TPFanControl - navod

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
wwwenca
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 24 srp 2007 10:36

Příspěvekod wwwenca » 27 dub 2011 15:14

Ahoj, nevíte prosím, na co je u chlazení u R500 s dedikovanou grafikou čtvereček gumy, jak je na tomto obrázku znázorněný písmenem B
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... 71276.html
Když jsem chtěl přepastovat chlazení, tak se mi čtvereček sloup a rozlomil. Je to nějaká teplovodivá páska? Nebo naopak má izolovat teplo od heat sink? Nevím, co tam místo toho dát. Moc díky za rady.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8837
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 27 dub 2011 15:36

Je to teplovodivá výplň. Můžeš to očistit a nahradit normální pastou.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

wwwenca
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 24 srp 2007 10:36

Příspěvekod wwwenca » 27 dub 2011 16:42

Děkuji za odpověď. Zkusil jsem tam dát pastu ale ta původní guma byla docela silná (cca 3 mm). Nejsem si jistý, že ta pasta doléhá. V TPfanu mám všechny teploty v pořádku až na čidlo 10 pci 56°C (0xc1). Před tím jsem měl na tomto čidlu teploty kolem 44°C. Nevíte prosím, co toto čidlo měří a kde je je přesně umístěno?

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7517
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 18 kvě 2011 18:08

W520 ma vraj inak fungujuci EC a je na nom treba pouzit upravenu verziu TPFanControl-u http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=48&t=96275
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8837
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 kvě 2011 20:16

Na T420 se to chovalo taky divně. Nevidělo to teploty, ale manuální výběr rychlosti větráku fungoval.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7517
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 18 kvě 2011 21:23

swarm: ak este mozes skus vyskusat tu upravenu verziu pre W520. mozno koli tomu novemu EC to nefungovalo ani na E420s.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8837
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 kvě 2011 23:22

Pozdě. Dnes jsem vracel a už mám místo toho elitebook 8460p.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 20 črc 2011 18:06

Máte někdo zkušenosti s tpfancontrolem na ThinkPadech Edge E420/E520?
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7517
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 21 črc 2011 09:47

v0.62 afaik nechodi ale nechodi napr. aj na W520. Lenovo vraj pouzilo novy controller. pre W520 uz troubadix spravil novu verziu ale neviem ci ta riesi aj problem na E420/E520. http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=48&t=96275

treba vyskusat, resp. kontaktovat autora.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8837
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 21 črc 2011 11:18

Můžu říct, že třeba na L420 se to taky nechovalo úplně korektně. Třeba když jsem zapl smart, tak se sice větrák vypnul, ale po zapnutí už zas jel celou dobu (chování jako bez TPFan). Stačilo přepnout ovládání na BIOS a zpět na Smart a ventilátor se opět vypnul.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7517
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 21 črc 2011 12:31

swarm: tuto verziu si skusal? http://www.staff.uni-marburg.de/~schmit ... l4W520.zip alebo len oficialnu v0.62?
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8837
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 21 črc 2011 14:32

Zkoušel jsem jen oficiální, ale notebook mám ještě doma, takže to během dne zkusím znovu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

floro
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 črc 2011 18:14

Příspěvekod floro » 21 srp 2011 07:42

Neskúšali ste to teda nikto na E520? Mono by to aj išlo, ale nikde som to nenašiel na nete, ako keby to fakt nikto neskúšal.

MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 84
Registrován: 28 úno 2008 23:09

Příspěvekod MyEgo.cz » 10 zář 2011 10:14

Tato verze mi funguje dobře na T420s:
http://myego.cz/download/TPFanControl.zip
Thinkpad T440s -> Surface Pro 3 -> Dell XPS 13 -> Dell XPS 15 -> HP EliteBook 840 G5 + 43" HP Z43 monitor

Almighty
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 02 led 2011 00:48

Příspěvekod Almighty » 16 zář 2011 13:55

má někdo nějaké informace o prolému s T420? (http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=32415) mám totiž obdobný problém, akorát se mi systém místo uspání hibernuje, jako by si myslel že je pod kritickou úrovní baterie. (přiznávám, že jsem zatím bez tpfancontrolu krátce na to, abych mohl vyloučit jiný problém, ale všechna nastavení vypadají v pořádku)
Lenovo T420 [4178-A3G] (1600x900, i5-2520M, 8 GB, NVS-4200M)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host