Stránka 10 z 12

Napsal: 22 lis 2011 07:43
od mcs_dodo
55 mi pride trochu vela nie ? teraz to bezi na 40-50 pri beznej praci a nastavene som to mal

Level=45 1
Level=50 1
Level=57 2
Level=60 3
Level=65 4
Level=75 128

nastavoval som to tak pocitovo, cca podla BIOS spravania, pretoze ten to drzal na takto nizkych teplotach. BIOS vsak aj pri mensej zatazi zacal poriadne roztacat ventilator, preto som si to tak odstupnoval. 65° mi pride uz strasne vela.

Napsal: 22 lis 2011 09:35
od Ghost
mcs_dodo: ja mam tiez SSD v T61 aj W520 a ventilator vypinam pod 55 resp. 50 stupnov. T61 ma uz 4 roky a s ventilatorom nema ziadny problem.

mne sa skor zda, ze standardne BIOS nastavenie chladi az moc agresivne (hlavne na W520) a pocuvat ventilator koli tomu aby mal CPU 40 stupnov sa mi nechce.

Napsal: 14 bře 2012 19:19
od Josef_pa1538
Zdravím,

ve svém Thinkpadu Edge E320 v konfiguraci 12985ng - i3, HD6630M, Win 7 Home Premium 64bit používám cca 3 týdny TPFC.62 na regulaci otáček, protože jinak mi jede ventilátor téměř pořád.

Protože si netroufám nastavovat ho nějak moc sám, používám režim Smart, ve kterém mi zapíná ventilátor při běžné práci jen občas, vše fungovalo až do dneška v pohodě, ale dneska z ničeho nic (alespoň si nejsem vědom, že bych něco měnil) mi TPFC hlásí neustále teplotu 123°C na čidle xc3 a nijak se ta teplota nikdy nemění.

Nevím, jestli je to nějaká chyba? Nesetkal se někdo s něčím podobným? Příp. bych byl moc rád, kdyby někdo věděl, jak to vyřešit, aby to zase fungovalo jako dříve.

Napsal: 14 bře 2012 20:10
od Chlebovnik
Čím to je nevím, ale v ini souboru si můžeš vypnout detekci libovolného čidla.

Napsal: 14 bře 2012 22:12
od Josef_pa1538
Díky, zkusil jsem xc3 dát jako ignorovat a vypadá to, že to zatím to zase funguje podle těch ostatních čidel. Doufám, že to čidlo xc3 v e320 není a házel chybu jen ten tpfc, aby se mi to teď nepřehřívalo, když ho bude tpfc ignorovat.

Napsal: 14 bře 2012 22:39
od Python.P
přinejhorším, píšu přinejhorším se ti vypne ;)

Napsal: 14 bře 2012 22:46
od Josef_pa1538
Fajn, paráda.

Díky moc za rady ;)

Napsal: 14 bře 2012 22:52
od Python.P
ono těch 123°C bude neakej úlet, protože by měl být už dávno vyplej

Napsal: 15 dub 2012 17:32
od cyber-mythius
asi mi z toho ponekud hrabe, ale mohl by mi někdo polopaticky napsat, co mám dát do ini, aby se mi automaticky spustil smart mode 2 (ne jednička, to je active=2).

případně jakým způsobem tam nacpat manuální nastaveni? (tedy podle čeho položky level2=x x oddělit, aby si tpf načetl moje konkretni nastaveni?

upravil jsem si cca na uroven, ktera mi vyhovuje smart 2, ale po restartu / uspani, se mi to vraci na smart1.

Napsal: 15 dub 2012 19:14
od Chlebovnik
Ve Smart 2 to spustit nejde, můžeš ho vybrat pouze kliknutim na ikonku.

Nejsem si jist jestli tvůj problém úplně dobře chápu, ale tak si je prostě prohoď (Smart 1 za Smart 2).

Napsal: 15 dub 2012 19:27
od cyber-mythius
ok, slo mi o to, ze nevim, jak si nastavit vylozene manual profil / pripadne tam pridat dalsi, ktery by mi mel automaticky startovat /, tak jsem si chtel svoje nastaveni dat do smart 2.

nakonec jsem to udelal, jak si rikal. Teď v idle, netovani, hudbě drzim teploty okolo 45-50°C, nicmene staci sebemenší zátěž a teploty jdou k 70°C ... i při "blbém" wowku jsem někde na 85-90°C ...

první čistění větráku mám za sebou, uvidím co s teplotama udělá zítra profouknutí kompresorem.

Napsal: 16 dub 2012 09:14
od Python.P
i7 :) a Dedikovaná GK udělá svoje

Napsal: 16 dub 2012 09:41
od cyber-mythius
zrovna ta dedikovana GK jede neustale v krasnych cislech.

s i7 ze bude teplejsi se dalo cekat, jsem zvedav co s tim udela poradne procisteni dneska.

RMClock

Napsal: 31 kvě 2012 11:27
od Llubik
Spominal sa tu RMClock . . . je niekde nejaky navod, ako to nastavit, resp. skorej co je ktora polozka? myslel som ze poweronDemand je vykon na poziadanie, volne prelozene, nastavil som si minimum a to mi nechal aj ked som dal pakovat 10 GB . . . ked som oznacil viac ploziek, tak mi to stale bezalo na max . . . R61 . . . dik . . . alebo SK ci CZ do RMClock . . .

Napsal: 31 kvě 2012 12:01
od Ghost
Llubik: tema venujuca sa RMClocku je tu http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=8111