TPFanControl - navod

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Vlček
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 03 zář 2007 20:46

Příspěvekod Vlček » 21 lis 2007 20:18

chroust píše:
Vlček píše:.. že nemá na GPU čidlo teploty

to by bylo docela nemile, nemyslis? jak ma potom bios zjistit ze je ji teplo a pustit vetrak? zkus SpeedFan, ten vetsinou najde vsechna cidla, nevim esli to umi Everest nebo zkusit jeste Hardware Sensors Monitor (http://www.hmonitor.com/)

Zkoušel jsem všechny tyto programy a ani jeden mi teplotu GPU neukazoval,tak nevím co dělám špatně.Každopádně teď třeba koukám na teplotu,mám CPU 43st. a HDD 35st. a větrák ni běží jako o závod,to mi přijde dost zbytečné,nebo se pletu?

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 21 lis 2007 21:28

mno ta teplota se nemusi jmenovat primo GPU. na mem starem Asusu bylo cidlo na ATi ve speedfanu REMOTE2. takze je podle me jen potreba zjistit, ktery udaj ti posila GPU. postni sem screen ze speedfanu s teplotama, pokud je to mozne, urcite to dame dokupy
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

Vlček
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 03 zář 2007 20:46

Příspěvekod Vlček » 22 lis 2007 13:03

Promiň,ale já nevím,jak bych sem ten obrázek dostal,jsem docelala lama,každopádně když spustím Speedfan,tak mi to píše teploty HD0,CORE1,CORE2 a potom nějaké TEMP1 a TEMP2 na ACPI chipu,myslíš,že je to ono?

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 22 lis 2007 13:58

jop, imo jedna z tech temp bude i GPU, ale speedfan mi na mem R61 ukazuje pekny blbosti, teplotu na GPU hlidam pres nVidia monitor a speedfan ukazuje teloty o cca 10C mensi.
samozrejme ze je tu moznost ze ani jedna z tech temp neni GPU, mozna me nekdo opravi. kdyz mas ATi zkus atitraytool nebo rivatuner, nevim esli umi ukazat i teploty
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 22 lis 2007 14:28

update:
v posledni non-service verzi (0.28 ) uz funguje GUI i ve Vistach, sam jsem to zkousel
link na sosnuti viz. prvni post
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 23 lis 2007 14:27

Hojas, chci se zeptat jestli má chod větráčku nějaký drtivý vliv na jeho životnost...

Myslím to tak, že když nastavím Level50 = 1 tak mi stále běží větráček a teplota se mi drží při běžné práci kolem 36°C v klidu dokonce 30°C, fakt nekecám, jenže bych se nerad dožil toho, že mi odejde větráček...

Tak co byste mi doporučili, větší teploty bez větráku, nebo menší s větrákem?
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 23 lis 2007 14:41

ak ti nevadi bzukot ktory vydava tak radsej mensia teplota s beziacim vetrakom. vzdy lepsie ked odide ventilator ako ked odide nejaka suciastka na napr. na mainboarde. novy chladic na T40 meneny po cca 3,5 roku ma stal cca 700 skk (povodny este fungoval ale uz bol prilis hlucny aj po precisteni).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 23 lis 2007 14:42

Asi zlatý střed, větráček má taky nějakou životnost udávanou většinou v hodinách, ale se stářím, zaprášením a opotřebováním se samozřejmě zvyšuje hluk atd. ... nízké teploty jsou příjemné, ale u NB CPU je už IMHO jedno, zda bude 30 nebo 50, hlavně se neblížit 100 (většinou mez pro správnou a bezpečnou funkčnost NB CPU od Intelu) :)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 23 lis 2007 15:32

zrovna tu komprimuju video a v zatezi to mam na 60C. jinak v klidu bez vetraku mam CPU 50-55. vetrak mi zapina prakticky jen GPU a tak ochladi i procik.
jak psal wern_er u mobilnich cpu/gpu jsou teploty okolo 55C naprosto v pohode, takze ja bych volil spise ticho a obcas to jen tak profouknout a vyhnat teplo ven, ale kazdyho vec jak to ma rad :wink:
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

Vlček
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 03 zář 2007 20:46

Příspěvekod Vlček » 24 lis 2007 14:56

Vlček píše:
chroust píše:
Vlček píše:.. že nemá na GPU čidlo teploty

to by bylo docela nemile, nemyslis? jak ma potom bios zjistit ze je ji teplo a pustit vetrak? zkus SpeedFan, ten vetsinou najde vsechna cidla, nevim esli to umi Everest nebo zkusit jeste Hardware Sensors Monitor (http://www.hmonitor.com/)

Zkoušel jsem všechny tyto programy a ani jeden mi teplotu GPU neukazoval,tak nevím co dělám špatně.Každopádně teď třeba koukám na teplotu,mám CPU 43st. a HDD 35st. a větrák ni běží jako o závod,to mi přijde dost zbytečné,nebo se pletu?

Prosím poraďte mi,někdo,kdo má atix1400,nebo ještě lépe jetli ho má někdi přímo v Z61M,jak mám zjistit tu teplotu gpu?jak to děláte?

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 28 lis 2007 19:23

Hojas, nepamatuje si někdo defaultní hodnoty nastavení souboru .ini?

A když tam nastavím BIOS (ThinkPad controller) odpovídá to defaultnímu nastavení??
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 01 pro 2007 17:42

Tak co bude, ví to tady někdo?
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Příspěvekod chroust » 02 pro 2007 01:05

promin, ale nechapu na co se ptas.
pokud chces znat default hodnoty v .ini souboru tpfc, co ti brani si ho stahnout z odkazu v prvnim postu?

a druhy dotaz taky nechapu. esli myslis ze se nastaveni tpfc shoduje s nastaveni v biosu, tak to imo ne, jinak by to nemelo smysl. tpfc ma nastaveny teploty trochu vys, aby se tak casto nezapinal vetrak.

esli jsem odpovedel spatne, tak upresni co chces vedet
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 02 pro 2007 16:13

Zdar myslel jsem to tak, že už si nepomatuju hodnoty v .ini předtím, než jsem je prvně přepsal... Kdyby sem to musel někdy hodit zpět, tak ať to vím.

Co se týká toho Biosu, tak sem to myslel tak, zda-li se řízení Biosem = stavu před naistalováním TPFC.

Jsou to bylbý dotazy, ale zajímalo by mně to...
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

chroust
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Re: re

Příspěvekod chroust » 02 pro 2007 22:19

Guf píše:.. zda-li se řízení Biosem = stavu před naistalováním TPFC

jo
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 1 host