x201 a gobi wwan Verizon

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

x201 a gobi wwan Verizon

Příspěvekod j.matrix » 27 úno 2014 10:48

Zdravim vsetkych:)

Dokupil som si umts modem do x2O1tky, ktory mal byt odblokovany, resp. volne pouzity.

Podla vsetkeho vsak vyzera ze je blokovany na operatora verizon. Da sa s tym nieco robit? okrem vratenia :)))
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 27 úno 2014 22:01

zaujimave, uz som to vyriesil :D

pouzil som program Lenovo broadband activator co bol normalne nainstalovany pri recovery systemu, vybral som si tam providera svojej sim karty a na druhy den mi to fungovalo uz :)
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8



Lenovo ThinkPad X201

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 17 dub 2014 22:23

pro ty, co tohle resi na Windows 8(.1), kde mobile broadband activator nefunguje, existuje "Motion Connection Manager for Windows 7" : http://www.motioncomputing.com/drivers/J3500/MotionCM_v32315_RN.htm, kde se aktivace da provest taky, juchuuu ;-) gobi 3000 pak na Win 8.1 s beznyma driverama z webu funguje i pod acess connections, coz je 2×juchuuu

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 18 dub 2014 11:27

Pokud je to Sierra Wireless MC8355 http://support.lenovo.com/en_US/product ... MIGR-77145 tak u nas bude fungovat jen GPRS/EDGE. Ne ze by to pri tom zdejsim "skvelem" 3G pokryti prilis vadilo :D

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 18 dub 2014 20:26

tak takovou zkusenost nastesti nemam a stahuju "bez problemu" pres 3G:

Obrázek

to ma byt problem W8, nebo obecne karty?

pm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 16 bře 2012 17:24

Příspěvekod pm » 02 kvě 2014 10:16

Ahoj, mam podobny problem. mam gobi 2000 v W500 (modnuty whitelist bios). Instalace probehla korektne, ale aktivace se nedari. Defaultne nastaveny verizon firmware jsem zkousel nahradit podle tohoto navodu http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... MIGR-75433 a nasledne v Lenovo broadband activator zmenit poskytovatele. Tam ale stale sviti logo verizon (to je mozna vlastnost) a pod ceskou republikou neni zadny operator, pouze volba "jina" . Po potvrzeni v dalsim kroku pise " tento program v soucasne dobe nepodporuje vybraneho poskytovatele sluzby". Pokud dokoncim a prepnu se do Access conections do "tools" a zvolim polozku "mobile broadband" vyskoci hlaska "sim card is not present..." Simka ve slotu pochopitelne je (spravne).
Jeste jsem nasel tenhle navod na konfiguraci pripojeni s gobi mimo US http://forums.lenovo.com/t5/ThinkVantag ... a-p/244132 . V nabidce operatoru bohuzel chybi Vodafone CZ a Access conections v poslednim kroku spadne. Spadne i kdyz zkusim zadat parametry pripojeni rucne v "custom". Co delam spatne?
screeny:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
W500

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 02 kvě 2014 10:31

jen si rejpnu: ta SIMka opravdu nemuze byt spatne? mne to delalo bez aktivace akorat to, ze jsem nevidel zadneho operatora, ale kdyz to nahlasilo, ze SIMka chybi, tak byla opravdu spatne, nebo obracene zasunuta...

teoreticky by to mohlo jit aktivovat tim vyse uvedenym programem a tam CZ operatori byli

PS: opravte, pokud je to blbost, ale myslim si, ze ten mobil by mel jit aktivovat i na jineho operatora, nez ceskeho, pokud ten dany operator podporuje nas standard (cili GSM, UMTS apod.), protoze mobil jen potrebuje vedet, jestli ma jet na CDMA, nebo klasicky GSM, ale nejedna se o SIMlock...alespon na X201 se karty po aktivaci daly menit bez problemu a odzkousel jsem to na O2 i TM...toz tak...

pm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 16 bře 2012 17:24

Příspěvekod pm » 02 kvě 2014 10:52

Simka je urcite spravne, orientovana podle obrazku na slotu (jeste zkontrolovano podle fotek na webu). Funkcni - overeno v mobilu, zastrcena na doraz.
Z cz operatoru je v access connections jen o2 a t-mobile, vodafone chybi. V lenovo broadband activatoru zadny, viz screeny vys.
screen:
Obrázek
W500

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 02 kvě 2014 11:15

ja bych to zkusil aktivovat na trebas rakouskyho VF, nebo cesky O2 a pak si pripadne upravil ty inicializacni skripty (APN: "internet"), nebo teda zkusit nahrat tohle (ale je to teda pro jinej modem, takze az jako posledni moznost (Gobi 3000)):

http://www.motioncomputing.com/drivers/J3500/MotionCM_v32315_RN.htm

ale jestli tam byl ceskej VF, to nevim

pm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 16 bře 2012 17:24

Příspěvekod pm » 04 kvě 2014 12:43

to jsem samozrejme zkousel. hlasi chybejici simku. vysvetluju si to tak, ze i pres aplikaci postupu pro instalaci firmwaru pro jineho operatora, je tam stale verizon fw a aplikace tudiz hleda simku verizon.
muzete nekdo overit nastaveni v lenovo mobile broadband activatoru? mate moznost pod jednotlivymi staty vybirat operatory? pokud mate aktivovano u sveho operatora, sviti vam v uvodni tabulce stale logo verizon? jakou mate verzi?
W500

pm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 16 bře 2012 17:24

Příspěvekod pm » 05 kvě 2014 15:09

procetl jsem snad 50 diskuznich vlaken a vyzkousel x ruznych postupu, aby se nakonec opet potvrdilo, ze nejcastejsi priciny problemu jsou uplne banality (s puvodem mezi klavesnici a zidli).
slot na simku ma v sobe plastovy pasek s otvorem v miste cipu, ktery slouzi pro vytazeni simky . pri normalnim zastrceni simky se ale praporek zasune vic, nez by mel, otvor se posune a cast pasku tak zakryva cip. stacilo vzit pinzetu, pasek povytahnout a vsechno jede jak ma. ale byl to porod.
W500

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 05 kvě 2014 15:19

;-)

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 27 čer 2014 15:19

jen jako bonus: musel sem ted reinstalovat system a daval sem tam zpet W7...celkem sem si myslel, ze kdyz uz je karta jednou zaktivovana, ze uz pojede bez probelmu a nebo ze pomuze LBA, ale po instalaci driveru se vse muselo zopakovat...takze sem zjistil, ze cely Lenovo Broadband activator je na h... a s nim jde opravdu zaktivovat tak leda verizon...nebo sem mel nejakou spatnou verzi? stahoval sem i update z lenova a porad nic...u jakehokoliv operatora (cesky tam chybel) se sice zobrazila moznost aktivace, ale po ni se nic nestalo...zachranil to pak opet vyse zminovany program...toz tak...

edit: a jako bonus pro uzivaztele W8.1, kterym se nechce instalovat Access Connections: po instalaci a aktivaci mobilniho pripojeni se NB pripoji na sit, ale nejdou zadna data...je to zpusobene spatnym profilem pro modem (pouzije se spatny AT prikaz)...po kliknuti dole v liste na ikonu site, nebo pres nastaveni, se da proklikat do "nastaveni pripojeni" a tam uz staci jen pro mobilni pripojeni vybrat funkcni vychozi profil, ktery Vam predtim nastavila aktivace modemu (ja tam nemel ten string "internet")

edit2: a jako bonus pro ty, co prejdou zpet z W8 na W7 a nejde jim nainstalovat modem a to ani pres "system update", ani pres windows, ani pres stazeni ovladacu ze stranek lenova pro dany typ NB...staci nainstalovat ovladac z tohoto odkazu:

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS031037/

a uz to fici :-) ty puvodni ovladace hlasi chybu "zarizeni nelze spustit" a stane se to po instalaci driveru pro W8.1; pak jdou nainstalovat bez chyby jen ty 8.1 (i do W7), ale modem neni videt v AC a neda se vytacet pripojeni...ve spravci zarizeni je ale zdanlive vse v poradku a "kod 10" se hlasi jen pri instalaci puvodnich W7 driveru (instaluje je i "system update"!!!


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů