problém s bootovaním

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

problém s bootovaním

Příspěvekod asheron » 20 bře 2010 23:21

Ahoj,mam problém s instalaci os windows vista na sony vaio vgn-cs290,a to takový že při spušteni recovery partition se spustí instalačka a potom mi to vyhodí 'error: occurred when restoring the system.cannot continue'.Další věc je tá ze do windowsu se vubec nedostanu jenom do biosu a do té instalačky.Za jakoukoliv odpoveď a nápad ďěkuji.

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 20 bře 2010 23:31

Zkusil jsi provest recovery pomoci vypalenych DVD? Nemas po ruce nejake Windows (nejlepe sedmicky) a nemuzes tedy zkusit cistou instalaci?
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 20 bře 2010 23:59

Dík za radu,no bohužel sedmičky nemám ale skoušel jsem xp professional a hodilo mi to chybu na modrý obrazovce tak nevím.zejtra bych měl mít visty a jestli nepomůžou tak mi zbyvaj asi ty sedmičky a pak už nevím.Je možné že by recovery bylo poškozené?a jestli ano jde tomu nějak předejít?

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 21 bře 2010 00:34

Neni zac. Ty recovery DVD jsi nevypalil? Uz jsi nekdy delal restore z toho recovery partitionu? Je mozne ze byla jiz poskozena od zacatku, pravda take ovsem je, ze CS uz ma nejaky ten patek za sebou a pokud tam mas puvodni HDD, tak se take mohl ukazat zub casu.

Ty sedmicky jsem navrhoval kvuli tomu, ze je s nimi cista instalace prozatim nejjednodussi, protoze jako prvni Windows nabizeji v Update veci specificke pouze pro Sony notebooky.

Osobne (pokud se Ti nechce vymenit disk za novy) bych to HDD vyndal, udelal bych jeho kompletni obraz, zformatoval a zkusil cistou instalaci Vista/7. Pokud vse bude fungovat jak ma, udelas opet obraz disku a budes mit perfektni recovery vzdy po ruce :)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 21 bře 2010 20:12

Ahoj,tak jsem teda zkusil visty i sedmičky a při obou případech mi to hodilo chybu error loading operating system.Ten notebook je vlastně kluka jednoho mého známeho takže osobne jsem z něj recovery nedělal a oni taky ne.Notebook fachal v pohodě dokud ten klučina nevymazal něco ze systému pravdepodobně složku windows :).Zkoušel jsem tedy noťas spustit pomoci slax live usb což se mi povedlo a ukazuje mi to harddisk jenom 7 giga přičem by měl být 350 gb.Tak už nevím jak mám pokračovat,osobně to rozebírat nechci protože nemám s tímhle notebookem zkušenosti.za jakejkoliv další nápad děkuju.

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 21 bře 2010 20:54

Zvlastni, no pokud tam nema zadna nenahraditelna data, tak mi prijde nejschudnejsi naformatovat cely disk a zkusit znovu recovery (recovery partition se pri formatu vetsinou nesmaze), nebo jeste lepe cistou instalaci. Pokud by to stale blblo, tak vymazat i tu recovery partition (treba pomoci diskpart) a cistou instalaci. Pokud nepomuze nic, zkus swapnout HDD za nejake jine, treba uz ma to stare opravdu dost.

btw...zkusil jsi ten disk vyndat a podivat se na nej v jinem notebooku?
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 21 bře 2010 21:17

No nezkoušel jsem hdd vyndat má ješte ochranou pečet,potíž je taky to že noťas je z ciziny ale pořád v záruce.Rád bych ten disk naformátoval na datech vůbec nesejde ale nemám jak,nebo aspoň nevím jak na to bez toho abych ten disk vyndal.Jinak děkuju za pohotové odpovědi a trpělivost.Jinak ten notebook je asi rok starej tak nevím jestli to může být závada přímo na hardwaru,ješte před nedávnem v pohodě vše šlapalo.

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 21 bře 2010 21:25

Neni zac, ja se rad vzdy neco priucim z problemu jinych, treba mne to take nekdy potka ;) Ale rad bych take pomohl...

Takze tu chybu vyhodi uz pri nabihani instalace Windows, nebo az pri samotne instalaci? Pokud se dostanes do te instalace, tak tam muzes udelat format (stejne tak jako predtim zkusit opravu systemovych souboru, ci checkdisk). Pokud se vubec nedostanes do instalace, zkusil bych nabootovat neco (at uz nejaky pack sikovnych souboru, linux, ci jen dos) z USB a vymazat/opravit HDD odtud.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 21 bře 2010 22:10

Ano,tu chybu vyhodí při nabíhaní instalace takže format z dvd nepřipadá asi v úvahu.Mohl by s prosím upřesnit jak bych to měl provést přes usb?.Nejlépe asi přes ten dos.Mám problém ho dostat na usb aby mi při spuštění bootoval dos.A nebo je nějaká lepší možnost než dos?

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 21 bře 2010 22:24

Vytvorit bootovaci flashku s dosem je snadne, je nekolik alternativ (napr. FreeDOS), ja preferuji tento postup.

Nezapomen povolit v BIOSu bootovani z external device a dat mu patricnou prioritu.

Jinak existuji ruzne kompilace sikovnych programku jiz v ISO podobe, jen mi ted nevyskakuje zadne jmeno, je to jiz nejaky ten cas, co jsem to naposledy vyuzil.

btw...CS ma volne pristupny disk pomoci vlastnich dvirek? Pokud ano, vymena HDD se jako duvod zruseni zaruky vetsinou nebere. Navic, nevim ze by Sony pouzival nejake plomby jako kontrolu rozebrani notebooku.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 21 bře 2010 23:51

Takže zkusil jsem teda ten dos pres usb a nefungují mi tam žádne příkazy kromě dir:).takže formátování neproběhlo.jinak kdybych teda ten disk vyndal připojím ho do pc,nebo jenom do jiného notebooku?Jinak ano,cs ma přístup na disk pomocí vlastních dvířek.Ale chtěl jsem to vyřešit bez toho abych ho musel rozebírat,ale bojím se že možna bude asi opravdu poškozenej protože už nevím jak bych tam dostal jakykoliv os.

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 22 bře 2010 00:36

Muzes normalne klidne do PC, vyndani toho disku z nb zas takova operace neni :)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 22 bře 2010 15:06

ahoj tak jsem teda hdd zapojil do pc a ukazuje mi ze ma jenom 7 giga.je to mozne?jsou tam slozky od sony asi pravdepodobne recovery partition..ale nebere mi proc ma jenom hdd 7 giga.

Uživatelský avatar
stavač
chodí často
Příspěvky: 765
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 22 bře 2010 17:54

Nainštaluj si do pc hdtune a sprav test na sektory, v tom svojom pc si spusti v príkazovom riadku diskpart, ked sa spustí diskpart tak tam napíš list disk a budeš vydiet dva disky a to ten tvoj v pčitači bude 0 a tan zo sony bude 1, ak v počitači maš XP sa ti može aj to stat že to XP nevidi celu velkost disku
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

asheron
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 20 bře 2010 23:14

Příspěvekod asheron » 22 bře 2010 20:46

Tak jsem ten disk vyřešil,rozdělil jsem ho na dva sektory.Zkoušel jsem tam hodit předinstalačku xp ale v notebooku mi hodilo zase modrej screen.visty ani sedmicky mi nenabootuje vůbec.Kdýž dám recovery partition na hdd a spustím instalačku tak naběhne ale bohužel přesně při 24 procentech mi zas vyhodí hlášku 'Error 400 occurred when restoring the system. Cannot Continue. Click OK to restart from Recovery Disk 1 adn select "Restore Complete System" to perform a complete system recovery."asi se pujdu zastřelit :)


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host