SONY VAIO VPCF11M1E/H novinka s core i5

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
funni
občas se tu ukáže
Příspěvky: 40
Registrován: 02 bře 2010 19:02

Příspěvekod funni » 08 bře 2010 13:24

Mám k tomuto nb jeden dotaz, RAM je 1x4Gb, nebo 2x2Gb?

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 08 bře 2010 13:35

Presne ti odpovi nejaky vlastnik, ale Sony vetsinou bohuzel dava 2x2.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 08 bře 2010 17:04

K piskani .. podle toho, ze zvuk je udajne frekvencne promenlivy, se klonim spise k tomu, ze to s HDD nebude mit co docineni. Kvuli jeho promenlivosti (jak jsem pochopil, bez zjevneho pricineni uzivatelem) bych netipoval ani nic z toho dalsiho co pise Metsn a kdyby to melo souviset s vetrakem, tak na to by snad BazzyQ1 prisel. Mi to zatim nejvice sedi na nejakou tu civku na boardu, odpovida tomu i to, ze se projev neobjevil hned. Bohuzel jsem ten zvuk neslysel, takze nedokazi posoudit a BazzyQ1 zatim nic dalsiho nenapsal.

Da_Vinci: Co o LCD rika vyrobce a co je realita, jsou dve ruzne veci a mozna zvlast u Sony bych si na to daval pozor :wink: , ale k tem barvam .. v zasade souhlasim s tim, ze ubrat je vzdy lepsi nez pridavat (pokud je to tedy treba a o tom jsem mimo jine polemizoval) ... dale si myslim, ze jsme si uz nerozumeli, navic mam pocit, ze jsi mne poradne necetl, viz zarivky (vzdyt ja psal pravy opak) atd. Ale vyjadrim se jen k tomu, k cemu proste musim ... pises, ze lze ovladat nastaveni u monitoru dodanym softwarem nebo tlacitky OSD a analogove ovladani je minulosti. Moc nevim proc to vubec zminujes. Oba zpusoby totiz ovlivnuji v principu naprosto stale to same. Kdyz to zjednodusim, u starych CRT to byly prime zmeny hodnot elektronickych soucastek pomoci analogovych ovladacu, u novejsich CRT a LCD se o to stara jejich firmware a rozhranim je ovladaci software v podobe OSD (at uz primo soucasti firmware monitoru nebo jako program v OS). Uprava v ovladacich nVidie (at uz rezonance nebo kanaly, to je naprosto jedno) je pak uplne neco jineho, nejedna se o zadne nastaveni parametru zobrazovaciho zarizeni, je to zmena na vystupu graficke karty - resp. vystizneji receno deformace vystupu graficke karty, takze je ovlivnovano jine zarizeni a navic nejsou ovlivnovany jeho vstupni ale vystupni hodnoty, coz je obecne vzdy ta horsi varianta. Jeste bych touto cestou souhlasil s drobnou korekci jasu, pripadne gama ci kontrast ale na veci jako digitalni rezonance a podobne "vychytavky" bych vubec nesahal, mozna se ti to bude vice libit ale grafik by te asi nakopal do zadku :lol: ... jen tohle jsem chtel uvest na pravou miru, jinak uz to nechavam lezet, nechce se mi to rozpitvavat, mnohem vice mne ted zajima ten problem s piskanim a prilis mne to teda netesi.

BazzyQ1
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2010 21:34

pískání??

Příspěvekod BazzyQ1 » 08 bře 2010 17:19

Tedy prvně: Mám jej z Alfacompu, jakožto jeden z mých oblíbených obchodů.
Druhak tedy k pískání:
Právě pískot, ten který odstraňují zde (http://www.youtube.com/watch?v=pFJ8NOo_wiE ) to není ,neboť při jejich postupu tam je opravdu vada v softu. Ten tón bohužel nenahraju na cokoli co mám doma a to ani omylem, je to velice vysoký tón (projevující se tiše), nejvíce přirovnatelný k tomu 17KHz tónu pouštějící se jeden čas z mobilů. Jinak, vím, že třeba velice podobný zvuk, co si pamatuji velice podobný dělala kamošova grafika, kde to právě dělaly cívky.
Popsal bych ho asi tak, jak jsem už řek. Velice vysoký tón, je sice tichý, ale vysoký, který kolísá a je slyšet už od spuštění. Od té doby, co jsem si jej všiml a jdu pak s noťasem do ticha, jde slyšet. Během dne, kdy je běžný ruch ,si ho ani nevšimnete, ale když se zaposloucháte s uchem ze zadní strany je slyšet. Přes den nevadí, ale včera večer jsem byl zralý na kazajku.
Jinak jde z míst od HDD až k mřížce co je uprostřed zadní strany.
Více vám asi nepovím, neboť ho právě vracím do továrního nastavení a jedu do Alfy, tak tu potom mohu napsat jak jsem tam pohodil.
btw: http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE ... l?ansid=73 zde to řeší taky, a LWS si jej také nevšiml napoprvé.

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 08 bře 2010 17:45

Skoda, ze jsi asi nemohl zkusit pro jistotu vymenit ten HDD ... no ale taky bych do toho nevrtal pokud bych si nebyl jist, ze je to tim a chtel to posleze vratit. Jestli to teda slysis nekde od HDD az po mrizku, tak hadam, ze zdroj zvuku asi nebude tak lehce identifikovatelny. Jestli se jeho frekvence nejak meni podle zateze jsi nevypozoroval? Podle popisu mam stale podezreni na nejaky ten elektronicky blbec. Jsem opravdu zvedav jak pochodis v Alfe (nejen proto, ze jsem to tam chtel take kupovat), ja mam u nich s reklamacema zkusenosti tak 50:50, zalezi na koho jsem trefil, jak se rika, vse je o lidech .. kazdopadne jestli to vracis na 14denni lhutu a nechces s nima resit ani pricinu vraceni, tak by to meli vzit bez reci ... ale urcite napis jak to teda nakonec probehlo, ja mam svoje zkusenosti s prodejnami v Ostrave, v jejich pobocce v Brne jsem nebyl.

Da_Vinci
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 09 bře 2010 02:11

Whill: tak já se teda taky už nebudu rozepisovat jen chci říct že s tebou úplně nesouhlasím a že jakožto grafik jsem se pokusil nakopnout do zadku,ale protože nesouhlasím a ani to nelze provést tak jsem této činnosti zanechal 8)

Tak je možný, že to pískání bude el.součástka ale tím tedy hůř.Každopádně to jde z míst HDD a já můžu zase jenom čekat. A pak se tu někteří diví na co pořád čekáme :roll:

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 09 bře 2010 21:53

K piskani, ktere nekteri slysi i u EB se objevila jedna zajimava teorie...zatim si netroufam polemizovat o jeji pravdepodobnosti a tak vam ji predavam tak jak jsem ji precetl :)

Mythdat píše:The noise is a side effect of most modern Intel CPUs in pretty much any laptop, it's an electronic resonance caused when the CPU switches to lower voltage when it's idle. You should find that if you load up at least one of the cores, the noise disappears. Consider yourself unlucky that your ears are sensitive to it, it's too high pitched for a lot of people to hear :)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

modan
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 06 úno 2010 22:38

Příspěvekod modan » 09 bře 2010 23:31

Tak jsem si tento notebook dnes koupil a po chvíli mi nastal problém. Při prvním spuštění jsem nainstaloval antivir, firefox a icq. Když jsem ho vypnul a po krátké době opět zapnul, tak se dostal až na uvítací stranu windows a tam se zasekl a dále nepokračoval :cry: . Po opětovném spuštění se dělo to samé, nebo se pak objevila černá obrazovka s kurzorem myši a systém dále nereagoval na žádné pokyny, ale s kurzorem bylo možné pohybovat. Nevíte prosím někdo z vás jak tento problém vyřešit?

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 09 bře 2010 23:35

Metsn: Podle mne je v mnoha techto pripadech mozne, ze zmena urovne zateze CPU ma nejaky vztah ke zmene frekvence onoho zvuku, take proto jsem se vyse ptal BazzyQ1 jestli vypozoroval zmenu zvuku pri rozdilne zatezi. Je to ale spise druhotny vztah napr. s ohledem na aktualni voltaz, coz zminuje take autor prispevku, ale pricina tady neni v CPU nybrz v okolnich obvodech. Samotny procesor ci par jeho SMD soucastek v nejblizsim okoli, za to asi tezko muze, na vytizeni procesoru jen pozname, zda je system (ci aspon urcita jeho cast) v nejake vetsi zatezi ci nikoli, pripadne vidime jake napeti CPU aktualne pouziva. Vlastni piskani potom na zaklade aktualni zateze, ci zmeny napeti v urcitem obvodu, zpusobuje pravdepodobne nejaka samostatna vetsi el. soucastka v nekterem z obvodu okolnich PCB - tady zakladni desky. Obvykle je to ta civka, ale jelikoz kazda elektronicka soucastka ma take urcite elektromagneticke pole, tak to take muze byt souhra vsemoznych vzajemnych ruseni, coz je ale potom jeste horsi, jelikoz to ukazuje na spatny navrh PCB. ... Kdyz to ale autor prispevku spojuje primo s "most modern Intel CPUs", tak je treba schopen poslouchat tranzistory v chipu pri praci ale to uz jde pak mimo mne :lol: ... popisovany problem ale prece neni nic noveho, takze primo v procesoru bych zakopaneho psa nehledal, bude to neco v okoli.

modan: V prve rade bych zkusil nabootovat Memtest //EDIT: jo ja si nevsiml, ze s kurzorem slo pohybovat, takze to snad Memtest ani ne, myslel jsem, ze ti to vytuhlo zcela... no a jak jsi instaloval ten antivir, tak vyhodil jsi ten trial McAfee?

modan
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 06 úno 2010 22:38

Příspěvekod modan » 10 bře 2010 00:16

Memtest jsem zkoušel a je to celkem zdlouhavy test, při 15 % žádné chyby. Nevydržel jsem to a v nouzovém režimu jsem odinstaloval mnou dříve nainstalovaný antivir a už je vše v pořádku. Zřejmě byla chyba v tom, že jsem zapomněl odinstalovat antivir, který byl nainstalován při prvním spuštění systému, který je tam v základu a to zřejmě způsobilo, že se antiviry hádaly. Ale i tak děkuji Whillovi za odpověď.

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 10 bře 2010 00:23

Jo, ty antiviry byly nejpravdepodobnejsi, jak jsem taky doplnil do prispevku nahoru ... puvodne jsem si spatne precetl cos napsal, tudiz ten memtest byl zbytecny. Tak aspon zes to vyresil :wink:

Muzu se zeptat kde jsi jej koupil? A slysis nejake piskani?

modan
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 06 úno 2010 22:38

Příspěvekod modan » 10 bře 2010 00:33

Whill: Ano bylo to tím, že jsem se nezbavil toho původního trialu. To jsem teda netušil, že by z toho mohl být takový problém, aby se ani operační systém nerozjel.

Metsn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 10 bře 2010 00:58

No hlavne jako uplne prvni vec vypal recovery DVD.

To ze to piskani muze byt vlastne jakakoli soucastka je fakt, ale tak nejak to neresi problem. Zvlastni je ze jsem stejny problem na NBR nezaregistroval, pokud je tedy tak casty.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

modan
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 06 úno 2010 22:38

Příspěvekod modan » 10 bře 2010 01:04

Jj, už je radši hned pálím! :)

Whill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 10 bře 2010 03:11

Metsn: Ja v tom, ze je nejake piskani u notebooku caste, s autorem toho postu nesouhlasim, tohle slysim poprve. Jinak muze to byt cokoli ... zvlast, kdyz to clovek neslysi, tezko soudit. Problem to bohuzel neresi. Kazdopadne jsem zvedav co nam poreferuje modan, jakozto dalsi vlastnik, at uz o piskani nebo cemkoli jinem, at zase mame co resit, problemu neni nikdy dost :lol: ... presto by mne uplne ze vseho nejvice potesilo, kdyz vubec zadny problem mit nebude.


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti