 kvě 2007 16:58

no na pozadi myslim nic nejede, rezidentni stit AVASTu maximalne, ale jak rikam, nemenim nic ve woknech a je to takovy rozdil. Aniz bych cokoliv upravoval, menil nebo vypinal, mam jednou 25-40 fps, proste se to "dusi", jindy 100 fps bez problemu a nejde to nijak shodit, zkratka zadna zatez pro GK. Ramka je 2 GB, procak T7200, to by melo utahnout i neco mensiho na pozadi ne?
Jeste jsem se chtel zeptat jake mate zatizeni procesoru pri klidu? ja tam mam porad 4-10% a bezi mi nejake programu prave ke GK...
Nejakej napad? Jake kdo pouzivate ke GO 7600 ovladace?

PCtvor
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 123
Registrován: 10 dub 2007 16:17

Příspěvekod PCtvor » 15 kvě 2007 17:00

Hasi pro prvotni zjisteni bude stacit trojhmat a spravce uloh, zjistish ktery ulohy berou kolik vykonu a pameti. Antiviry a dalsi softy dokazou dost pozlobit, nejlepsi bejva pred spustenim hry restart.... mne se takhle obcas hada Ultima online a ICQ, pripadne Skype.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 15 kvě 2007 17:11

no tak asi 8 % bere svchost.exe, a po 3 % csrss.exe a nvsvc32.exe, prumerne to je na cca 10 procentech zatizeni CPU, NHC nepouzivam, ani jine software upravujici vykon apod....

PCtvor
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 123
Registrován: 10 dub 2007 16:17

Příspěvekod PCtvor » 16 kvě 2007 18:18

tak to nebude pretizenej procak... a co volna pamet??? (ze by to swapovalo), co HDD blika jak zbesilej???

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 16 kvě 2007 19:31

tak HDD vubec nejde, ani neproblikne kdyz hraju, a vyuziti pameti mi to ukazuje 471M/3942M ale nevim co to znamena. proste si myslim ze to nebude zatizene, spis ten ovladac si s tou grafikou dela co chce. Je to mozne? Poradi mi nekdo jake pouziva k teto GK ovladace a v pohode mu jedou u CSka, na 100 fps stabilne?

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 16 kvě 2007 20:45

V tom bude zrejme teplota. Jakmile se to prehreje, tak to spadne na nizsi vykon, dokud se to zase dostatecne neochladi.

Zkus behem hrani premerit teploty vseho, co se premerit da.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 17 kvě 2007 01:17

no mi to prave pripada spise naopka, ze se to kouse nez se to dostatecne "zahreje" :)
Proste grafiku by tahle hra nemela vubec zajimat, CS 1,6 jede uplne na vsem. Jake pouzivate ovladace vy co hrajete na teto karte CS?
Jinak zkusim premerit ty teploty kdyz je fps ok a kdyz je male, ale myslim ze nic nenamerim....

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 17 kvě 2007 05:32

Možný je všechno, měl sem ramky který byly nestabilní pokud se zapnul comp a v místnosti byla zima, když se zahřály, tak už všechno ok. Na pc jsem měl dokonce jeden čas problém s tím, že nastávala modrá smrt když pc "chladlo" po vypnutí náročný hry, mohl sem klidně pařit celej den a dobrý, ale během půlhodiny po vypnutí hry byla tak 40% šance že to spadne.

Jediná možnost je pozorováním a pokusama zužovat okruh možnejch příčin až se nakonec dobereš k jádru pudla.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host