Downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 13 črc 2009 21:56

Udělal jsem si čistou instalaci WinXP na Lenovo R61 s tím, že při instalaci Win jsem rozdělil disk na dvě partiition.
Mám v úmyslu nainstalovat ještě ThinkVantage Rescue and Recovery a zazálohovat na disk aktuální "čistý" stav.
Pokud bych v budoucnu prováděl obnovu, bude ten zálohovací SW respektovat rozdělení disku nebo udělá jen obnovu systémové partition?
Máte s tím někdo praktickou zkušenost?
Díky.

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 14 črc 2009 12:21

RnR by mel rozdeleni disku respektovat. neni to jako pri instalaci z Recovery DVD, kdy cely disk je prekopan.

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 14 črc 2009 13:05

honzyk2 píše:RnR by mel rozdeleni disku respektovat. neni to jako pri instalaci z Recovery DVD, kdy cely disk je prekopan.


Taky bych očekával že bude rozdělení respektovat, ale rád bych, kdyby to mohl potvrdit někdo, kdo s tím má konkrétní praktickou zkušenost.
Nicméně díky za názor.

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 14 črc 2009 13:45

Ja mam zkusenost s migraci z jednoho disku na druhy (na prazdny, bez particii), kde si to vytvorilo particii samo pres cely disk, protoze na puvodnim disku byla take jen jedna a pres cely disk.

Neni to odpoved pro tebe, ale snad se nekomu bude hodit.

@NUB!5
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 19 kvě 2009 16:32

Re: Lenovo 3000 N500 downgrade

Příspěvekod @NUB!5 » 18 črc 2009 15:29

@NUB!5 píše:Dobrý den,

Mám notebook Lenovo 3000 N500 a potřeboval bych poradit s downgradem z Vist na XP Professional. Mám v notobooku předinstalovaný operační systém Windows Vista Home Premium 32 bit verzi, ale chtěl bych tam teď dát Windows XP Professional SP3. Downgradovací DVD na Windows XP nemám a ani v krabici nebylo. Měl jsem již z dřívějška legální verzi Windows XP Professional SP3 32 bit verzi, ale když vložím DVD do optické mechaniky a resetuji systém začne nabíhat instalace Windows XP a začnou se načítat potřebné aplikace a řadiče. Vše je dosud v pořádku, ale ale hned poté se objeví modrá obrazovka, která varuje, že byla instalace systému Windows přerušena aby se nepoškodil počítač. Zároveň to radí pomocí nějakého programu zkontrolvat disk a resetovat počítač.

Zkoušel jsem to několikrát a ze dvou různých zdrojů a pokaždé instalace zkrachuje na stejném místě instalace a pokaždé stejně.

Nevíte prosím někdo proč se toto děje, popř. co bych s tím mohl udělat ? Předem díky za jakoukoliv radu.


Opět zdravím, tak problém jsem již vyřešil... Windows XP vyžadují instalaci speciálních ovladačů SATA/AHCI i v případě, že řadič rozhraní AHCI podporují.

makoc
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 19 dub 2009 10:27

Příspěvekod makoc » 17 srp 2009 21:36

Ahoj mám zakoupené r500, ale jsou tam visty.
Mám k tomu dvě cd Resouce and recovery a Product recovery disk.
Zapl jsem NB vyběhlo mi něaké nastavení okolo vist a teď koukám na visty.

Teď k tématu potřebuji to předělat na xpčka, důvodů je hodně hlavně pracovní, ale návod je v aj a to mi nedělá dobře. Už přes čtyři hodiny hledám tady na foru, googlim, ale nikde jsem nenašel česky žádnej postup krok po kroku jak to předělat.
Nevíte o nějakém návodu?

díky moc

Dirtas
občas se tu ukáže
Příspěvky: 66
Registrován: 01 črc 2009 07:03

Příspěvekod Dirtas » 18 srp 2009 06:54

Myslím, že na tohle postup snad ani není potřeba. Předně si vypal instalační media pro Win Vista (jeden nikdy neví), at nedopadneš jako já :D
Poté vlož do mechaniky "Product Recovery disc" XPček. Teď si po ránu nemůžu vzpomenout jestli to je tohle, nebo to druhé. Pak už to je téměř automat, kde nemáš prakticky žádné možnosti.

Radek.n
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 164
Registrován: 01 srp 2007 00:37

Příspěvekod Radek.n » 22 srp 2009 11:49

Tak já si při downgradu na XP vytvořil zálohu na Visty, ale asi jsem udělal něco špatně, jelikož mi to vytvořilo jen jedno DVD :cry: . Takže to už mám smůlu a Visty tam už nedostanu?

Nejde to nainstalovat třebas jen z normální instalačky, pak stáhnout system update, tam stáhnout vše potřebné a pak vytvořit již správná DVD? :idea: :?:
ThinkPad T400 & R61, Dell XPS M1330

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 22 srp 2009 11:57

Rescue and Recovery funguje i z HDD, nepotřebuješ DVDčka, doteď jsem je na Lenovu nikdy nepoužil, systém musí být na skrytém oddílu, nebo se mýlím?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

mav
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 18 srp 2008 17:41

Příspěvekod mav » 05 zář 2009 11:27

Ctu tu jak na downgrade z vist na xp, ale nevi nekdo, jak naopak upgradovat z xp na vista, kdyz mam product key ? Momentalne to vypada takto: http://img35.imageshack.us/img35/6969/l ... covery.jpg

Lze nejak OS vratit do puvodni podoby jak jsem notebook koupil (Win Vista Business ) bez nutnosti kupovat za 500,- DVD ?

Diky

P.S. omlouvam se, jestli to tu uz bylo resene, cele vlakno jsem neprochazel

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 05 zář 2009 11:57

přes Lenovo Care, Rescue and Recovery button
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

mav
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 18 srp 2008 17:41

Příspěvekod mav » 05 zář 2009 12:51

Pokud myslis tuto: http://img299.imageshack.us/img299/7412/17423716.jpg nabidku, tak po klinuti na Restore>Full restore a BackUp location mam na vyber odkud mam backup loadovat... bohuzel mi to zadny nenabizi, ani po zvoleni moznosti "All", ktera by mela brat v uvahu cele pc vcetne cd, usb apod. Prakticky tedy nemam z ceho system nahrad, ackoliv je viz. minuly screenshot skryty oddil na hdd. Napada me, jestli by nebyla moznost do toho skryteho oddilu nejak vlezt a vypalit cely obsah na dvd, ci nahrat na usb - nevim ale jestli je to mozne.

Je tedy mozne, ze je neco spatne ?

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 05 zář 2009 12:57

mělo by to fungovat stejně jako na Aceru, pokud po restartu nemáš možnost stlačit nějakou klávesu která by vyvolala reinstal, stáhni si utilitu "Cute Partition Manager", v něm vypal zaváděcí CD, nabootuj z něj a v té jedné tabulce co na tebe vyběhne označ "boot flag" u service oddílu na "yes", aby byl prostě aktivní, pak "save" a restart, po restartu by měla začít instalace ze skrytého oddílu /nezapomeň v průběhu restartu vyndat to CD z mechaniky, chtělo by to zas bootovat z něj

čtu tam něco o klávese F11, nejde máčknout po restartu? Nevyvolá celkovou obnovu systému?
Naposledy upravil(a) Gogo dne 05 zář 2009 13:03, celkem upraveno 1 x.
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

mav
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 18 srp 2008 17:41

Příspěvekod mav » 05 zář 2009 13:01

Diky, zkusim

Baky.21
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 25 čer 2009 13:30

Příspěvekod Baky.21 » 08 zář 2009 18:16

Chtěl bych vytvořit Rescue and Recovery DVD, ale nevím, jak toho docílit. Pročítal jsem snad celý topic, ale ve ThinkVantage nemám možnost Create Recovery Media. Zde zasílám pro upřesnění screen...

http://resize.like.cz/images/1252426552DSC00573.JPG


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů