ThinkPad X240 - nestartuje s vloženou baterií

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

ThinkPad X240 - nestartuje s vloženou baterií

Příspěvekod swarm » 12 srp 2016 13:19

Ahoj,

mám tu zajímavý problém. Ani ne rok starý X240 přestal startovat, pokud je v něm vložena baterie. Aby nastartoval, musí se vyjmout zadní baterie a uvnitř (po rozebrání) odpojit primární integrovaná baterie. Pak nastartuje v pohodě.

V případě, je baterie vložena, dojde po zapnutí pouze k bliknutí LED power a na klávesnici a po půl sekundě se počítač opět vypne. Když vložím baterii za chodu, okamžitě se počítač vypne.

Vím, že je tu pár lidí, co sledují všechny problémy ThinkPadů.... jde zas o nějakou blbost, kterou lze řešit firmwarem? Notes je ještě v záruce, ale je zrovna na místě, kde není snadné ho jít reklamovat...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 12 srp 2016 13:57

To spíš vypadá jako že je baterie šluslá, pokud to killne systém při připojení za chodu. Nemáš možnost vyzkoušet jinou?
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1876
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 12 srp 2016 14:53

Nasel jsem tohle https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X ... rue#M62032 a http://rincon-it.tk/2016/01/08/lenovo-x ... snt-start/ Podle toho popisu to ale vypada na hw problem, ta baterie je asi v haji. Jeste je pry pod baterii nejake BIOS reset tlacitko.

Neni spis jen uplne vybita ? Treba ThinkPad 8 tabletu nenastartuje ani BIOS, kdyz ma baterie pod 3% a musi se nejdriv nechat nabijet.

Lathander
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 10 lis 2011 10:54
Bydliště: Svet

Příspěvekod Lathander » 12 srp 2016 18:04

Mas tam dve baterie.

Ak staci aby bola co li len jedna vlozena a uz to nezapne tak je docela nepravdepodobne, ze su obe vadne, skor nieco na zakladovke odislo. Ak nema daku zahadu chybu firmware.
TM P648
Arch user
Predchodcovia: zbook 15u G3, zbook14, T440p,6465b,tecra M10,F3JC,5102WLMI
Maval som nick polo ale kto si pamata heslo.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 12 srp 2016 23:46

Vlastně není důvod, aby byly úplně vybité. Navíc ty baterky tam jsou dvě a při vložení jakékoli z nich se to okamžitě vypne (nemyslím si, že by měly odejít všechny najednou). Schválně tam zkusím nechat jen tu druhou a nechám to v nabíječce.

... a tady se ukazuje, jak je debilní, že Lenovo z ThinkPadů vyhodilo diodu nabíjení baterky. Takhle se pak těžko něco diagnostikuje.

Ty odkazované návody bohužel jsou na trochu jiný problém. Jim se to jen dostalo do stavu, kdy to potřebovalo odpojit všechno napájení.

--

Jsem na táboře (já za robotiku, ale jsou tu i další zaměření) a zatím mi lidi nosí jen ThinkPady s tím, že jim přestaly fungovat...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1876
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 13 srp 2016 13:19

Takze se to projevuje najednou u vice kusu soucasne ? Nebyl nejaky update BIOSu ?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 srp 2016 14:45

Ne ne, každý ThinkPad mi přišel s jinou závadou a byl to jiný model. Tohle konkrétně jsem viděl prvně.

No nic, nabíjení (?) pouze druhé baterie nezabralo. Jakmile je kterákoli z nich vložena, prostě to nefunguje. Až se počítač vrátí do civilizace, tak bude muset projít reklamací.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1876
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 13 srp 2016 19:20

Zkousel si tu "reset hole" pod baterkou ?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 srp 2016 10:22

Jj, nepomáhá.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 244
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 19 říj 2016 12:49

ahoj, jak to nakonec dopadlo? KO deska? kuba
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 říj 2016 22:49

Jj.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů