Downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro

Příspěvekod Ghost » 28 zář 2007 16:34

pre tych co chcu spravit downgrade z visty na xp pro davam do pozornosti stranku s oficialnym supportom od lenova. tyka sa vsetkych lenovo notebookov s win vista business a ultimate. pre tieto notebooky lenovo ponuka recovery cd s kompletnou preload instalaciou win xp pro (tzn. vratane driverov a firemnych utilit). jeho pouzitim dostanete notebook do rovnakeho stavu ako keby ste ho kupili s OS xp pro.

Downgrading from Windows Vista to Windows XP
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... WNGRD.html

//edit C: Status.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 25 říj 2008 23:38, celkem upraveno 2 x.

mareknekdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 28 říj 2007 23:02

Re: downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro

Příspěvekod mareknekdo » 13 lis 2007 22:05

Pozor, ne všichni zaměstnanci IBM partnerů to vědí, KTS mě poslalo do Microsoftu, kde byla jen buzerace. Jinak to stojí 490,- a je to za dva týdny.
IBM Thinkpad R61, T7100, X3100, 1,5 GB RAM, XP Pro

commander

Příspěvekod commander » 13 lis 2007 22:28

Ja si to nechal delat v Lenovo service pointu (nebo jak se to vola) ve sterboholich, stalo to 714.- a bylo to po dohode "na pockani" tj asi 3-4 hod.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 14 lis 2007 09:07

mareknekdo píše:Když máte Vistu Business, tak si u partnera IBM můžete za 490,- objednat CD s kompletně připravenou instalací XP Professional CZ včetně ovladačů. Jsou to:

KTS 241 016 111
Autocont 596 152 555
Bitservis 261 099 999

Řeknou vám e-mail, do kterého uvedete číslo stroje, adresu a za dva týdny to máte doma.

Detaily najdete na http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... STA-DWNGRD, na Microsoftu o tom nic netuší a budou po vás chtít, abyste si někde sehnali legální SN, které vám pak povolí provozovat na dvou počítačích.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

kamikaze
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 09 črc 2007 19:05

Re: downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro

Příspěvekod kamikaze » 17 lis 2007 11:22

mareknekdo píše:Pozor, ne všichni zaměstnanci IBM partnerů to vědí, KTS mě poslalo do Microsoftu, kde byla jen buzerace. Jinak to stojí 490,- a je to za dva týdny.


Tak to máte v čechách šťastie, na skurv*nom Slovensku to stojí 2000 Sk bez DPH :twisted:

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 17 lis 2007 14:12

2_kamikadze: len media alebo reinstall za xp v servise? a v ktorom servise?
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

kamikaze
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 09 črc 2007 19:05

Příspěvekod kamikaze » 18 lis 2007 11:11

na stránke lenovo som si našiel tel. číslo na technical support v Blave, kde ma prepojili na chlapíka, ktorý mi oznámil, že zaslanie WinXP recovery média pri downgrade z Visty na Slovensku stojí 2000 SK bez DPH, ževraj to je bohužial politika Lenovo na Slovensku, KKTI :evil:

mareknekdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 28 říj 2007 23:02

Příspěvekod mareknekdo » 18 lis 2007 20:30

Nech si to poslat z Čech, ve čtvrtek to přišlo za 490,- bez DPH + poštovné, je to kompletní instalace XP Professional CZ. Šest CD, kompletně nainstalované za dvě hodiny, stačí dávat CD do mechaniky.
IBM Thinkpad R61, T7100, X3100, 1,5 GB RAM, XP Pro

Zdeněk M.
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 22 říj 2007 20:37

Příspěvekod Zdeněk M. » 27 lis 2007 17:50

můžeš mi napsat kontakt,kde to objednat,?

mareknekdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 28 říj 2007 23:02

Kontakt

Příspěvekod mareknekdo » 27 lis 2007 19:47

2x zmáčkni klávesu PgUp.
IBM Thinkpad R61, T7100, X3100, 1,5 GB RAM, XP Pro

mivlak
chodí často
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 26 led 2008 13:13

chtěl bych se zeptat, zda je možné používat obě licence najednou když budu downgradovat, že na jednom notesu bude vista business a na druhém notesu bude xp pro?
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 26 led 2008 13:59

nie je. OEM licencia je viazana na konkretny hardware. na druhom notebooku by sa imho nepodarila aktivacia.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

mareknekdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 28 říj 2007 23:02

Příspěvekod mareknekdo » 26 led 2008 17:36

mivlak píše:chtěl bych se zeptat, zda je možné používat obě licence najednou když budu downgradovat, že na jednom notesu bude vista business a na druhém notesu bude xp pro?


Teoreticky by to jít mělo, protože downgrade CD pro R61 jsou jen instalační, nemají vlastní sériové číslo. Jestli se to líbí Microsoftu, to nevím.
IBM Thinkpad R61, T7100, X3100, 1,5 GB RAM, XP Pro

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 26 led 2008 18:08

pre fungovanie ale potrebuju spravne informacie z biosu notebooku. bez toho si vyziadaju aktivaciu.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

mareknekdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 28 říj 2007 23:02

BIOS

Příspěvekod mareknekdo » 27 led 2008 10:26

To znamená, že si bere číslo notebooku a odešle ho přes internet, že se nedá nainstalovat na víc kusů R61?
IBM Thinkpad R61, T7100, X3100, 1,5 GB RAM, XP Pro


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti