Downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 27 čer 2009 01:56

Asi jsi nezvolil Create recovery disks, ale Create Rescue Media. to je polozka pro bootovaci disk pro Rescue & Recovery. Takze musis zvolit Create recovery disc/media.

Hoz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 367
Registrován: 28 pro 2007 00:27

Příspěvekod Hoz » 27 čer 2009 09:20

Uploadli byste prosím vás někdo recovery disky k R500? Nějak jsem si je špatně vytvořil, nahrál do TP a nějak to nevyšlo. :( Díky. Jestli je to teda vůbec legální.
Lenovo ThinkPad R500

Mr.Bulldog
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 18 kvě 2008 19:47

Příspěvekod Mr.Bulldog » 27 čer 2009 10:52

ne, dal jsem start -> ThinkVantage -> Create Recovery Media.
pak je tam ještě Create Product Recovery Media a pak je tam ještě Rescue and Recovery (pusti se program Rescue and Recovery 4 a pak je tam na výběr Restore a Back Up) píše to že to zálohuje kde co - i systém, ale nevim takhle to nikdo nepopisuje že by se takhle tvořil recovery disk (podle mě to vytvoří prostě jen nějakou zálohu ne tu skrytou partition)

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 27 čer 2009 21:02

je treba zvolit create Product Recovery Media. To vypali zalozni disku s cistou instalaci systemu tak, jak jsi dostal notebook z fabriky.

Create Recovery Media (na jinych systemech jako Create Rescue Media) udela zalozni bootovaci medium pro obnovu systemu z Rescue and Recovery zaloh, pokud to obnovujes na disk , kde nefunguje modre tlacitko.

Rescue and Recovery dela cele snashoty systemu, ktere pak lze obovovat, podobne jako u Norton Ghost apod.

Mr.Bulldog
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 18 kvě 2008 19:47

Příspěvekod Mr.Bulldog » 27 čer 2009 21:46

jj, díky moc je to tak :) , vypálilo to ale 5 CD (všichni mluví o třech) - Start Recovery Disk, Disk 1, 2, 3, 4, ale to je asi jedno... :P
jinak zítra udělám tu přeinstalaci na XP. Dostal jsem asi 2DVD (jěště jsem to nerozbalil :) ) 1 je Rescue and Recovery Disk a 2. Product Recovery Disk
Podle návodu (je anglicky - moc ji nedávám) se má prvně vložit RaR Disk z kterýho to nabootuje a pak ten Product Recovery Disk?
Jestli se pletu mohl bys napsat nějakej stručnej návod?
Díky

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 28 čer 2009 02:12

Mr.Bulldog píše:jj, díky moc je to tak :) , vypálilo to ale 5 CD (všichni mluví o třech) - Start Recovery Disk, Disk 1, 2, 3, 4, ale to je asi jedno... :P


tos palil na CD, vsichni mluvi o 2-3, prtoze pali na DVD :-)


Mr.Bulldog píše:jinak zítra udělám tu přeinstalaci na XP. Dostal jsem asi 2DVD (jěště jsem to nerozbalil :) ) 1 je Rescue and Recovery Disk a 2. Product Recovery Disk
Podle návodu (je anglicky - moc ji nedávám) se má prvně vložit RaR Disk z kterýho to nabootuje a pak ten Product Recovery Disk?

1. vlozis ten RnR
2. nabootujes
3. vlevo po spusteni je neco jako Restore your system
4. zvolis neco jako Restore factory preload (tedy obnovu do tovarniho nastaveni (nedavas tedy obnovit system ze zalohy apod.)
5. nasledne jen pokracujes a odklikavas volby (nepamatuji si z hlavy)
5a. nahraje to do PC data z prvniho disku
5b. restart (nekdy vice)
5c. menis media tak, jak si to rika
5d. Pokud se to zepta na Supplemental disk, zvol, ze nemas (k nekterym preloadum se dava)
6. pak uz jen cekas, az ti naskoci uvitaci obrazovka windows (modra s prvnim spustenim (ne logon do windows :-)


nezapomen zazalohovat data, nez se do toho pustis, proces smaze disk.

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 428
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 28 čer 2009 10:24

cd a iba 5? mne vista urobila 12 ci kolko :P
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

Mr.Bulldog
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 18 kvě 2008 19:47

Příspěvekod Mr.Bulldog » 28 čer 2009 13:43

no nebyli to jen CD, jsou tam aji 2 DVD :)

tak jsem úspěšně downgradoval na XP mockrat díky za pomoc! :)

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 04 črc 2009 22:21

Chystám se na dowgrade na XP (Lenovo R61) a chtěl bych při instalaci rozdělit disk na 2 partition. Chtěl bych se zeptat, zda při instalaci na tuto volbu narazím nebo je potřeba nějaký speciální postup? Díky

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 05 črc 2009 01:37

pokud budes instalovat z klasickych DVD od MS, pak si to rozdel dopedu ci pri instalaci.

Priinstalaci z Recovery DVD ti to nic nenabidne a vse na disku smaze pri instalaci. Ja vetsinou dopoucuji reparticiaci az po instalaci.

hrochoroh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 04 črc 2009 22:17

Příspěvekod hrochoroh » 05 črc 2009 09:36

ok, takže v případě instalace z Recovery DVD to lze rozdělit jedině až po instalaci pomocí nějakého partition manageru, chápu to správně?

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 05 črc 2009 09:37

třeba Gparted,není problém :)
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

@NUB!5
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 19 kvě 2009 16:32

Lenovo 3000 N500 downgrade

Příspěvekod @NUB!5 » 12 črc 2009 15:41

Dobrý den,

Mám notebook Lenovo 3000 N500 a potřeboval bych poradit s downgradem z Vist na XP Professional. Mám v notobooku předinstalovaný operační systém Windows Vista Home Premium 32 bit verzi, ale chtěl bych tam teď dát Windows XP Professional SP3. Downgradovací DVD na Windows XP nemám a ani v krabici nebylo. Měl jsem již z dřívějška legální verzi Windows XP Professional SP3 32 bit verzi, ale když vložím DVD do optické mechaniky a resetuji systém začne nabíhat instalace Windows XP a začnou se načítat potřebné aplikace a řadiče. Vše je dosud v pořádku, ale ale hned poté se objeví modrá obrazovka, která varuje, že byla instalace systému Windows přerušena aby se nepoškodil počítač. Zároveň to radí pomocí nějakého programu zkontrolvat disk a resetovat počítač.

Zkoušel jsem to několikrát a ze dvou různých zdrojů a pokaždé instalace zkrachuje na stejném místě instalace a pokaždé stejně.

Nevíte prosím někdo proč se toto děje, popř. co bych s tím mohl udělat ? Předem díky za jakoukoliv radu.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3345
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 12 črc 2009 16:28

U Home verzi myslim neni legalni downgrade. Takze jsi nemohl mit media v baleni.
Zkrachovani instalace bych tipnul na problem se SATA diskem.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Crucial M4 128GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

uiqjirka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 198
Registrován: 19 srp 2008 18:25

Příspěvekod uiqjirka » 12 črc 2009 17:44

Presne tak,z Home verze legalne downgradovat na XP Pro nelze.
Jinak co se tyce instalace zkus v biosu zmenit u SATA disku AHCI na Compactible
HP ProBook 470 G4 - Windows 10 Pro - OS 10.0.16299.15 - 512GB SSD, 1TB HDD, 16GB RAM, Intel Core i7
Lenovo Thinkpad T430s - Windows 10 Pro - OS 10.0.16299.15 - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i5
Toshiba Qosmio G30 - dědeček do muzea, stále funkční


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti