Toshiba Satellite L40-14F

notebooky Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich

Moderátor: Krevety

soran
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 19 lis 2007 21:00

Toshiba Satellite L40-14F

Příspěvekod soran » 19 lis 2007 21:25

Čaute... čo poviete na tento notebook: Toshiba Satellite L40-14F http://www.alza.sk/notebook-toshiba-sat ... d83027.htm . Používal by som ho na net, office, C, Javu sem tam nejaký ten film. Hry nehrám. Viem žiadne delo to nie je, ale myslíte, že je dostačujúci? A otázka najmä pre majiteľov - ako je na tom vyhotovenie (šasi, prehrievanie, hluk)? Čo výdrž na batérie? Za odpovede dik.

mindwarp.cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 pro 2007 07:42

Příspěvekod mindwarp.cz » 08 pro 2007 07:53

Tento notebook ti můžu vřele doporučit, mám ho již dva týdny a jsem s ním velice spokojen. Co se týče hluku, tak ten je absolutně žádný. Když to poprvé zapneš, neuslyšíš nic. Jen při větší zátěži se zapne téměř neslyšitelný větráček. Šasi je velice kvalitní, jak už to u značky Toshiba bývá zvykem. Notebook na mě provedením působí dost luxusně - jako by nestál 15 tisíc, ale 30. A výkon? Myslím, že hlavně co se týče procesoru, je více než dostatečný, jelikož notebook má dvoujádro. Provozuji na tom hlavně Photoshop CS3 a FL Studio 7 a obě tyto aplikace se spouští i reagují úplně bleskurychle, skoro bych nepoznal rozdíl od mého desktopu, kde mám C2D E6600. Zvukově je na tom notebook také dobře, je tam kvalitní HD zvukovka od Realteku, která má čisté podání bez šumu. Repráčky hrají na hlas, ale basy od nich nečekej. Potěšil mě také výstup na sluchátka, kde je velmi silný sluchátkový zesilovač, takže utáhne jakákoliv sluchátka a ta budou hrát hodně na hlas, samozřejmě když budeš chtít.
Wi-Fi funguje bez problémů. Klávesnice je skvělá, stejně tak touchpad. Na klávesnici je potom funkční klávesa, přes kterou, s pomocí softwaru, můžeš např. regulovat hlasitost, odhlásit se od systému, přepnout notebook do režimu hybernace (to jsem si hodně oblíbil - skoro nic to nežere a hned jak to zase zapnu, pokračuju tam, kde jsem skončil).
Displej je matný, což je vhodnější při používání na slunci. Jen mi tedy trošku vadí malé pozorovací úhly displeje, kdy při pohledu ze strany dochází k invertování obrazu. Displej tedy není nijak luxusní, ale také je to daň za matný povrch, protože displeje s matným povrchem na tom bývají o něco hůře, než ty lesklé - samozřejmě při ideálních světělných podmínkách, kdy na slunci zase má navrch matný displej. Já si prostě radši vzal matný, abych měl klid i když si s tim budu hrát někde v létě na zahrádce na slunci.
Co je ale super, jsou ovladače od integrované grafiky Intel. Mají totiž funkci, díky které displej zobrazí jakékoliv rozlišení. To základní je 1280x800 a když chceš zobrazit třeba 1024x768, tak tato funkce toto rozlišení automaticky umístí na střed a vlevo a vpravo nechá černé pruhy proto, aby se obraz neroztahoval a nepřepočítával. Tato funkce není defaultně zapnuta, ale já jí zapnutou mám, protože se mi to líbí.
Můžeš si za podobnou cenu koupit nějaký Acer, Asus (a od nich možná dostaneš jako bonus brašnu, nebo myš - u téhle toshiby dostaneš napájecí adaptér a tím to hasne - ale tím je vykoupena fakt luxusní kvalita zpracování) a tak podobně, ale garantuji ti, že takovou kvalitu jako od Toshiby, nikde za tuto cenu nedostaneš.
Běž do něj!

PS: Dost mě štve, že na netu nejsou o tomto notebooku v češtině žádné recenze, je to nový typ. Možná se také se stejným problémem potýkáš a proto jsem ti alespoň malou první recenzi napsal.

PSS: A jestli si koupíš jakýkoliv nový notebook bez OS, nejspíš se budeš potýkat s problémem při instalaci XP, kdy XP řeknou, že nevidí žádný harddisk. Řešení je mnohdy dost komplikované, ony totiž XP neznají nové řadiče SATA (tady konkrétně ten z chipsetu 945/965), takže je nutné si najít správný driver a ten potom implementovat do instalace XP přes nlite.
Já to zprovozňoval 3 dny, ale řeknu ti, že za ty XP to stojí, protože jsem tam mohl dát Vistu (ta ty disky vidí), ale nechtěl jsem jí a proč to snad ani nemusím vysvětlovat. Teď mám krásně vytvořené boot cd, kde mám XP uzpůsobené pro tenhle konkrétní model a tak až se mi XP sesypou, nebudu mít problém.

soran
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 19 lis 2007 21:00

Příspěvekod soran » 08 pro 2007 12:23

Čaf, diky za minirecenziu. Celkom by som ju aj bral za hodnovernú, len to s tým procesorom mi príde "mierne" nadnesené. To si hovoril o modeli s procesorom T2310?
A ako je na tom výdrž na batérie? Mimochodom čo lesklá úprava šasi? Nepríde ti nepraktická čo sa týka zanechávania otlačkov? Nejaké mínusy na notebooku si nespozoroval za tú krátku dobu čo ho máš?

mindwarp.cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 pro 2007 07:42

Příspěvekod mindwarp.cz » 08 pro 2007 13:06

soran: jo ten procesor to má ten, co jsi psal...no možná že jsem to psal moc nadneseně, ale já na tom žádný test nepouštěl...podle subjektivního dojmu - tedy když pracuji na E6600 a potom přejdu na tento T2310, tak v rychlosti chodu mých programů nepozoruji žádný rozdíl, ani když otevřu desítky oken a programů naráz, tak jsem nezaznamenal žádné zpomalení...zkrátka bych řekl, že ten procesor je dostačující a nebudeš mít problém...

lesklé šasi to nemá...možná jsi toho dojmu nabyl z obrázků, ale věř mi, že je to celé matné - vnějšek i vnitřní stříbrná plocha...jediné, co je lesklé, jsou mřížky u reproduktorů, na tom otisky zůstávají, ale je to malá plocha a tak není třeba si s ní dělat starosti...

výdrž na baterie...hmm, no ta se pohybuje kolem dvou hodin...při normální kancelářské práci možná o něco víc...ale když jsem na tom hrál GTA: San Andreas a měl ještě k tomu puštěné wi-fi, tak to vydrželo ty dvě hodiny docela stěží...
ale já za tu cenu neočekával větší výdrž, takže jsem spokojen...kupoval jsem si to s tím, že se časem pokusím si koupit nějakou lepší baterii, pokud se bude dát sehnat...
žádné zásadní ani minoritní mínusy jsem nezaznamenal a předpokládám, že ani nezaznamenám, když už notebook prošel zátěžovou zkouškou - nosil jsem ho v batohu v -10 °C asi 5 hodin (takže celý promrznul) a nic se mu nestalo :)

jinak to má taky dost pohodovou klávesnici, která sice nemá numpad (lze ho "emulovat" pomocí jedné funkce) jako u všech notebooků, ale je úplně standartně rozložená...říkám to proto, že některé modely od šílenců jako je Fujitsu Siemens, mají například snad klávesu Insert spojenou s kláevsou Del a musí se to přepínat...tady je to úplně normální...nejen proto jsem si také Siemens nevybral...

soran
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 19 lis 2007 21:00

Příspěvekod soran » 08 pro 2007 13:21

hej to s tým šasi som sa mierne sekol.. . nemohol by si urobiť pár snímkou notebooku, ak máš čas a sa ti chce, a zavesiť ich niekam? prípadne mi ich pošli na mail. tie propagačné na nete za moc nestoja.

mindwarp.cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 pro 2007 07:42

Příspěvekod mindwarp.cz » 08 pro 2007 13:35

soran: dneska večer jsem ho stejně chtěl fotit kvůli aktualizaci fotek na mých stránkách ( http://www.mindwarp.cz ), ale tam dám globální fotku celého studia jako je to teď (sekce Galerie), akorát na stole bude ležet tento notebook...počítám, že ty bys raději nějaké detailní fotky...udělám tedy kvůli tobě i pár detailních záběrů...tak snad dneska večer, nebo zítra...

kdybys byl z Prahy, tak tady mají v Mironet centrále předváděcí centrum notebooků a je tam i tenhle...ikdyž ten co tam mají vystavený není přímo tento model (má horší hardware), tak má úplně stejný vzhled...

jo ale jinak na této stránce - http://www.alza.cz/notebook-toshiba-sat ... d83027.htm

tak tam je těch fotek hodně a ze všech úhlů, které by tě mohli zájimat...pochybuji, že udělám já lepší...

soran
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 19 lis 2007 21:00

Příspěvekod soran » 08 pro 2007 15:30

fajn to by bolo skvelé.... budem číhať

nie nie som z Prahy, dokonca ani z ČR....ale rád by som si ho niekde naživo pozrel...asi prejedem pár predajní u nás v okolí, dúfam že budem mať šťastie

chcel som sa spýtať ešte na niečo. Ako je to s teplotou, neprehrieva sa (napr. pri väčšej záťaži)?

mindwarp.cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 pro 2007 07:42

Příspěvekod mindwarp.cz » 08 pro 2007 15:52

soran: já tedy předpokládám, že výrobce má ty teploty zmáknuté, tak snad se nepřehřívá...teď v klidu to má 55°C, což je sice relativně dost (ale u dvoujádra nijak výjmečná hodnota, na desktopu mám v klidu ještě víc), ale aktuálně je to chlazené pasivem - aktiv se zapne jen při velké zátěži a to jsem ještě neměřil, kolik to má...věřím Toshibě, že to mají vyřešené a že mi to neshoří ;)
co dál vim je to, že ten procesor co tam je, se umí, když nemá co dělat, zpomalit - tedy dynamic overclocking...koukal jsem na to a funguje to...přepíná se to mezi 750 MHz a 1400 MHz nebo kolik to má...jo a mám dojem, že by snad ten procesor měl zvládat i 64-bitů, tedy alespoň to o Pentium Dual-Core mobile píšou na stránkách Intelu...
kdyby se to přehřívalo, asi bych to nějak poznal na stabilitě, ale zatím, musím zaklepat, je to rock-solid stabilní, což já tedy docela dost potřebuji na živá vystoupení a tak, tak tam mi to nesmí kleknout...

jinak docela nechápu, proč ten procesor většina výrobců označuje jako Core Duo, když to není Core, ale Pentium (což je tušim ve skutečnosti Merom, ale dual-core, což je novinka)...a ikdyž vím, že Core je lepší, než Pentium, tak mě to potěšilo, protože značka Pentium se mi líbila víc ;) no já vim, je to úplně divnej důvod, si to vybírat podle výslovnosti názvu, ale Pentium je u mě legenda, začínal jsem 486 a potom Pentium 120 MHz a tak dále...nostalgie, víš :)

mindwarp.cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 pro 2007 07:42

Příspěvekod mindwarp.cz » 09 pro 2007 10:43

Tak tady máš pár těch slibovaných autentických fotek:
(Na té třetí nějak moc svítí ta dioda, ale ve skutečnosti tolik nezáří, ten foťák s tím něco udělal)

http://www.verpolcasas.com/notes/1.jpg

http://www.verpolcasas.com/notes/2.jpg

http://www.verpolcasas.com/notes/3.jpg

http://www.verpolcasas.com/notes/4.jpg

http://www.verpolcasas.com/notes/5.jpg

http://www.mindwarp.cz/galerie/notestudio.

miso.luco

mindwarp.cz

Příspěvekod miso.luco » 13 pro 2007 10:51

zdar mindwarp.cz

mal by som na teba jednu otazku, mam ten isty notebook, nahodil som win xp... ale zvuk stale nejde... co si presne nainstaloval aby siel? dakujem vopred za odpoved

mindwarp.cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 pro 2007 07:42

Příspěvekod mindwarp.cz » 13 pro 2007 17:38

miso.luco: hehe, sorry za mojí "promo" přezdívku :)

no, je to docela jednoduché...jde o to, že tento notebook má jako většina ostatních zvukovku od RealTeku (které ale jsou kvalitní) a u těch je známý problém (za který ale může tuším Microsoft). Je třeba to nainstalovat následovně: odinstaluj jakékoliv drivery co tam k té zvukovce máš. Potom si sežeň a nainstaluj Microsoft UAD driver (to je microsoft universal audio driver - bez toho to nerozchodíš). A až po instalaci tohohle driveru nainstaluj drivery k té zvukovce. Možná se to mezitím má restartovat, už si to nepamatuji...

a co se týče wi-fi, tak nevím jestli ti funguje, ale doporučuji ti nainstalovat realtek wireless network driver, potom to funguje bezvadně...aetheros driver a utility nefunguje...

soran
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 19 lis 2007 21:00

Příspěvekod soran » 14 pro 2007 16:30

mindwarp.cz : diky za foto

tlg

Zdravím

Příspěvekod tlg » 16 pro 2007 09:07

Aj ja mám tento notebook (kúpil som ho pred štyrmi dňami) a dal som tam vistu. Nainštaloval som ovládače stiahnuté z internetu (rovno od toshiby), ale nefunguje mi WI-FI. Keď zapnem ten prepinač - ani nesvieti kontrolka. Mali ste tiež niekto ten problém? -Má vôbec svietiť tá kontrolka, aj bez ovládačov? Nieje zlý HW WI-FI?

strico
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 17 pro 2007 19:53

Problem s instalaciou XP

Příspěvekod strico » 17 pro 2007 20:00

to mindwarp.cz
Skusal som tam dat XP. Na diskete som mal driver pre SATA z Intel-u. Instalacia pekne nasla disk aj som ho mohol rozdelit a naformatovat ale ked isiel nan zapisovat vyhlasil chybu "Insert the disk labeled Intel Matrix Storage Manager drive". Pouzivam USB mechaniku. Nevies v com je problem. Aj ked som cez nlite dal ten ovladac do instalacie vyhlasil rovnaku chybu. Neviem ci mam spravny ovladac mozes poslat pls link ktory pouzivas. Na Vistu sa mi moc nechce ist. Dakujem.

hlivoj
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 17 pro 2007 21:07

Příspěvekod hlivoj » 19 pro 2007 13:46

XP na Satelite L40 14F. Ja som ho tam nainštaloval pomocou inštalačky WIN XP vytvorenej Nlite, tak, že som pridal drivre od výrobcu. Ale teraz sa chcem spýtať: nejde mi tam zvuk, stále vypisuje nenašiel som zariadenie (zvukovku) hoci som použil ich driver. Známy mi hovoril že High Definition Audio potrebuje opravu (asi XP) KB111. Neviete ako ju stiahnuť a hlavne kde? Popr. ako to vyriešiť?


Zpět na „notebooky Toshiba“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti