Nová 14" Sony VAIO EA1S1E

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
RS11
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 02 črc 2007 18:45
Bydliště: Brno

Nová 14" Sony VAIO EA1S1E

Příspěvekod RS11 » 11 dub 2010 19:42

Zdravím, plánuji koupit tento model: Sony VAIO EA1S1E
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000X0W (akorát čekám na černou variantu, dostupná do 2 týdnů)

Chci se zeptat jestli se už někdo s tímto modelem setkal ve skutečnosti nebo ho již má?
Případně nějaké zajímavé postřehy a tipy. Líbí se mi, že obrazovka 14" má rozlišení 1600 x 900. Akorát nevím jak si stojí grafika ATI Mobility Radeon HD 5145 (ikdyž to pro mě není moc důležité). Výdrž je snad stejná jako u předchozí varianty tohoto modelu (neměla ještě procesor intel i).
Lenovo ThinkPad T420i

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 12 dub 2010 01:39

hd5145 = hd4570
výdrž dle hw předpokládám tak 3h, možná o něco víc při max. šetření

edit:
ty audio porty umístěny opravdu "inteligentně"....
vepředu a ještě vpravo... aby kabel pěkně zavazel, když připojíš třeba externí repro...
to samé USB porty, vše bude zavazet,když budeš používat myš (i když jedno USB naštěstí nalevo je)
alespoň že dali výstup na LCD doleva...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 12 dub 2010 06:13

EA neni na prvni pohled spatny kompaktni NB, 1600x900 na 14" bude fajn. Konektory jsou sice trochu problem, ale z meho pohledu to neni neprekonatelne a na druhou stranu ocenuji RJ45 hned vedle napajeni (to plati pro celou E radu) - aspon v mem pripade jsou tyto totiz velmi casto soucasne obsazene.

Bohuzel co uz mi vadi vic je i3-330M .. myslim, ze tu nejsme zas takove socky, aby nam nemohli nabidnout i5, ktera se do EA dava take. Byt tam i5, tak bych jeste zkousnul tady rozebiranou HD5145, jelikoz grafika neni pro mne nejak dulezita, ale je fakt, ze je dost nic moc a i na obcasne hrani trochu zamrzi.

Shrnuto podtrzeno, chtel bych trochu vykonnejsi streva, ktere by se urcite prakticky nijak nepodepsaly na teplotach apod. - i3 zatopi stejne jako i5, napodobne pro nejakou lepsi a treba i modernejsi nepreznacenou grafiku (ale jsme holt v Cesku, tak se tady dotahne to levnejsi a slabsi a proda se to stejne draho nebo draz jak lepsi konf. na "zapade") .. v teto konfiguraci mne tedy oslovil prakticky jen displej, pro mne je to tak jen dalsi kompromisni reseni na trhu (potazmo z orezane taky-nabidky Sony v Cesku), skoda (slov). Kdyztak bych doporucil vzit aspon ten ruzovej, at je sranda ...

RS11
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 02 črc 2007 18:45
Bydliště: Brno

Příspěvekod RS11 » 12 dub 2010 07:41

Je ta grafika o hodně slabší než nvidia GT 230M?

Ještě se chci zeptat jak to má SONY se servisem (reklamace), notebook se musí někam poslat nebo se např. v Brně dá někam zajít?
Naposledy upravil(a) RS11 dne 13 dub 2010 22:02, celkem upraveno 3 x.
Lenovo ThinkPad T420i

RS11
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 02 črc 2007 18:45
Bydliště: Brno

Příspěvekod RS11 » 13 dub 2010 21:53

Whill píše:i3 zatopi stejne jako i5, napodobne pro nejakou lepsi a treba i modernejsi nepreznacenou grafiku (ale jsme holt v Cesku, tak se tady dotahne to levnejsi a slabsi a proda se to stejne draho nebo draz jak lepsi konf. na "zapade")


Myslíš, že bude v Česku někdy dostupná i varianta s i5?
Lenovo ThinkPad T420i

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 14 dub 2010 04:57

Mozna nejaky refresh rady v budoucnu, ale to je cista spekulace, ted nepocitam ze by tam i5 dali, protoze ta tam pujde v soucasnosti vrazit asi jen pres nektera CTO. V tech dopredu sestavenych konfiguracich co jsem se ted namatkou koukal treba na UK a DE, maji totiz take jen i3 .. on ten procesor celkove vzato zas neni nejak spatnej, vykonu ma dostatek akorat neumi turbo boost .. jen si tak proste rikam, proc tam nemit i5, kdyz tam byt muze a nicemu to neublizi. Pokud ti ale EA jinak vyhovuje, tak bych se pres to asi prenesl, bude to dobry NB.

RS11
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 02 črc 2007 18:45
Bydliště: Brno

Příspěvekod RS11 » 18 dub 2010 20:17

Momentálně jsem na vážkách, grafika ATI HD5145 512MB mi připadne opravdu hodně slabá.

Proto se do hledáčku dostal ještě tento model:
Sony VAIO EB1S1E/WI
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000WR8

Černá varianta asi neexistuje že?

A v případě dostatku financí tento:
Sony VAIO F11M1E
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000VI1

Notebook plánuji koupit na konci května.
Lenovo ThinkPad T420i

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 18 dub 2010 21:06

RS11 píše:Černá varianta asi neexistuje že?

Existuje. Dokonce i matna. V CR/SR ovsem nikoliv.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

RS11
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 02 črc 2007 18:45
Bydliště: Brno

Příspěvekod RS11 » 18 dub 2010 21:12

Je to škoda že těch variant notebooků SONY je v ČR tak málo.

Už je k dispozici černá varianta:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000X0V
Lenovo ThinkPad T420i

RS11
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 02 črc 2007 18:45
Bydliště: Brno

Příspěvekod RS11 » 16 zář 2010 13:53

Má stímto notebookem někdo zkušenost? Nikde jsem nečetl, že píská, takže by nemusel pískat jako řada EB?


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti