Pomalý start Windows

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
herbst
občas se tu ukáže
Příspěvky: 31
Registrován: 24 srp 2007 11:12

Pomalý start Windows

Příspěvekod herbst » 06 lis 2007 15:51

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak dlouho vám trvá start Windows (xpéček i vist). Já mam Thinkpad R61 s procesorem T7100 a ram 1GB, dyž sem nainstaloval XP, start trval max 40s, teď už přes minutu a zhruba 30 sekund svítí obrazovka Vítejte. To mi přijde dost, tak se ptam jak jste na tom vy.

No a Visty - prostě hrůza, včera jsem si je pustil a asi naposled na dlouhou dobu, páč aby systém startoval 10 minut, to je k ničemu.

Jak jste na tom vy?

LOSER_
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 174
Registrován: 31 říj 2006 13:08

Příspěvekod LOSER_ » 06 lis 2007 18:18

Jooo to mě to "načisto taky lítalo" ale teď po půl roce nabíhám tak za 2,30 min...a obrazovka vítejte mi svítí tak 40 sec. Asi se XP rádi vítaj :lol: :lol: :lol:
Lenovo ThinkPad X300 - 6478-14G "AIR" :)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 06 lis 2007 18:29

1.vycistit registry ---start->spustit->regedit
2.vycistit plochu (hl.soubory ulozene na plose-zbytecne se musi nacitat)
3.mit system oddelene od dat (2disky) ---necpat win a data na jeden-usnadni praci pri nutnosti reinstal
4.zakazat veci "po spusteni" ----start->spustit-> msconfig
5.vyhazet nepotrebne programy
6.promazat documents+settings (ci jak se t pise) / uzivatel / local settings(skryta) / temporary internet files
7.defragmentovat disk(nehlepe necim jinym nez tim co je ve win)

aspon trochu by ti to melo pomoct...:)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 06 lis 2007 18:33

Upřímně řečeno, pokud bude systém rychlej a spolehlivej, tak ať si bootuje klidně těch 10 minut, jednou za 14 dní to přežiju :P. XP byly spomalováním bootu známý a jen těžko se s tím něco dělalo, u Visty jsem tenhle jev zatím nepozoroval, respektive nijak výrazně.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

sukowach
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 10 dub 2007 22:57

Příspěvekod sukowach » 12 pro 2007 00:02

Mě se načítá tak 3 (!) minuty do plochy... Byl jsem se na to ptat a asi mám nějaký problém s fingerprint senzorem nebo spíš s tím softwarem omnipass...

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 12 pro 2007 00:29

Peca-on-line to rozsekl :) me ale napr. XPcka nabehnou relativne rychle... bohuzel co je pak pomale je spusteni programu co mam v tray liste, nevim jestli to je NHC, nebo neco jineho tam... ale asi nejspis NHC, to nez se spusti je to asi 1minuta, mam celou spodni listu zaseklou...

sukowach
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 10 dub 2007 22:57

Příspěvekod sukowach » 13 pro 2007 14:24

Rychle je asi jak dlouho? :) Zajímalo by mě totiž jak to má asi nějak být v normálu... mám ten stejný notas...

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 13 pro 2007 23:14

Nevim, nemeril sem... nemam to nutkani :) prijde mi to jako mereni muzskeho prirozeni a pak porovnavani. Me staci ze to netrva 5minut... no a pak taky proc to merit kdyz notebook nevypinam, maximalne obcas restartuju, kdyz preskakuju ze systemu do systemu, popr. wokna se poblazni a nebo chtej aktualizovat. A kdyby jim to trvalo 5minut, tak leti z disku...

sukowach
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 10 dub 2007 22:57

Příspěvekod sukowach » 14 pro 2007 15:52

Jo jasne,ja jenom, ze kdyz vidim treba vykonove slabsi notasy,ktere nabehnou za 30sekund a mi to nabiha o dost pomalej,tak si rikam,ze asi nebude vse OK

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 14 pro 2007 17:04

Start systému není závislý jen na výkonu PC. Jde především o "čistotu" systému a o počtu spouštěných služeb a aplikací ihned po startu PC. Takže buď odinstaluj vše co nepoužíváš a nepotřebuješ a zabírá prostředky ihned po startu PC, nebo prostě PC celý přeinstaluj a instaluj jen skutečně nutné a potřebné programy, především ty, které se spouští právě při startu systému. Jinak NTB raději dyžtak hibernuj a uspávej, z těchto režimů je nastartovaný ihned :) jinak především u Vist se tento problém projevuje tím, že po úplném vypnutí a zapnutí skenuje tušim aj Defender disk, což ho natolik zaměstná, že prostě není dostatek prostředků pro dostatečně rychlý start programů zaváděných při startu OS ... osobně NTB vypínám jen na noc, někdy ani to ne, při běžném přenášení pouze hibernuju, případně uspávám (záleží na délce a druhu přenosu).
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 14 pro 2007 22:07

Jako uplne vypinat notes mi prijde uplne nejhorsi mozna kravina... je to hlavne naprosto zbytecne, protoze hibernace je totiz vypnuti... no a to ani uz nedelam, protoze notes pouzivam denne, takze uspavani staci... ikdyby uspany byl par dni tak mu to neskodi tolik jako nonstop beh...

sukowach
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 10 dub 2007 22:57

Příspěvekod sukowach » 17 pro 2007 20:43

Jo,tak režim hybernace používám skoro pořád,pokud ho nepřevážím...jinak z programů co se mi pouští ("navíc") při staru jenom icq + ovladač na ext.zvukovku,vše nepotřebné sem odstranil nebo vypnul...ale přímo v Lenovo pointu mi řekli,že to není normální tak dlouhá doba,že asi budu muset obnovit systém do továrního nastaveni :roll: Přitom,tak jak sem to koupil,tak to jelo už od začátku...

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 17 pro 2007 22:25

Jo,tak režim hybernace používám skoro pořád,pokud ho nepřevážím
To nechapu... pokud ho neprevazis?

sukowach
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 10 dub 2007 22:57

Příspěvekod sukowach » 18 pro 2007 16:12

Myslel sem jako treba na dlouhe trasy...(venku,v autobuse...) :)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 18 pro 2007 18:47

i tak...neni treba...obsah ram se ulozi na hdd a pak se teoreticky sechno vypne... a kdyz to chces zase rozjet tak se ti zapne hdd a nahraje ram zpatky...neni duvod vypinat ani u prevazeni
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů