TPFanControl - navod

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
mcs_dodo
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 21 lis 2011 16:15

Příspěvekod mcs_dodo » 22 lis 2011 07:43

55 mi pride trochu vela nie ? teraz to bezi na 40-50 pri beznej praci a nastavene som to mal

Level=45 1
Level=50 1
Level=57 2
Level=60 3
Level=65 4
Level=75 128

nastavoval som to tak pocitovo, cca podla BIOS spravania, pretoze ten to drzal na takto nizkych teplotach. BIOS vsak aj pri mensej zatazi zacal poriadne roztacat ventilator, preto som si to tak odstupnoval. 65° mi pride uz strasne vela.
Lenovo ThinkPad T420 i7-2620M, 2x4GB RAM, NVIDIA NVS 4200M 1GB, OCZ Agility 3 120 GB, Windows 7 Pro (64bit)

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 22 lis 2011 09:35

mcs_dodo: ja mam tiez SSD v T61 aj W520 a ventilator vypinam pod 55 resp. 50 stupnov. T61 ma uz 4 roky a s ventilatorom nema ziadny problem.

mne sa skor zda, ze standardne BIOS nastavenie chladi az moc agresivne (hlavne na W520) a pocuvat ventilator koli tomu aby mal CPU 40 stupnov sa mi nechce.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Josef_pa1538
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 06 srp 2007 15:54

Příspěvekod Josef_pa1538 » 14 bře 2012 19:19

Zdravím,

ve svém Thinkpadu Edge E320 v konfiguraci 12985ng - i3, HD6630M, Win 7 Home Premium 64bit používám cca 3 týdny TPFC.62 na regulaci otáček, protože jinak mi jede ventilátor téměř pořád.

Protože si netroufám nastavovat ho nějak moc sám, používám režim Smart, ve kterém mi zapíná ventilátor při běžné práci jen občas, vše fungovalo až do dneška v pohodě, ale dneska z ničeho nic (alespoň si nejsem vědom, že bych něco měnil) mi TPFC hlásí neustále teplotu 123°C na čidle xc3 a nijak se ta teplota nikdy nemění.

Nevím, jestli je to nějaká chyba? Nesetkal se někdo s něčím podobným? Příp. bych byl moc rád, kdyby někdo věděl, jak to vyřešit, aby to zase fungovalo jako dříve.

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 14 bře 2012 20:10

Čím to je nevím, ale v ini souboru si můžeš vypnout detekci libovolného čidla.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Josef_pa1538
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 06 srp 2007 15:54

Příspěvekod Josef_pa1538 » 14 bře 2012 22:12

Díky, zkusil jsem xc3 dát jako ignorovat a vypadá to, že to zatím to zase funguje podle těch ostatních čidel. Doufám, že to čidlo xc3 v e320 není a házel chybu jen ten tpfc, aby se mi to teď nepřehřívalo, když ho bude tpfc ignorovat.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 14 bře 2012 22:39

přinejhorším, píšu přinejhorším se ti vypne ;)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Josef_pa1538
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 06 srp 2007 15:54

Příspěvekod Josef_pa1538 » 14 bře 2012 22:46

Fajn, paráda.

Díky moc za rady ;)

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 14 bře 2012 22:52

ono těch 123°C bude neakej úlet, protože by měl být už dávno vyplej
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 15 dub 2012 17:32

asi mi z toho ponekud hrabe, ale mohl by mi někdo polopaticky napsat, co mám dát do ini, aby se mi automaticky spustil smart mode 2 (ne jednička, to je active=2).

případně jakým způsobem tam nacpat manuální nastaveni? (tedy podle čeho položky level2=x x oddělit, aby si tpf načetl moje konkretni nastaveni?

upravil jsem si cca na uroven, ktera mi vyhovuje smart 2, ale po restartu / uspani, se mi to vraci na smart1.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 15 dub 2012 19:14

Ve Smart 2 to spustit nejde, můžeš ho vybrat pouze kliknutim na ikonku.

Nejsem si jist jestli tvůj problém úplně dobře chápu, ale tak si je prostě prohoď (Smart 1 za Smart 2).
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 15 dub 2012 19:27

ok, slo mi o to, ze nevim, jak si nastavit vylozene manual profil / pripadne tam pridat dalsi, ktery by mi mel automaticky startovat /, tak jsem si chtel svoje nastaveni dat do smart 2.

nakonec jsem to udelal, jak si rikal. Teď v idle, netovani, hudbě drzim teploty okolo 45-50°C, nicmene staci sebemenší zátěž a teploty jdou k 70°C ... i při "blbém" wowku jsem někde na 85-90°C ...

první čistění větráku mám za sebou, uvidím co s teplotama udělá zítra profouknutí kompresorem.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 16 dub 2012 09:14

i7 :) a Dedikovaná GK udělá svoje
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 16 dub 2012 09:41

zrovna ta dedikovana GK jede neustale v krasnych cislech.

s i7 ze bude teplejsi se dalo cekat, jsem zvedav co s tim udela poradne procisteni dneska.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Llubik
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 30 kvě 2012 17:05

RMClock

Příspěvekod Llubik » 31 kvě 2012 11:27

Spominal sa tu RMClock . . . je niekde nejaky navod, ako to nastavit, resp. skorej co je ktora polozka? myslel som ze poweronDemand je vykon na poziadanie, volne prelozene, nastavil som si minimum a to mi nechal aj ked som dal pakovat 10 GB . . . ked som oznacil viac ploziek, tak mi to stale bezalo na max . . . R61 . . . dik . . . alebo SK ci CZ do RMClock . . .

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 31 kvě 2012 12:01

Llubik: tema venujuca sa RMClocku je tu http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=8111
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů