Toshiba Qosmio X300 - 15G problém s grafickou kartou

notebooky Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich

Moderátor: Krevety

panekac
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 07 bře 2010 00:30

Toshiba Qosmio X300 - 15G problém s grafickou kartou

Příspěvekod panekac » 07 bře 2010 00:35

Zdravím
Chci se zeptat jaké nejnovější ovladače na tento notebook se dají stáhnout a kde ?? S originálními ovladači od toshiby pro win7 mi bohuželk grafiky pravděpodobně nepracují správně. ovladače se jeví jako dobré, ukazují obě grafiky 9800gts a 9400g , ale nakonec je to takové pomalé a v 3D marku 06 to dává pouhých 8500 bodů.. napadá někoho co by mohlo být špatně . ?? díky za rady...

javak810i
chodí často
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 07 bře 2010 09:35

To vypadá, jakoby to nevidělo druhou 9800m gts? Nejnovější jsou 196.85 a stáhni je t laptopvideo2go
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

panekac
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 07 bře 2010 00:30

Příspěvekod panekac » 08 bře 2010 12:40

Tak jsem zkoušel všechny možné ovladače , většina z nich není podporována, i ty cos mi doporučil jestli to je toshibou ... a druhou stejnou 9800 gts to prostě nevidí. už jsem si i myslel že to tak má být .. ale nikde o tom není žádná zmínka že by to tak být mělo (nevíte někdo přesně zda li to tak opravdu má být . ?? nebo zda tam mají být 2 stejné 9800 ?? já jsem nikde zmínku o nějaké 9400 G nenašel .. ?) pak mi napadá jen jediné a to že druhá grafika nejde .. ovladače se mi na win 7 chytli všechny krom ovladač prostorového videa, ten jsem ani nikde nenašel ke stáhnutí (jestli máte někdo link .. uvítám) .. ale klasik display driver šel .. eště jestli třebas win 7 nedělají nějaký bodel . ?? nevím ... jít to reklamovat . ?? díky za rady ..

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 08 bře 2010 13:08

A máš vůbec zapnuto SLI? :roll:
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

panekac
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 07 bře 2010 00:30

Příspěvekod panekac » 08 bře 2010 18:08

a kde zapínám estli se můžui zeptat .?? přidával jsem v nastavení napájení vysoký výkon ... potom v v nějakém přesnějším nastavení napájení ... a v v pravém rohu mi svítí grafický režim : znásobení výkonu - Nvidia hybrid SLI .. tak nevim ... dik ..

panekac
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 07 bře 2010 00:30

Příspěvekod panekac » 08 bře 2010 19:11

napadá mi .- opravdu to má ty 2 GT 9800 GTS ??? nebo je tam nějaká ta hybridní .?? ví někdy detaily ??ve správci zařízení vidím jen 9800GTS a 9400 G .. a ukazuje mi to i GPUZ .. SLI disabled ...

javak810i
chodí často
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 08 bře 2010 20:17

X300-15G pokud si ji kupoval tady tak má C2E Q9300, 1680x1050, 4GB DDR3, 2x320GB 7,2k a geforce 9800m gts sli jiné verze se tu nedělaly.
Pak je tu ještě X300-13O ale ta má C2D T9600, 1440x900, 5,4k disky a geforce 9800m GTX
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

panekac
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 07 bře 2010 00:30

Příspěvekod panekac » 09 bře 2010 07:01

Mám X300 15G .. tedy s geforce 9800M GTS SLI
tudíš bych měl ve správci zařízení vidět 2 karty 9800M GTS ?? a k tomu jednu 9400g na právi z baterky ..??

javak810i
chodí často
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 09 bře 2010 11:46

A ty 196.85 ti nešly? Sony má taky ochranu, že jedou drivery jen od sony, ale tyhle s modnutým .inf souborem šly.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

panekac
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 07 bře 2010 00:30

Příspěvekod panekac » 09 bře 2010 12:04

Mno zkoušel jsem i tyhle .. bylo jich tam ke stažení celá škála a nic ... zkoušel jsem jich víc ... dneska jsem ho byl odnést zpátky a vypsali mi reklamaci .. tak doufám že přijde brzy ... docela mi to zničilo . :) nový ntb a nejde jak má ..

iwans
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 11 zář 2008 15:19

stejný problém

Příspěvekod iwans » 09 bře 2010 23:28

Tak dnes jsem si ho koupil také,a mám stejný problém.everest hlásí vypnutý sli režim,a GPU-Z také.takty mám 600/799/1500,tak by měla jít samotná 9800gts,nevím ale jak je to v frežimu sli.nechce se mi ho taky vrcet, a doufam že to je v softu.Prosím jestli vás něco napadá,BIOS jsem flashnul na v.1.70 díky za jakýkoliv návrh.
MSI GX700PX-097CZ C2D T7250, 4GB, 320HDD ,8600M GT 512MB.

javak810i
chodí často
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 10 bře 2010 00:19

No potěš koště, já si ji chci taky koupit. A to se děje s těma vistama? Zksu si všechno dát nejnovejší, všechny ovladače, bios.

BTW máš v ovladačích zapnut rešim sli? A GPUz si dej nejnovější verzi, pokud bude psát sli enables - 2 gpu, mas to.

P.S. za výprodejovou cenu 35k je to ultimátní koupě, grafika a hdd jasny, ale to repro a procak...
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9680
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 21 bře 2010 17:23

Hm...zvláštní.Já mám vše v pořádku.Není chyba spíše někde jinde?
MSI GT73,Acer VX15,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9680
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 23 bře 2010 13:35

panekac píše:napadá mi .- opravdu to má ty 2 GT 9800 GTS ??? nebo je tam nějaká ta hybridní .?? ví někdy detaily ??ve správci zařízení vidím jen 9800GTS a 9400 G .. a ukazuje mi to i GPUZ .. SLI disabled ...
Má to dokonce 3 grafické karty. Dvě 9800GTS v SLI a jednu 9400.(ty 9800 se dají vypnout a jede to potom jen na integrovanou 9400)A v GPU-Z musí být jasně vidět SLI enabled.Já s tím nemám naprosto žádný problém.Používám ovladač 197.15(modifikovaný).Ovšem tento ovladač mi poněkud snížil výsledné score v 3DMarku 06 o 400 bodů(na 12000).Ale to je vcelku normální jev a neřeším to.Podstatný je skutečný výkon v nových hrách a aplikacích.A tam se jeví vše v pořádku.
MSI GT73,Acer VX15,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 26 bře 2010 15:08

Sli v ntb nemam,ale jak psal nekdo ze mu to ukazuje hybrid sli,tak neni hybrid sli spojeni dedikovane a integrovane grafiky?
Psalo se o tom kdysi v souvislosti,ze to zvysi vykon,kdyz se to nebude resit klasickym prepinanim integrovane a dedikovane grafiky,proste ze se ntb v zatezi neprepne na dedikovanou a integrovana se vypne,ale dedikovana se jen pripoji k integrovane a tim se zvysi vykon.
Coz by vysvetlovalo ze mu jede ta 9800 s 9400.
Takze asi jen si pohrat s nastavenim (jestli tam jsou opravdu ty 2 9800gts) a nebo s ovladacema.
A jestli jsem mimo,tak vezte,ze jsem po obede :D
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein


Zpět na „notebooky Toshiba“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host