Thinkpad R61 a vse kolem nej

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
mech13
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 142
Registrován: 11 zář 2007 23:50

Příspěvekod mech13 » 10 srp 2012 13:36

Chipset na R61 sice podporuje SATA2, ale lenovo ma v BIOSu povoleno jen SATA1! Existuje neoficialni BIOS, ktery pro R61 povoli SATA2.

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 10 srp 2012 17:42

mech13: díky, Ty nikdy nezklameš. V těch verzích SATA jsem se trošku sekl.

Používáš ve svém R61 ten neoficiální BIOS nebo běžíš na továrním?

EDIT: co třeba tohle?
http://forum.notebookreview.com/lenovo- ... ion-8.html

Chápu to dobře, že vypálím ten obraz jako bootovatelné CD (třeba pomocí InfraRecorderu) a potom už jenom počkám po bootu na update? Není v tom nějaká bota?
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

mech13
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 142
Registrován: 11 zář 2007 23:50

Příspěvekod mech13 » 10 srp 2012 19:27

jj, to je presne ten co mam.
Vypalis, nabootujes, updatuje se.

Shanel jsem teda hlavne prohozeni CTRL+FN, ale kdyz uz to ma i nejaky ty features navic...

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 11 srp 2012 10:17

Mechu můžeš mi prosím udělat screen úvodní obrazovky Tvého BIOSu?

Nabootoval jsem z CD? spustil se flash, po chvilce to napsalo, že flash done, píplo a restartovalo se to. V BIOS nabídce ale SATA2 volba nepřibyla (nevím jestli má)?

EDIT: mám připojený ještě původní SATA disk.

SSDčko má běžet pod AHCI nebo pod compatible modem? Díky.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

mech13
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 142
Registrován: 11 zář 2007 23:50

Příspěvekod mech13 » 11 srp 2012 12:37

pokud vim, tak zadna nova volba v biosu neni, proste to samo funguje jako sata2

Ja funkcnost poznal tim, ze se prohodily tlacitka CTRL a FN, takze jsem se v tom dal nehrabal...

Nejlip to poznas tak, ze s novym diskem spustis HDTach a na burst prenostu ti to ukaze cislo vetsi nez 150 - limit sata1
Naposledy upravil(a) mech13 dne 20 led 2014 22:45, celkem upraveno 1 x.

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 11 srp 2012 21:46

Díky, BIOS se mi tedy opravdu flashnul :-)

Tak a teď už to zase lítá :-)

Obrázek
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

DC20

Příspěvekod DC20 » 18 srp 2012 20:00

Chcel by som sa spýtať vlastníkov verzie s dedikovanou GK, aké idle teploty máte bez použitia TPFC. Mám pocit, že mi teraz beží ventilátor na ďaleko vyšších otáčkach ako v minulosti. Pri riadení biosom sa ventilátor prakticky už ani nevypína. Ventilátor som mal menený pred dvomi rokmi. Po roku začal nový ventilátor znovu hlásiť FAN error, no to už som vyriešil pár kvapkami silikónového oleja do ložiska. Inak ho čistím celkom pravidelne. Po 4 rokoch používania som s notebookom stále spokojný až na výkon GK, ktorá mi nestačí na prácu v CAD.

Moje idle teploty pri teplote okolia 26°C a pri zapnutom BIOS móde v TPFC sú:
CPU: 52
GPU: 55 (Powermizer: on)
a otáčky ventilátora: 3115 RPM.

smiesek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 121
Registrován: 10 říj 2007 06:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Zvuk

Příspěvekod smiesek » 28 zář 2012 02:48

Zdravím, ráda bych se zeptala, zdali je možné, aby mi odešla u NTB zvuková karta (či zvukovka?)?

Zkoušela jsem na internetu různé návody pro obnovení zvuku - mám pocit, že mi přestal jít po aktualizaci Windowsu (ale nejsem si tím zcela jistá). Zvuk mi nyní na NTB nejde, ani při přehrávání, ani do sluchátek. Dle internetu jsem zkoušela odinstalovat zvuk, následně nainstalovat, aktualizovat ovladače zvuku, vyhledat aktualizace ThinkPadu, stejně tak jako Windowsu, ale neprojevuje se žádná změna. U ikonky hlasitosti se mi neobjevuje červené kolečko s bílým křížkem (že by chyběla instalace zvukového zařízení), spíše je uvedeno, že toto zařízení funguje správně. Vždy i při znovuinstalaci je napsáno, že instalace ovladače proběhla úspěšně.

Už mě proto takhle nenapadá, jak tomu jinak pomoci a nebo kde ještě hledat chybu. Budu ráda za jakoukoliv pomoc, či radu.
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
OS Vista Business 32-bit

gersa
občas se tu ukáže
Příspěvky: 72
Registrován: 07 lis 2007 08:17

Příspěvekod gersa » 28 zář 2012 08:34

Napada me jednoduchy reseni, jak vyzkouset jestli je chyba v hardware nebo ve Windowsech. Stahni si LiveCD jakehokoliv linuxu, vypal a nabootuj. Podle toho jestli zvuk pujde nebo ne poznas kde je chyba

smiesek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 121
Registrován: 10 říj 2007 06:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod smiesek » 28 zář 2012 12:02

gersa: s přeinstalací systému nemám zkušenosti, používám Vistu
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG

OS Vista Business 32-bit

gersa
občas se tu ukáže
Příspěvky: 72
Registrován: 07 lis 2007 08:17

LiveCD

Příspěvekod gersa » 28 zář 2012 17:34

Asi jsme si nerozumeli. Neni potreba preinstalace, staci jen spustit, nabootovat a vyzkouset

http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html

tadeas
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 17 led 2008 19:32

Příspěvekod tadeas » 24 úno 2013 22:53

Má prosím někdo zkušenosti s výměnou ventilátoru u R61i? Přijde mi už zbytečné platit za originální díl s ohledem na stáří ntb. Na netu se dají najít neoriginální díly, ale nerad bych koupil něco, co nebude fungovat.

Případně na kolik by vyšla výměna ventilátoru v servise? Má někdo zkušenosti? Díky

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 07 bře 2013 15:17

Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo neměl problém s "vykvedlaným" napájecím konektorem?

Mám takový pocit, že za chvilku půjde do kytek. Co stojí oprava, respektive je to opravitelné? Díky. :-)
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

mech13
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 142
Registrován: 11 zář 2007 23:50

Příspěvekod mech13 » 07 bře 2013 18:20

Da se samostatne vymenit - neni pripajeny na MB

http://www.ebay.com/itm/AC-DC-DC-IN-Pow ... 3f1dd33e38

(ikdyz muze byt jen volny, drzi ho jenom jeden sroubek)

Guf
chodí často
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 08 bře 2013 13:17

Díky moc, nejspíš bude jen povolený šroub. Zatím do toho nebudu vrtat, ale když, tak vím co a jak :-)
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti