6730s nebo 6735s

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem

Koupil bych:

HP Compaq 6730s
35
61%
HP Compaq 6735s
22
39%
 
Celkem hlasů: 57

Sias
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 10 pro 2006 12:12

Příspěvekod Sias » 13 lis 2008 13:12

Je to 64bit procák?

Nemáš nějaký specifikace? Takže T3400 vychází z tohohle?

http://www.intel.com/products/processor ... oreduo.htm

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 13 lis 2008 13:14

to jsou asi jádry Yonah,spíše asi předělané T5xxx
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Sias
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 10 pro 2006 12:12

Příspěvekod Sias » 13 lis 2008 13:29

Tak tady je o T3400 víc:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_In ... processors

"Merom-2M" (65 nm)
Based on the 64-bit Intel Core architecture, using Merom-2M core.

Jediný mínus vidím v tom, že mají TDP 35W, ale zase v normalnim rezimu budou asi usporny. A L2 je jen 1 MB.

Ale zase máme doma 6720ku s T2410, která se liší jen tím, že má sběrnici 533 Mhz oproti 667 Mhz u T3400 a má o 0,16 GHz nižší frekvenci a její výkon je velice dobrý. (Super Pi 2M 1m 14s!) A Visty na ní běhají velice pěkně, navíc se 6720ka s ní skoro vůbec nehřeje.

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 13 lis 2008 13:47

jo,OEM verze volně asi neprodejné,,výrobci musí brát kvůli ceně po tisíci kusech,pak to cpou všechno do kusů pro východní evropu
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Spazik
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 lis 2008 12:24

Příspěvekod Spazik » 13 lis 2008 14:03

Hm, ale zase si myslim, že ten výkon T5870 nebude nějak drasticky větší než u T3400, aby se vyplatilo přidat 3000,- + ten fakt, že ta novinka s T3400 má 3GB RAM, 320GB disk (oproti 2GB, 250GB u starší verze).

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 13 lis 2008 14:14

ten výkon bude asi stejný,5870 je stejné jádro jen na trochu vyšší frekvenci FSB a nižší frekvencí jádra,takže to máš zajedno
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

CeCo

Příspěvekod CeCo » 13 lis 2008 14:18

Pentium Dual Core ma nizsie moznosti podtaktovania nez plnohodnotne Core(2)Duo.

Ono holt, necakajte ze do lacnych modelov budu pchat najvykonnejsie CPUcka.

C

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 13 lis 2008 14:22

však na tyto "Core" si snad nikdo ani nestěžuje,ale taková Lenova střední třídy by už mohla být osazena něčím "vydatnějším"
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

deglaser
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 02 led 2007 21:04

Příspěvekod deglaser » 13 lis 2008 16:33

Proto je taky o tri taci lacinejsi.
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

Příspěvekod peppers » 13 lis 2008 16:42

2Spazik: má HD 3430, proč všude píšou HD 3410 to netušim ...

CeCo

Příspěvekod CeCo » 13 lis 2008 16:47

Gogo píše:však na tyto "Core" si snad nikdo ani nestěžuje,ale taková Lenova střední třídy by už mohla být osazena něčím "vydatnějším"


Naco by potom predavali drahsie Lenova? :) Cisty marketing, nic viac. Chces jednu vec lepsiu? Musis zobrat dalsich 10 veci, ktore mozno nepotrebujes...

C

Sias
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 10 pro 2006 12:12

Příspěvekod Sias » 14 lis 2008 11:38

Jak se konkrétně liší z hlediska podtaktování?

Oba mají Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST).

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 lis 2008 12:55

Core2Duo sa vie podtaktovat este viac => viac setri energiu. Pentium Dual Core ma len nejake 2-3 stupne a tusim nevie regulovat svoje napatie (je to vsak len moja domnienka, v datasheete k procaku na stranke intel.com bude viac info).

C

polo

Příspěvekod polo » 14 lis 2008 16:57

Napatie v core samozrejme pentium DC regulovat vie a samozrejme aj nasobic ale to je vsetko... Core 2 Duo by malo vediet podtaktovat aj zbernicu a odpajat niake nepotrebne casti...

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

Příspěvekod peppers » 14 lis 2008 21:00

Je Core2Duo T5870 dvoujádro?


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů