Thinkpad R61 a vse kolem nej

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
LANiN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 06 lis 2008 20:46
Bydliště: Ostrava - Dubina

Příspěvekod LANiN » 13 pro 2013 12:26

Tak už je to pasé, našel jsem jeden kus úplně nové desky z fabriky odzkoušenou a se zárukou na čínských stránkách s poštou celkem 3400kč..
expresní dodání 3-7 dní tak snad poslouží nějakou delší dobu 8)

LANiN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 06 lis 2008 20:46
Bydliště: Ostrava - Dubina

Příspěvekod LANiN » 23 pro 2013 16:40

Tak už je doma už mám zase plně funkční noťas :D

Jen bych chtěl poradit s dvěmi drobnostmi..
1) Na desce je pár věcí navíc a jediné co nevím na co je, je konektor v prostoru pro mechaniku (mezi baterii a dvd), poradíte? strejda gůgl mi taky nic neřekl..
2) nevím, zda má deska už bios s odemklou SATA II nebo ne, na netu jsem našel nejvyšší verzi 2.29 a já mám 2.30 viz obrázek níže. Na staré jsem měl právě neoficiální bios +přehozen Fn/Ctrl ale verzi už nezjistím. Testy klasického HDD jsou +-R/W 119/105MBs ..

Pár lidí mi psalo ať dám vědět jak na tom deska je a doba dodání.. V pátek 20.12. deska odeslána z HongKongu, tentýž den dorazila do Němec a tam stála až do nedělní půlnoci. Domů mne ji dovezl kurýr DHL express v 10:30hod, tedy čistého času cestovala cca den a půl..
Zabalena byla dostatečně aby se nepoškodila.
Samotná deska se jeví opravdu jako nová, bez jakýchkoliv známek používání/otlaků od šroubků/usedlého prachu .. Na desku je záruka 45dní od doručení.
Celková cena se vyšplhala na 3675kč s dph (+-350kč bylo za clo)

foto DESKY v levo nová

BIOS

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8626
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 23 pro 2013 16:54

Řekl bych, že máš desku určenou pro ThinkPad T61. Ten konektor navíc byl pouze u Tček a 14" R a sloužil k připojení modulu se sériovým a paralelním portem místo optické mechaniky.

Přítomnost SATA 2 poznáš třeba v HWiNFO32 za předpokladu, že jej podporuje taky tvůj disk. U plotnového disku na tom nicméně nezáleží, neboť pro jeho výkon není SATA 1 limitující. Rozdíl má smysl hledat až u SSD.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

ResHacker
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 152
Registrován: 15 led 2007 23:46
Bydliště: Praha

Příspěvekod ResHacker » 23 pro 2013 16:55

Jestli myslíš ten druhý mini PCI (první je na Wifi), tak tento je speciálně určen pro 3Gmodem... v šásku máš nejspíš takovou tu černou záslepku, protože hodně málokterý R61 / T61 tento modem od výroby měl. Mě umřela grafika na T61p, a to mi ještě asi rok přesluhovala, celkově jsem 3x dělal úspěšně reflow, než se odporoučela nadobro...tak jsem si u p. Trtílka nechal vyměnit čip (u nás by výměna GPU přišla na cca 3700 a samotnej reball je za cca 1000Kč), čili čip z číny za 400 a po výměně deska ani nenabíjí baterii...jen se rozsvítí kontrolka sítě a asi po vteřině něco cvakne a zhasne, nepodařilo se mi přijít, čim to je, tak jsem se už rozhodl do své oblíbené T61 více neinvestovast.
Proč to ale píšu, chtěl jsem si zároveň do něho doinstalovat ten 3G modem, tak jsem nakoupil SIM slot (na který má Vaše nová deska mimochodem také konektor navíc oproti té původní - nachází se kousek napravo od konektoru USB desky), dále pak modýme a antény, které jsem zalepil do displeje...bohužel už jsem neměl jak to odzkoušet. Každopádně pro správnou funkci modemu je potřeba BIOS s odemčeným White listem, mimo jiné přináší též možnost swapu fn a ctrl a také odemyká "přiškrcenou" rychlost SATA ...prostě mi přišlo dost podezřelý, že disk komunikuje jen cca 110MB/s když jinde klidně 250... Ale ani modem ani bios už jsem nevyzkoušel...pokud by byl zájem, můžu tento celý komplet nechat ;)


EDIT: tak jsem si to špatně přečetl...konektor samozřejmě viz popis od Swarma a souhlasím s tím, že bude nejspíš z T61čky...otázka je jestli nebude v R61 nějaký problém?
MSI GT62VR: i7 7820hk, GTX 1070, 16GB RAM, 1TB M.2 SSD PCEx4, 2TB SATA Spinpoint M9T

past: MSI GT60 na prodej, Lenovo T61p, Acer Aspire 5112, FSC Lifebook X series (PIII 800), Compaq Presario 1240 (PI 166MMX)

LANiN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 06 lis 2008 20:46
Bydliště: Ostrava - Dubina

Příspěvekod LANiN » 23 pro 2013 17:12

swarm: Ahaa tak ten konektor zřejmě nevyužiju :lol: ale moc děkuju za objasnění. samozřejmě že vím u plotnového mi to nic nepřidá ale leží mi doma SSD disk a už nějaký pátek se dokopávám k instalaci vzhledem k tomu, že mám rámeček pro druhý hdd namísto dvd.. až nasype to bílé venku, tak nějakou dlouhou chvíli pro instalaci určitě najdu :lol:

ResHacker: ano to co jsi popsal samozřejmě vím a záměrně jsem vybral desku na T61 kdy je kompatibilita s R61.. Jediný problém byl s šasi právě u toho slotu u dvd, kde byla "záslepka" tu jsem babarsky mikrovrtačkou odbrousil. Na pevnost to mít vliv nebude, byla to opravdu jen záslepka před zaslepením prázdného místa do prostoru MB místo konektoru...
mimochodem, ten set mě zajímá, můžu poprosit o SZ a detaily? :wink:

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 28 pro 2013 14:54

Zdarec, potřebuji novou nabíječku na R61, poradíte mi prosím někdo nějakou alternativní? Za originál se mi nechce platit tolik. Díky.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

mirek.tun
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 20 črc 2008 13:17

Příspěvekod mirek.tun » 02 bře 2014 10:36

Ahoj, kde pořídit new desku s VGA nvidia quadro nvs 140m? Nebo jí mám nahradit s VGA intel x3100? Bude v té grafice velký rozdíl, pro kancelařské práce? Děkuji za rady

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8626
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 bře 2014 10:59

Pro kancelářské práce ne. Jen ve hrách a v nemožnosti připojit přes dok DVI monitor (funguje pak v něm pouze VGA). Pokud nepoužíváš dok, tak bych tam dal spíš tu X3100 - tam se nic nekazí.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

smiesek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 121
Registrován: 10 říj 2007 06:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod smiesek » 09 bře 2014 11:34

Hledám na internetu a nenacházím, u sebe manuál od NTB nemám.

Prosím byl by někdo tak hodný a věnovat mi několik řádků o tom, jak nastavit pro Touchpad rolování?

Vůbec jsem o této možnosti nikdy nevěděla, nikdy jsem to nevyužívala, vždy jsem rolovala stránku pomocí pravého posuvníku na obrazovce, ale ono prej pohybem po Touchpadu, resp. jeho pravé straně a nebo spodní straně, lze dosáhnout stejných účinků.

Touchpad jsem doposud stále používala pouze pro posuv ukazatele myší jedním prstem, ale ono se s tím dle toho co jsem se dočetla dají dělat i jiné triky, viz. pomocí svou prstů apod.

Teď zkouším prstem přejíždět, ale nic nereaguje, zřejmě není někde něco nastaveno, dostala jsem se do správce myší, ale nevím, co přesně je požadováno pro spolehlivou funkčnost.

Děkuju
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
OS Vista Business 32-bit

smiesek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 121
Registrován: 10 říj 2007 06:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod smiesek » 21 črc 2014 19:53

Zdravím, setkal jste se někdo se stejným problémem a nebo typ, jak předejít problému s programem Power Manager?

Od prva počátku používám OS Vistu a dříve jsem měla i nainstalovanou aplikaci od Lenovo Power Manager. Později, když došlo k přeinstalaci OS jsem jej opětovně neinstalovala - nepoužívala.
Nyní jsem si jej opět nainstalovala, ale pokaždé mi to šíleně spomaluje spuštění OS po zapnutí NTB. Resp. přechod na zobrazení plochy.

Zkoušela jsem hledat v nastavení, zdali by nepomohlo nějak omezit spouštění programu při startu systému, ale nepomohlo, pomohla až odinstalace a spouštění OS je zase v pořádku - ale jsem bez toho programu.

Instalovala jsem verzi 3 přímo ze stránek Lenovo, verze 4 je již určena pro OS W7 a tu já nemám.
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG

OS Vista Business 32-bit

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7475
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 22 črc 2014 09:41

v Installation Instructions k PM je toto:
User Interface performance may be slow in Discrete Graphics system. By installing Microsoft Update for Windows Vista (KB938660), User Interface performance is significantly improved.

skus ci pomoze

btw verzie 3.x su uz velmi stare. posledna verzia 6.65.2 je aj pre Win Vista http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... MIGR-70601
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 22 črc 2014 10:38

Ano, na Win Vista používám v poho verzi 6.x ... takže doporučuji jistě použít novější ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

smiesek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 121
Registrován: 10 říj 2007 06:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod smiesek » 22 črc 2014 13:46

Děkuji za reakce, zkusila jsem verzi 6, ale bohužel to můj problém nevyřešilo, ještě ke všemu, pokud se mi tedy spustil systém, tak se mi zobrazoval stav baterie pouze jako --- na oznamovací oblasti dole.
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG

OS Vista Business 32-bit

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 22 črc 2014 13:50

Ano ta aktualizace Win nepomohla? Tři pomlčky znamená nepřítomná baterie ... tedy buď není přítomna, nebo rozpoznána (např. neoriginální baterie apod.).
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

smiesek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 121
Registrován: 10 říj 2007 06:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod smiesek » 22 črc 2014 14:07

tak tu aktualizaci jsem nezkoušela, zkusím tedy.

Co se týká baterie, kupovala jsem novou - http://www.kabelmanie.cz/good_extra.php ... &p3=426552 a pokud otevřu ten Power Manager, tam se stav a údaje o baterii v pořádku zobrazuje.
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG

OS Vista Business 32-bit


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti